Maak kennis met ons inkooptalent: Justin Loomans

Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Justin over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar zit je momenteel op opdracht?

Sinds december 2019 werk ik bij Servicepunt71. Deze organisatie ondersteunt de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude op de afdelingen: Informatievoorziening, Juridische Zaken, Facilitaire Zaken, Inkoop, HRM en Financiën. Ik werk hier samen met 3 andere inkopers, waarvan twee ook bij In2Talent werken. Ik vind het een hele fijne opdrachtgever. Je wordt heel vrijgelaten en kunt zelf je uren indelen. 

Wat is jouw functie bij het bedrijf? En wat voor werkzaamheden voer je uit? 

Ik ben inkoopadviseur voor het inhuur van nieuwe medewerkers. Dit houdt in dat ik aanbestedingen doorloop om openstaande functies bij de gemeentens in te vullen. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met het opstellen van een leidraad, deze stuur ik naar verschillende leveranciers, zodat zij zich kunnen inschrijven voor de aanbesteding. Daarnaast houd ik mij bezig met het maken van een planning voor een aanbesteding. Ik help met leveranciers zoeken, het opstellen van criteria waar medewerkers op beoordeeld worden en het opstellen van contracten. Dat ligt inderdaad dicht tegen HR aan. Ik heb ook dagelijks contact met de HR-afdeling. Er komt daarbij ook een financiële kant kijken. Voor de inhuur onderzoek ik hoe een aanbesteding maximaal benut kan worden. Daarvoor maak ik dan een financieel plaatje waar de opdrachtgever het best bij gebaat is.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Tijdens mijn 3e-jaarsstage bij de Belastingdienst werkte ik samen met iemand van In2Talent. Daardoor raakte in geïnteresseerd en ben ik naar de inhousedag van In2Talent geweest. Vervolgens heb ik in 2019 heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven bij In2Talent. Met succes, want mijn scriptie werd genomineerd voor beste scriptie van de opleiding. Daarbij eindigde ik op de tweede plaats! In de zomer van 2019 had ik mijn eerste kleine opdracht. Ik heb toen een adviesplan gemaakt voor een kwekerscoöperatie. In een In2Talent autootje reed ik langs 55 kwekers in Zuid-Holland om voor elke kwekerij de uitgaven te analyseren. Aan het eind van de opdracht heb ik een adviesplan opgeleverd, waarin beschreven staat hoe zij de inkoop het beste samen kunnen doen. Daarna heb ik een paar maanden gereisd om vervolgens officieel in dienst te treden bij In2Talent. 

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? 

Ik ben langs verschillende concurrenten van In2Talent geweest. En ben bij allemaal op sollicitatiegesprek geweest. In2Talent sprak mij het meeste aan omdat de sfeer heel gemoedelijk is. Bij de andere bedrijven ben je meer een nummer.

Je wordt direct opgevangen door de andere In2Talent collega’s en je hebt ook veel onderling contact. Dat voelde voor mij gewoon goed. Qua arbeidsvoorwaarden zijn de organisaties denk ik allemaal hetzelfde, maar In2Talent onderscheidt zich omdat ze zo’n persoonlijke sfeer heeft. 

Wat vind je van de sfeer bij In2Talent? 

Bij In2Talent heb je jouw eigen opleidingsgroep. Dat is vaak met de mensen die rond dezelfde periode zijn gestart. Momenteel zijn er 5 verschillende groepen. Je volgt samen de coaching en opleidingsdagen. Je deelt daar veel persoonlijke dingen met elkaar, waardoor je elkaar heel snel beter leert kennen. Hierdoor zijn we heel close en voelt het echt als een vriendengroep. We gaan bijvoorbeeld ook gezellig een avondje uit met elkaar.

Wat is jouw doel bij In2Talent?

Ik zie In2Talent als een kickstart van mijn carrière na school. Ik wil nog blijven leren en hoop mij ook op persoonlijk vlak te ontwikkelen. In2Talent heeft een stappenplan hoe we ons zo snel mogelijk kunnen ontwikkelen.

Daarnaast is mijn doel om steeds meer kennis op te doen over inkoop. Dat doe je met In2Talent door bij verschillende inkooporganisaties mee te draaien. Je start als junior en in twee jaar groei je door naar een medior. Dat gaat je bij een andere organisatie nooit lukken.

Justin Loomans

Meer weten over werken bij In2Talent?

Neem contact op met Justin.