Maak kennis met ons inkooptalent Barbara Vos

Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Barbara over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk en wat doet deze organisatie?

Ik zit op dit moment op opdracht bij De Nederlandsche Bank. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op banken, bewaakt de financiële stabiliteit van Nederland en adviseert de regering.

Kan je wat vertellen over je opdrachtgever? En hoe ziet het team eruit?

Binnen De Nederlandsche Bank heb je 1 inkoopteam, dat zijn ongeveer 20 inkopers. Binnen dat team zijn er verschillende subteams. Samen met 5 andere collega’s koop ik de software in voor de organisatie.

Hoe ben je bij deze opdracht terecht gekomen?

Het was een opdracht die vrijkwam. Veel In2Talenters zijn mij voorgegaan bij De Nederlandsche Bank. De opdracht van Daan, een oud In2Talenter, kwam vrij en zo heb ik die opdracht eigenlijk overgenomen.

Wat is je functie?

Ik houd me bezig met inkoopvraagstukken rondom software. Software bestaat uit alles waar een licentie voor nodig is, inclusief de consultants die moeten worden ingehuurd om het systeem te laten draaien. De Nederlandsche Bank heeft daarvoor meerdere raamcontracten. Zodra de software al draait binnen De Nederlandsche Bank is het een minicompetentie. Dan zet je een verlenging uit bij de partijen die de raamovereenkomst gewonnen hebben. Als het software betreft dat nog niet draait binnen De Nederlandsche Bank, dan wordt het een functionele uitvraag.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Het contact met de klant. Dus het kijken hoe je gezamenlijk het beste het inkooptraject in kan gaan. Daarnaast is het heel interessant om erachter te komen wat je klant nou echt bedoelt. Soms zeggen ze wel iets, maar bedoelen ze wat anders.

Hoe ben je bij In2Talent terecht gekomen?

Ik was afgestudeerd en wilde een master gaan doen, maar ik kon geen passende master vinden. Toen ben ik bij In2Talent terecht gekomen, omdat ik het traineeship programma erg interessant vond. Door het traineeship programma doe ik werkervaring op en volg ik opleidingen. Daarnaast had ik inkoopstages gedaan en een inkoopminor gevolgd waardoor mijn interesse in inkoop is ontstaan.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

De opleidingen en het persoonlijk ontwikkeltraject spraken mij erg aan. Het is meer dan alleen het uitvoeren van een opdracht. In een korte tijd doe je veel ervaringen op bij verschillende bedrijven en werk je aan jezelf. Dat is voor mij een interessante combinatie.

Wat is je doel voor de komende jaren?

Nog veel interessante opdrachten uitvoeren, binnenkijken bij meerdere organisaties en er op die manier achter komen waar mijn specialiteit en interesse ligt. Daarnaast wil ik meer vakinhoudelijke kennis opdoen.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Door de opleidingen, coaching en de intervisie leer je erg veel over jezelf en het inkoopvak. Dit is de kracht van In2Talent en werkt voor mij erg goed. Daarnaast is het contact met de andere In2Talenters erg leuk en leer je veel van elkaar.