Maak kennis met ons inkooptalent: Daan de Vries

Ook deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Wat doen zij? Wat vinden zij van In2Talent? Wij vroegen het aan Daan de Vries (26).

Nutriciafoto

Waar ben je momenteel aan het werk?

Sinds mei vorig jaar werk ik bij Nutricia in Zoetermeer. Nutricia is een onderdeel van Danone en maakt medische voeding voor verschillende doelgroepen. Hierbij kun je denken aan sondevoeding of speciale voeding voor mensen die bijvoorbeeld geen eiwitten mogen eten. Ik vind het een erg interessante omgeving om te werken. Het kantoor zit bijvoorbeeld aan de fabriek vast, waardoor het ook veel raakvlakken met supply chain heeft.

Wat is jouw functie bij Nutricia?

Ik ben werkzaam als Price Coordinator bij de lokale inkoopafdeling. Wij zijn de link tussen de fabriek en de leveranciers, maar ook tussen de fabriek en de centrale inkooporganisatie van Danone. Voorlopig zit ik hier tot eind september en misschien tot het einde van dit jaar. De afgelopen maanden heb ik steeds meer projecten onder mijn hoede gekregen en dus ook qua verantwoordelijkheid mooie stappen gezet.

Hoe ben je bij In2Talent terecht gekomen?

Er kwam een vacature van In2Talent voorbij op de carrièrewebsite van mijn universiteit. Wat mij vooral aansprak in de vacature was dat de mogelijkheid om bij diverse opdrachtgevers te kijken. Ik wist dat ik iets met inkoop wilde doen, maar had het voor mezelf nog niet concreet gemaakt. Dan krijg je met In2Talent de uitgelezen mogelijkheid om bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken te nemen. In augustus 2015 ben ik gestart bij In2Talent. Sinds november 2015 volg ik het talentenprogramma met de opleidingsdagen en coaching.

Wat vind jij onderscheidend aan In2Talent?

Het persoonlijke ontwikkelingstraject vind ik het meest onderscheidende aan In2Talent. De coaching, de opleidingsochtenden, het zorgt voor een bewustwording. Ik ontdek wie ik wil zijn als persoon, als professional en hoe ik met zaken om ga. Ik leer mezelf beter kennen en kan mijn sterke eigenschappen meer benutten.

Daandaan

Wat is jouw ambitie?

Mijn ambitie is om een brede inkoper te worden voor de private sector. Ik ben erg geïnteresseerd in bedrijven die écht iets maken, zoals FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Momenteel werk ik dus in de voedingsindustrie en ik ben erg betrokken bij de zaken die in het eindproduct verwerkt worden. Ook valt er een stukje supply chain onder. Ik wil betrokken zijn bij mensen en zoeken naar de optimale samenwerking tussen een opdrachtgever en haar leveranciers. We moeten elkaar het leven makkelijker maken, toch? In2Talent helpt mij om mijn ambitie te bereiken en dat vind ik een mooie gedachte.

Wil je meer weten over Daan? Dat kan! Je kunt Daan contacteren via daan@in2talent.nl.