Maak kennis met ons inkooptalent: Bas Willems

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Wat doen zij? Wat vinden zij van In2Talent? Wij vroegen het aan Bas Willems.

Werkplek

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel werk ik als Tactisch Inkoper bij een opdrachtgever in de publieke sector. Ik ben vooral betrokken bij projecten voor het ICT account. Daarnaast spring ik bij, op het moment dat er voor andere accounts een gebrek aan capaciteit is of behoefte aan ondersteuning. Ik zit nu 9 maanden bij deze opdrachtgever. Het is een interessante opdrachtgever, alleen ervaar ik ook dat de cultuur beschermend kan zijn. Dat maakt het lastig, maar ook wel weer een uitdaging. Iedere dag leer ik weer.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Tijdens mijn afstudeerstage in Leiden had ik een collega die door InQuest gedetacheerd werd. Hij vertelde mij over In2Talent en het traineeship dat daaraan verbonden is. Dat sprak mij erg aan. Hij heeft mij vervolgens bij In2Talent geïntroduceerd. Waarna ik op gesprek ben gegaan bij Susan Ruiter, alle sollicitatierondes zonder kleerscheuren ben doorgekomen en aan de slag ben gegaan. Dat is ongeveer 2,5 jaar geleden.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

Het complete plaatje zag er goed uit. Het werken bij verschillende opdrachtgevers, het traineeship en de aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. Er is naar mijn idee bij In2Talent veel aandacht voor de ontwikkeling van de consultant. Er is bijvoorbeeld 1 keer per maand een coaching gesprek en een opleidingsdag. Ik heb het gevoel dat er aandacht is voor mijn ontwikkeling. Ik heb niet het idee dat ik een nummer ben.

Bij mijn eerste opdracht had ik bijvoorbeeld na een tijdje geen uitdaging meer in de werkzaamheden die ik uitvoerde. Ik voelde me daar uitgeleerd. Toen heb ik dat aangegeven bij Roderick Timmermans, mijn coach bij In2Talent. Hij adviseerde mij vervolgens om dit aan Susan Ruiter, Operations Manager bij In2Talent, door te geven. Zij heeft dit binnen de organisatie uitgezet, waarna voor mij naar een nieuwe opdracht is gezocht.

Wat is jouw ambitie?

Ik ben momenteel bezig met een opleiding tot Professional Coach bij Inzicht. Daar wil ik mij graag nog verder in ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik meer richting de projectmanagement kant op gaan, meer adviseren en een bijdrage leveren door de ander de juiste vragen te stellen.

Mijn afgelopen opdrachten waren in de publieke sector. In de publieke sector zijn veel regels waar je je aan moet houden. Ik ben daar niet altijd een liefhebber van, doordat ik praktisch ben ingesteld en zou daarom graag nog in de private sector willen werken. Ik heb het idee dat ze daar meer van het doorpakken zijn, dat past voor mijn gevoel beter bij mij.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik vind dat de eerste jaren na je studie belangrijk zijn om in jezelf te investeren. Door In2Talent kan dat ook echt. Ik zie In2Talent als een mooie mogelijkheid om jezelf als persoon en professional te ontwikkelen. Daarnaast heb ik nu al 3 opdrachten, bij 3 mooie opdrachtgevers op mijn CV. Dat is ook zeker de verdienste van In2Talent.

Niet alle opdrachten zijn even leuk, maar daar leer je wel van. Toen ik van school af kwam had ik een rooskleurig beeld van het werkende leven. In de praktijk is het allemaal wel even anders. Op school leer je hoe de regels zijn, maar in de praktijk krijg je vooral met mensen te maken. Hoe je in verschillende situaties met anderen en met jezelf het beste kunt handelen, leren ze niet altijd op school, maar wel bij In2Talent dankzij de aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Bas Willems

Meer weten over onze traineeship?

Bas beantwoordt graag jouw vragen!

bas@in2talent.nl