Opdrachten

Wanneer je bij In2Talent komt werken kun je bij zowel publieke als private opdrachtgevers aan de slag gaan. We gunnen het iedere In2Talenter om in beide sectoren een opdracht te doen, maar dit gaat natuurlijk in overleg met jou. Zo neem je een kijkje in de verschillende inkoopkeukens. Een opdracht duurt gemiddeld 9 maanden, maar dit kan dus ook korter of langer zijn.

Nieuwsgierig welke opdrachten In2Talenters hebben gedaan? Lees dan snel verder, want op deze pagina komen diverse opdrachten voorbij en worden enkele opdrachten uitgelicht. Daarnaast kun je lezen hoe je eerste dagen bij In2Talent eruit komen te zien.

Aan welke opdrachten kun je denken?

Er zijn veel verschillende opdrachten voor junior, medior en senior In2Talenters. Als nieuwe In2Talenter start je altijd als junior inkoopconsultant, naarmate je meer ervaring opdoet worden de opdrachten complexer en krijg je meer verantwoordelijkheid. Elke opdracht is anders, want het kan ook zo zijn dat je een opdracht hebt waar zowel junior, medior als senior onderdelen in voorkomen.

Als junior inkoper kun je denken aan opdrachten zoals:

 • Uitvoeren van een spendanalyse
 • (Europese) aanbesteding begeleiden
 • Contractonderhandelingen begeleiden
 • Contractmanagement
 • Het bijstaan van Senior Inkoopadviseurs
 • Ondersteuning bieden bij de implementatie van inkoopsystemen

Opdrachten als medior inkoper zijn bijvoorbeeld:

 • Categorie management (bijvoorbeeld het creëren van een nieuwe portfoliostrategie)
 • Projectmedewerker bij implementatie van nieuw P2P systeem
 • Contractimplementatie en optimalisatie
 • (Europese) aanbesteding voorbereiden en/of begeleiden

Opdrachten als senior inkoper zijn bijvoorbeeld:

 • Creëren en implementeren van een sourcing strategy voor een bepaalde afdeling
 • Verbetertraject starten voor P2P systeem
 • Begeleiden en uitvoeren van (Europese) Aanbestedingstrajecten
 • Begeleiden van junior inkopers bij (Europese) Aanbestedingstrajecten

Uitgelichte opdrachten

We hebben een aantal opdrachten van In2Talenters uitgelicht. In onze cases lees je hoe In2Talenters hebben bijgedragen aan:

Teun
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
In2Talent biedt mij de kans om mijzelf verder te ontwikkelen en te ontdekken welke richting ik verder op wil. Zo waren mijn eerste twee opdrachten in zowel de publieke- als private sector.
Teun Willink

Aan de slag bij In2Talent

Voordat je bij In2Talent een contract hebt getekend, heb je verschillende stappen doorlopen. Dan breekt ineens het moment aan dat je eerste dag bij In2Talent begint!

Wij zorgen dat al je nieuwe collega’s op de hoogte zijn van jouw komst. Je krijgt van ons een laptop en telefoon, samen doorlopen wij de inwerkprocedure en je wordt aan iedereen voorgesteld. Hierna kun je aan de slag!

Wil je weten hoe Lieke het heeft ervaren om bij In2Talent te starten? Lees dat hier!

Hoe krijg je een (nieuwe) opdracht?

Als In2Talenter gunnen we het jou om zowel de publieke als de private sector te proberen om zo te kijken wat het beste bij jou past. We zijn echter wel afhankelijk van de vraag uit de markt.

Om deze reden maak jij voorafgaand aan een nieuwe opdracht een wensenlijstje op. De collega’s van kantoor houden hier rekening mee en gaan voor jou op zoek naar een passende opdracht. De opdrachten die bij In2Talent (of InQuest) binnenkomen en mogelijk een mooie vervolgstap voor jou zijn worden met jou overlegd.

Wanneer we allemaal vinden dat de opdracht bij jou past word je voorgesteld aan de opdrachtgever. Daarna wachten we af of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kan jij je vragen over de opdracht stellen, en nagaan of dit inderdaad een passende opdracht voor jou is. De opdrachtgever kijkt ook of jij bij hun organisatie past.

Krijg jij de opdracht gegund? Gefeliciteerd! Dan mag jij aan de slag! Word je niet aangenomen? Dan was het gesprek een mooie les en gaan we samen weer op zoek naar een nieuwe opdracht.

Op de bank

Het kan wel eens voorkomen dat je opdrachten niet direct op elkaar aansluiten. Je zit in die periode ‘op de bank’. Dit betekent niet dat je stil hoeft te zitten, want je kunt genoeg acties ondernemen totdat je volgende opdracht start. Zo kan je bijvoorbeeld bij een collega op bezoek om een kijkje te nemen, je Excel skills uitbreiden of input leveren voor de Social Media van In2Talent.

Aïda Airiian
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
Ik kan bij In2Talent aangeven waar mijn interesses en ambities liggen, zodat de opdrachten hier goed op aansluiten en mij verder helpen ontwikkelen op professioneel gebied. In2Talent heeft een breed netwerk van publieke en private opdrachtgevers, en dat is voor mij een plus!
Aïda Airiian
Danone
Defensie
Delfland
Gemeente Rotterdam
Haagse Hogeschool
Heineken
Ing
Nike
Rijksoverheid 740X320
Rijkswaterstaat
Sandvik
Sp71 Logo
Tata Steel
Tudelft