Maak kennis met ons inkooptalent: Ben Pillen

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar werk je momenteel? Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? Wij vroegen het aan Ben.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel ben ik gedetacheerd bij Servicepunt71. Sinds 1 januari 2012 verzorgt Servicepunt 71 de bedrijfsvoering van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Door de krachten te bundelen draagt Servicepunt 71 bij aan betere dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen.

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Ik werk nu als Inkoopadviseur waarbij ik verantwoordelijk ben voor de meervoudig onderhandse aanbestedingen voor de inhuur van personeel. Daarbij faciliteer ik het aanbestedingsproces en adviseer de aanvrager over de opties en mogelijkheden om zo de beste kandidaat te werven. Ik werk vanuit de vraag/behoefte van de opdrachtgevers en zorg dat zij uiteindelijk de juiste medewerkers inhuren.

Dat bevalt heel erg goed. Het is een zeer interessante en dynamische omgeving. Je moet flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Ook moet je een goed gevoel voor politiek hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat bepaalde inhuurvraagstukken net wat urgenter zijn, omdat er dan een advies naar het college van B&W moet. Je moet dan snel een passende oplossing zien te vinden en durven af te wijken van de standaardprocedure. Dat maakt het werk uitdagend!


Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen? 

In december 2016 ben ik bij In2Talent gaan werken. Ik kwam in contact met In2Talent tijdens een inkoopcongres op de Haagse Hogeschool, waar ik toen studeerde. Samen met een andere student deed ik een poster presentatie, die wij hebben gewonnen. Ik ben toen uitgenodigd om een keer langs te komen bij In2Talent. Dat gesprek beviel mij heel goed. Zo ben ik eigenlijk de sollicitatieprocedure bij In2Talent ingerold. Ik was toen nog niet op zoek naar een baan, ik wist ook nog niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Maar bij het eerste gesprek werd ik heel enthousiast van het concept, de mogelijkheden en de begeleiding. Bij In2Talent staat het talent echt centraal. 

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? 

De ontwikkeling op zowel zakelijk als persoonlijk vlak sprak mij heel erg aan. Het traineeship bestaat uit 2 jaar, waarin je verschillende inkooptrainingen en cursussen mag volgen. Met een dedicated coach, tijd en ruimte om jezelf te ontwikkelen en uitdagende opdrachten. Ik had gelijk een goed gevoel bij In2Talent. Dat zie ik ook terug in de opdrachten die ik heb. Je kunt wel een mooi ontwikkelprogramma hebben, maar dat werkt alleen als je ook passende opdrachten hebt. Ik merk dat In2Talent er naar streeft om de juiste organisaties te vinden die passen bij de ontwikkeling van de trainees.

Wat is jouw ambitie?

In het begin was mijn doel om diverse organisaties te leren kennen. Voordat ik bij Servicepunt 71 ging werken, heb ik opdrachten uitgevoerd bij twee grote private organisaties. Daar heb ik ook erg veel geleerd. Momenteel doe ik meervoudig onderhandse aanbestedingen en binnenkort zal ik mijn kennis gaan verbreden door het meewerken aan een Europese Aanbesteding. Dat is een hele andere wetgeving waar je rekening mee moet houden dan bij private organisaties. Tot slot ga ik binnenkort een cursus volgen bij Inkoopacademie om mijn inkoopkennis nog verder te ontwikkelen. 

Ben

Ik ben heel tevreden en blij met de keus die ik heb gemaakt. De persoonlijke ontwikkeling, de coaching en intervisie bevallen mij heel goed. Ik merk dat ik er niet alleen op mijn werk profijt van heb, maar ook op persoonlijk vlak. Het verbaast mij dat er op school zo weinig aandacht is voor die persoonlijke ontwikkeling. Ik ben blij dat In2Talent daar veel aandacht voor heeft.

Benieuwd naar andere ervaringen als inkooptalent?
Stuur Ben een bericht

ben@in2talent.nl

Interesse in onze traineeship?