Maak kennis met ons inkooptalent Jordi Kersbergen

Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Jordi over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Ik zit momenteel bij De Nederlandsche Bank, nu al bijna 10 maanden. Ik zit daar bij de afdeling operationeel inkoop en hou me dan bezig met de inhuur van bepaalde expertise. Binnen operationeel zijn er 5 à 6 inkopers aan het werk. In totaal bestaat het team uit ongeveer 20 man, ook op tactisch en strategisch niveau. Ik ben bij deze opdracht terecht gekomen doordat Teun, een andere In2Talenter, wegging bij De Nederlandsche Bank. Zo kwam er een plek vrij en mocht ik op gesprek komen en zo heb ik uiteindelijk zijn rol overgenomen.

Wat is je functie?

Ik zit op de afdeling Inhuurloket, onderdeel van operationeel inkoop. Ik hou me bezig met inhuur van bepaalde expertise, voornamelijk ICT-personeel, maar ook HR en Finance medewerkers. Binnenkort wordt mijn contract verlengd en dan ga ik mij ook bezighouden met het inkopen van software. Ik mag ook meedenken met het verbeteren van het inhuurproces, als onderdeel van mijn nieuwste verlenging bij DNB.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Ondanks dat het publiek is, is er wel veel contact tussen interne klant en de leverancier. Ik vind het leuk om de mensen te kunnen spreken. Daarnaast is het ook interessant om moeilijke vraagstukken op te lossen en geschikte mensen te contracteren voor de opdracht. Je merkt echt dat de interne klanten dankbaar zijn als het weer gelukt is.

Hoe ben je bij In2Talent terecht gekomen?

Ik had Arien al jaren geleden gesproken via LinkedIn en daarnaast ben ik naar de bedrijven dag geweest van de Haagse Hogeschool en daar was In2Talent ook. Zo hebben we contact gehouden en toen ik afgestudeerd was zijn wij opnieuw in contact gekomen en zodoende ben ik de sollicitatieprocedure ingegaan.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

In2Talent leek me informeel en het is ook gericht op het behouden van de sfeer van een kleine organisatie, zodat iedereen elkaar kent en ook kan helpen. Daarnaast merkte ik een goede klik en Arien kon heel duidelijk vertellen wat In2Talent doet en waar het voor staat. Daarnaast is het opleidingsprogramma divers en uitdagend.

Wat is je doel voor de komende jaren? Wat is je ambitie binnen In2Talent?

Vooral leren om te gaan in diverse omgevingen. Maar ook leren met verschillende reglementen van inkoop om te gaan. Ik wil meemaken hoe je als inkoper echt een verschil kan maken in een organisatie.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik vind dat In2Talent een goed programma heeft. Naar mijn idee is zoiets de beste keuze als je net van school komt. Je hebt geen ervaring en je weet niet hoe inkopen in de praktijk eraan toe gaat. Een programma als dit kan je juist helpen om de eerste stap te kunnen zetten, maar ook tijdens de eerste stappen begeleid te worden. Dit komt omdat je collega’s van In2Talent altijd klaar staan om je te helpen. Er zijn verschillende niveaus binnen In2Talent, junior, medior en senior dus er is altijd wel iemand die van het onderwerp afweet.