​Vernieuwing gemeentelijke inkoop​

Onze inkooptalenten kunnen uw inkooporganisatie versterken als flexibele en multi-inzetbare tijdelijke kracht of specifiek door hun inzet op een project. Zoals een (Europese) aanbesteding of de implementatie van een nieuwe werkwijze. Onze ervaren inkoopprofessionals begeleiden en coachen onze jonge inkopers daarbij intensief.

Een nieuwe, efficiëntere manier van werken
De inkooporganisatie van een gemeente stond voor de uitdaging elektronisch aanbesteden te implementeren. De organisatie wilde via deze weg op een nieuwe, efficiëntere manier gaan werken.

De inkooporganisatie had te weinig capaciteit om dit extra project te draaien. Daarbij zocht de gemeente naar een frisse, externe blik op het inkoopproces, om zoveel mogelijk verbeterpunten naar boven te halen. In2Talent ondersteunde de gemeentelijke inkooporganisatie voor de duur van 6 maanden.

Cta Achtergrond

Resultaat

Resultaat In2Talent heeft het gebrek aan capaciteit bij de gemeentelijke inkooporganisatie voor dit project snel en tegen lage kosten opgevangen.

Onze jonge inkoopprofessional heeft de lead genomen in de implementatie van het elektronisch aanbesteden. Begeleidt door onze senior inkoper is hij daarnaast op zoek gegaan naar mogelijk verbeteringen in de huidige werkwijze van de afdeling inkoop, om de aansluiting met het nieuwe systeem te optimaliseren. Met zijn kennis en enthousiasme heeft onze inkoper een boost gegeven aan de vernieuwing binnen inkoop.

Concrete werkzaamheden

Onze jonge inkoopprofessional heeft de gemeentelijke inkooporganisatie ondersteund door:

  • de lead te nemen in de daadwerkelijke implementatie,
  • collega’s te helpen,
  • te zorgen voor formats,
  • rondes te lopen langs interne opdrachtgevers,
  • leveranciers te woord te staan,
  • leveranciers proactief te informeren,
  • op zoek te gaan naar verbeteringen in de huidige werkwijze.

De gemeentelijke inkooporganisatie werkt nu succesvol met het nieuwe, efficiëntere systeem.

Heb je vragen?

Neem direct contact op met Susan Ruiter via:

T. +31 (0)70 302 90 40
E. susan@in2talent.nl