Maak kennis met ons inkooptalent Daan de Vries

Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Daan over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je aan het werk? Wat is jouw functie?

Eind mei ben ik bij De Nederlandse Bank begonnen. Het inkoopteam van De Nederlandsche bank bestaat uit ongeveer 20 medewerkers. Vanwege de coronacrisis gaat het werk digitaal en heb ik veel mijn collega’s nog niet gezien, dat is een gekke ervaring. Met mij drie directe collega’s heb ik eens afgesproken.

Samen met mij directe collega’s ben ik verantwoordelijk voor het inkopen van software. Dit houdt in dat wij in de raamovereenkomst minicompetities uitvoeren tussen partijen. Bij IT is het erg afhankelijk welk type software je nodig hebt. Je hebt te maken met specifieke eisen, bijvoorbeeld software dat in de Cloud of juist op de server opgeslagen wordt. Door middel van de minicompetities wordt onze huidige vraag zo goed mogelijk gerealiseerd. Zo nu en dan zijn er binnen IT onderhandse aanbestedingen dat ons team ook realiseert.

Ik vind het interessant om De Nederlandse Bank te leren kennen. Binnen de organisatie gebeurt veel. Voor IT zijn er veel reglementen, omdat dit aan de veiligheidseisen van de organisatie moet voldoen. Op dit moment ben ik digitaal veelal in contact met collega’s van divers afdelingen om af te stemmen hoe wij de IT het beste kunnen inrichten. Wij willen uiteindelijk een uitvraag in de markt zetten zodat wij het beste product krijgen met de juiste veiligheidseisen. Dat is een interessante combinatie.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen? Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Op dit moment werk ik bijna vijf jaar bij In2Talent. Tijdens mijn master heb ik als keuzevak inkoop gedaan. Dit heeft mijn interesse gewekt en daardoor wilde ik het inkoopvakgebied in. Toentertijd ben ik bij In2Talent gekomen door de mogelijkheid om in diverse bedrijven en instellingen het vakgebied te ervaren. Voor mij is In2Talent heel waardevol door de persoonlijke benadering en ontwikkeling. De begeleiding die je krijgt op het gebied van persoonlijke ontwikkelingen, zoals het coaching traject en de opleidingsdagen sprak mij toentertijd en nu nog steeds erg aan.

Op dit moment geef ik een lichte voorkeur aan een private omgeving. Ik ervaar in het inkoopproces van private organisaties meer vrijheid, zoals het onderhandelen over speciale condities, dan in het inkoopproces in publieke organisaties. De publieke organisaties hebben meestal meer ‘spelregels’ waar je als inkoper aan moet houden. Tot nu toe heb ik voor In2Talent erg leuk opdrachten gehad.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

Iets doen en bezig zijn voor de maatschappij spreekt mij aan. Zelf vind ik duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Ik zie mijzelf dan ook vooral bezig zijn met dit werk. Dit kan in het inkoop vakgebied, maar bijvoorbeeld ook in een projectmanager rol.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

In2Talent is een mooie manier om je carrière te beginnen, omdat je veel over jezelf leert. Je leert zoal wat je zelf belangrijk vindt, hoe je in het leven staat en hoe je met mensen en jezelf omgaat. Dat is heel waardevol!