Maak kennis met ons inkooptalent: Julia Westerbaan

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw ambitie? We vroegen het aan Julia Westerbaan.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Mijn eerste opdracht van In2Talent heb ik uitgevoerd bij Volker Stevin Materieel. Hier heb ik ruim een half jaar gewerkt als Junior Category Manager. Recent, in mei 2019, ben ik begonnen met werken bij Servicepunt71 als inkoopadviseur. 

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Bij Volker Steven Materieel heb ik als Junior Category Manager het category management opgezet. Hier heb ik bijgedragen aan de ontwikkeling en vormgeving van de inkoopafdeling. Na een half jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging vond ik bij Servicepunt71. Hier focus ik mij voornamelijk op meervoudige onderhandse aanbestedingen voor de inhuur van personeel. De sfeer bij Servicepunt71 is super! Ik werk hier met twee In2Talent collega’s, wat erg leuk is. Daarnaast heb ik veel verantwoordelijkheden door de aanbestedingen die ik mag doen en is er ruimte om mee te kijken met grotere projecten. Super uitdagend dus!

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Ik heb Facility Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Ik heb het erg naar mijn zin gehad op deze brede opleiding, maar wist niet precies welke kant ik hiermee op wilde. Hier kwam verandering in toen ik de minor Inkoop volgde. De stof die ik tijdens deze opleiding leerde vond ik super interessant. Een goede reden om mijn scriptie te schrijven gerelateerd aan inkoop. Toen ik tijdens een terugkomdag van mijn opleiding mensen uit het bedrijfsleven vragen kon stellen over mijn scriptie, ontmoette ik Kevin van In2Talent. Hij informeerde mij over de Inhousedag van In2Talent. Toen ik bij de Inhousedag langs was geweest, was ik gelijk verkocht. Tijdens deze dag, waar onder andere Fred Wittmaekers (directeur InkoopAcademie) bij aanwezig was, kreeg ik een goed beeld van het traineeship bij In2Talent. Zo werd er uitgebreid uitleg gegeven over wat In2Talent en het traineeship inhoudt. Daarnaast waren er sprekers uit het werkveld, waardoor ik direct feeling kreeg met het werkveld. Ook werd er een workshop persoonlijke ontwikkeling gegeven door coach Roderick. De Inhousedag werd afgesloten met een borrel met In2talenters. Dit was erg leuk, omdat je op deze manier gesprekken kan voeren met ervaringsdeskundigen.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? 

Wat mij erg aanspreekt bij In2Talent is dat je bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken kan nemen. Je hebt de ruimte om aan te geven wat je wilt en waar je naar toe wilt. Je kan je carrière er echt een kickstart mee geven. Daarnaast vind ik het goed dat er bij In2Talent ruimschoots aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw ambitie/doel? 

Voor nu zit ik op mijn plek bij Servicepunt71 en vind ik het leuk dat ik bezig ben met aanbestedingen. In de toekomst lijkt een functie waarin ik mij bezig kan houden met de ontwikkelingen van processen in de inkoopbranche op tactisch en strategisch niveau mij interessant. 

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent? 

Wat ik goed vind aan In2Talent, is dat er veel geïnvesteerd wordt in persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan opleidingsdagen, intervisie en coaching. Dit helpt mij om mijzelf te ontwikkelen in mijn werk, maar ook privé. Ik vind het erg waardevol dat ik dit kan samenbrengen. Hier heb ik voor de rest van mijn leven iets aan. 

Julia Web2

Meer weten over de traineeship?

Neem contact op met Julia