Workshops

Anouk Damen

Volbewust - Een kennismaking met Mindfulness

Anouk Damen van VolBewust is coach, meditatietrainer en ex-inkoopconsultant. Met haar ervaring binnen het inkoopvak weet Anouk goed de vertaalslag te maken tussen de wereld van mindfulness én het werken als inkoopprofessional. Tijdens de workshop maken deelnemers op een frisse en toegankelijke wijze kennis met mindfulness. De workshop bestaat uit (wetenschappelijke) theorie en een paar korte mindfulness-oefeningen. Na de workshop hebben de deelnemers geleerd:

  • Wat mindfulness is;
  • Hoe mindfulness-meditatie werkt in je brein;
  • De voordelen van mindfulness zoals: stressverlaging en meer focus tijdens je werkdag.

Tot slot krijgen ze praktische tips mee om mindfulness tijdens hun (thuis)werkdag toe te passen.

volbewust
20181212 Peter portret kopie UWV

Peter Streefkerk - Contractmanagement anders bekeken

Contractmanagement, geen sexy of spannend onderwerp zou je zo denken. Toch mag contractmanagement zich verheugen in een groeiende belangstelling. Waarom staan we hierbij stil? Omdat het ontzettend belangrijk is voor de bedrijfsvoering van je bedrijf of organisatie. Hoe je contractmanagement opzet en organiseert gaan we in deze workshop niet behandelen. Dat lukt gewoon niet in de 45 minuten die we tot onze beschikking hebben. Wat we wel gaan doen is een aantal belangrijke gedragingen bekijken van zowel de contractmanager als de leverancier. Waar hebben een contractmanager en een leverancier wel of geen invloed op? Hoe gaan ze daar mee om? Zit een leverancier wel te wachten op iemand die hem of haar denkt te kunnen managen? En over de contractmanager zelf. Wat is dat eigenlijk voor iemand? Welke skills en ervaringen heeft deze persoon nodig om vooruitgang te kunnen boeken? Op welke manier kan de contractmanager invloed uitoefenen op ‘zijn’ leveranciers en wat kan hij of zij dan terugverwachten?

Teun en Joan

Dienst Testen - De (on)mogelijkheden van inkopen tijdens een wereldwijde crisis.

Eind februari vorig jaar werd er gesproken over de eerste besmetting van het coronavirus in Nederland. De wereld stond stil en de vraag om te kunnen testen op het virus nam stevig toe. Landelijk Consortium Hulpmiddelen - LABteam en het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCH-LAB en LCDK, later samengevoegd tot Dienst Testen) werden in het leven geroepen om deze hevige vraag van testcapaciteit te kunnen voldoen. Tijdens de workshop nemen we je mee in de (on)mogelijkheden van inkopen tijdens een wereldwijde crisis. We kijken naar de uitdagingen (en de daarbij behorende ontwikkeling als inkoopafdeling) tijdens de verschillende fases van de Corona-crisis.

Sprekers: Joan Kwakkel en Teun Willink

Image006

Merels Coaching - Workshop Baas in eigen Brein

Zo’n 95% van alles wat we doen, doen we onbewust. Automatisch dus. Zonder dat we erover nadenken. In veruit de meeste gevallen is dat echt superhandig. Want je zou niet meer aan leven toekomen als je elke ochtend opnieuw moest bedenken hoe je uit bed moet stappen. Of hoe je ook alweer je veters strikt.

Er zijn ook momenten dat die automatische piloot tegen je werkt. Bijvoorbeeld als je bang bent om een presentatie te geven of iets te zeggen in een vergadering. Als je merkt dat anderen je steeds onderbreken, of iets heel anders waar je geregeld tegenaan loopt.

Volgens stressmanager Merel doe je dan simpelweg onbewust en automatisch iets wat niet zo handig is. Gelukkig kun je je daar bewust van worden, zodat er ruimte komt om dat te veranderen.

De leerdoelen van deze workshop:

  • Inzicht in de werking van je brein
  • Begrijpen welke invloed dat heeft op je gemoedstoestand en stresslevel
  • Leren hoe je je bewust kunt worden van je onbewuste gedrag
  • Ontdekken dat je de automatische piloot opnieuw kunt afstellen