Ontwikkeling en implementatie inkoopstrategie binnen een bank

De uitdaging

Na het centraliseren van de inkooporganisatie bij een grote bank ontstond de behoefte om een nieuw proces te ontwikkelen met als doelstelling; een intensievere samenwerking tussen de interne klant, de inkooporganisatie en de leveranciers te realiseren. Op deze manier wil Inkoop een effectiever en professioneler inkoopproces creëren met als doel besparingen te behalen. De inkooporganisatie had te weinig capaciteit om dit project verder vorm te geven. Daarbij zocht de bank naar een frisse vernieuwende blik en aanvullende skills. Dit vond de bank bij de jonge inkooptalenten van In2Talent. 

Vergadering

Resultaat

De consultants van In2Talent hebben het voortouw genomen in het verder ontwikkelen en implementeren van het inkoopfit traject. De consultants hebben ondermeer processtappen uitgedacht, toolkits ontwikkelt en category stakeholder managers ondersteund in het uitvoeren van diverse analyses. 

Daarnaast hebben ze met een externe en frisse blik naar het huidige inkoopproces gekeken en zoveel mogelijk initiatieven ter verbetering aangedragen. 

Dit alles heeft geresulteerd in een verbeterproces waarmee de bank jaarlijks zelfstandig de inkoopfitheid van de verschillende domeinen kan testen. 

Concrete werkzaamheden

  • Het voortouw nemen in het ontwikkelen en implementeren van het nieuwe proces
  • Het uitvoeren van diverse (excel) analyses (spend/contracten/leveranciers)
  • Het ontwikkelen van formats
  • Het op zoek gaan naar mogelijke verbeteringen in de huidige werkwijze
  • Het bijdragen aan vernieuwende inzichten bij andere projecten binnen de bank

Heb je vragen?

Neem direct contact op met Susan Ruiter via:

T. +31 (0)70 302 90 40
E. susan@in2talent.nl