Maak kennis met ons inkooptalent: Koen Huisman

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? Wat zijn je ambities? Wij vroegen het aan Koen.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel doe ik een opdracht bij de Belastingdienst in Utrecht. Dit is mijn eerste opdracht bij In2Talent, dus alles is nog nieuw. Ik zit hier nu 7 maanden en leer nog steeds nieuwe dingen en leer elke dag nieuwe mensen kennen. Het is een groot bedrijf, heel divers met veel verschillende afdelingen. 

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Ik werk nu als contractmanager op de afdeling facilitair. Daar heb ik een aantal contracten onder mijn beheer waaronder kantoorartikelen, kerstdecoratie en monitorarmen. Dat doe ik 32 uur in de week en die overige uren ben ik bij In2Talent voor het opleidingstraject. 
Deze functie is zo ingericht dan het een deel service management is en een deel contractmanagement. Servicemanagement houdt in dat je de interne klant te woord staat met vragen over het contract. Mensen zoeken bijvoorbeeld iets over kantoorartikelen, dan kijk ik of het binnen het contract valt. We hebben namelijk een strikt beleid met wat wel en niet mag. Daarnaast houd ik mij bezig met het normale contractmanagement. Daarbij overleg ik met leveranciers over de contracten die wij hebben lopen. Ik vind het heel leuk, vooral het contact met mensen, zowel intern als met leveranciers. Vaak heb ik hele leuke gesprekken. De ene keer gaat alles goed en de andere keer moet ik leveranciers op de vingers tikken omdat ze de regels net iets te ver gebogen hebben. Dat is ook wel erg leuk om te doen. 

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Een klasgenoot van mij was aan het afstuderen bij InQuest. Toen ik zelf op zoek ging naar een afstudeerplek vroeg ik hem of hij nog iets voor mij wist. Hij heeft mij toen in contact gebracht met In2Talent. Toen heb ik eerst afgestudeerd via In2Talent bij Exact. In die periode heeft vooral mijn huidige In2Talent collega Jochem mij enthousiast weten te maken voor de traineeship. 

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

De voornaamste reden dat ik voor In2Talent heb gekozen is programma dat er wordt aangeboden met de cursussen en de opleidingen. Ik heb mij toen nog wel georiënteerd bij andere kantoren, maar geen een bood het niveau wat In2Talent biedt. Opleiding en coaching staat hier hoog in het vaandel, dat zie je bij de andere partijen niet zo veel.

Wat is jouw ambitie?

Ik ben net gestart dus nog een beetje zoekende naar de onderdelen die ik leuk vind. Bij mijn volgende opdracht hoop ik meer de inkoopkant op te gaan. De komende tijd wil ik kijken welke vlakken mij wel liggen en welke niet, zodat ik daarna een keuze kan maken voor een baan waar ik dan voor een langere tijd wil zitten.

Koen Preview

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

In2Talent zou ik zeker aanraden. Momenteel probeer ik ook andere mensen die stagelopen bij de inkoopafdeling van de Belastingdienst enthousiast te maken en te vertellen over het programma van In2Talent. Naast werken doen we ook leuke en gezellige dingen met elkaar bij In2Talent. Laatst hadden we een zaalvoetbaltoernooitje. Dan zijn daar niet alleen de trainees bij maar ook de managers bij, zoals Susan en Martine, maar ook de directeur van InQuest, Marc, komt dan een wedstrijdje fluiten. Zo worden er regelmatig dingen georganiseerd door In2Talent en InQuest. 

Ook een In2Talent inkooptalent worden?