Maak kennis met ons inkooptalent: Esmee Segond von Banchet

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw ambitie? We vroegen het aan Esmee.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel werk ik op de inkoopafdeling van de NS. Wat ik erg fijn vind is de open sfeer bij NS en dat ik veel vertrouwen krijg in mijn werk. Mijn collega’s zijn heel behulpzaam en vriendelijk. Ik krijg veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en zelf dingen uit te zoeken. Ook op persoonlijk vlak. Ik vind bijvoorbeeld duurzaamheid een belangrijk thema en krijg de ruimte om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is jouw functie bij het bedrijf? / Wat voor werkzaamheden voer je uit?

Bij de NS ben ik Procurement Consultant. Ik houd mij bezig met de processen rondom inkoop.

Ik ben bezig met verschillende projecten. Van een project om Contractmanagement op te zetten binnen inkoop tot het implementeren van een risk management framework. Het is erg breed waardoor ik veel facetten van het bedrijf zie.

Het leukste aan mijn huidige werk vind ik dat je met heel veel belangen rekening moet houden. Ik krijg veel energie van het afstemmen met verschillende mensen.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Per toeval. Ik solliciteerde op een functie die open stond bij InQuest. Daar had ik te weinig ervaring voor, maar wel kreeg ik de vraag of ik interesse had in het traineeship van In2Talent.

Hiervoor werkte ik bij Philips bij de afdeling Supplier Sustainability. Hier hield ik me onder andere bezig met circulair inkopen. Ik kreeg de meeste energie van de projecten gerelateerd aan inkopen en wilde hier mijn volledige baan van maken.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

De reden dat ik gekozen heb voor In2Talent is het ontwikkelprogramma dat aangeboden wordt. Momenteel zit ik nog aan het begin van mijn carrière. Naast het opbouwen van een breed cv en netwerk vind ik het belangrijk om verschillende inkooporganisaties te zien. Op deze manier kan ik mijn mening ontwikkelen. Dat ik kan werken in de publieke én private sector was voor mij ook een erg groot voordeel. Daarnaast biedt In2Talent verschillende cursussen en trainingen, die ook weer van toegevoegde waarde zijn voor op je cv. 

Toen ik de baan aannam besefte ik het nog niet zo zeer, maar het grootste voordeel van In2Talent is dat er echt om het individu wordt gegeven. Dit is ook terug te zien in het persoonlijke ontwikkelprogramma. Het onderscheidt zich echt ten opzichte van andere organisaties die een ontwikkelprogramma aanbieden. Ik had niet verwacht dat er zo’n groot verschil tussen deze programma’s kon zitten. Je gaat namelijk heel diep en ontwikkelt jezelf snel, zowel privé als op werk. Er zijn verschillende soorten persoonlijke begeleiding. Zowel 1-op-1 als in een groep. In de groep kun je meer oefenen met elkaar. Hierdoor word je snel heel close met de andere In2Talenters.

Wat is jouw ambitie/doel?

Op korte termijn wil ik mij verder ontwikkelen als inkoopprofessional. Hierbij wil ik mezelf en mijn krachten beter leren kennen.

Samenwerking bij (het opzetten van) processen binnen inkoop vind ik erg interessant. Ik zou dit graag op tactisch en strategisch niveau willen doen. Proces denken en communicatie zijn twee krachten van mij waar ik graag nog meer in zou willen groeien.

Later zou ik graag in een internationale omgeving willen werken als procurement manager in de private sector.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Als je voor In2Talent kiest, kies je echt voor je eigen ontwikkeling. Bij In2Talent krijg je veel trainingsmogelijkheden. Vanaf het derde jaar krijg je zelfs een eigen trainingsbudget dat je in overleg kan inzetten. Sommigen doen dit via een opleiding aan een universiteit, anderen via cursussen. Je krijgt hier onwijs veel vrijheid in. Het valt mij op dat veel In2Talenters dan ook graag blijven na het traineeship.

Esmee

Meer weten over de traineeship?

Neem contact op met Esmee.