Maak kennis met ons inkooptalent: Lara van der Zwan

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat hoe ziet jouw dag eruit? We vroegen het Lara van der Zwan

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel ben ik werkzaam bij een groot ministerie. Ik ben hier verwerver en ik houd me vooral bezig met de arbeidsparticipanten in dienst bij het ministerie. Vanuit de inkoopafdeling regelen we alles omtrent de inhuur van deze medewerkers, bijvoorbeeld het opstellen van de inhuurovereenkomsten, het creëren van de bestelorders en ook zorgen we ervoor dat de facturen betaald kunnen worden als hier problemen mee zijn.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Na mijn studie heb ik eerst een jaar in Engeland gewoond en gewerkt als au pair. Ik wilde dit graag doen om mijzelf te ontwikkelen, nog niet gelijk echt te hoeven gaan werken en mijn Engels te verbeteren. Na dit jaar had ik veel zin om ‘echt’ aan het werk te gaan en het liefst wilde ik dit doen binnen het inkoopvak. Ik werd toen benaderd door In2Talent via LinkedIn en dat is hoe ik bij In2Talent terecht ben gekomen.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

In2Talent sprak en spreekt me aan doordat ik hier de kans krijg om steeds voor verschillende organisaties te werken. Hierdoor heb ik de kans om te kijken wat ik het leukst vind en wat het beste bij mij past. Ook vind ik het leerzaam om steeds in een nieuwe omgeving terecht te komen en mijzelf hierin wegwijs te maken, ik denk dat ik hierdoor flexibeler ben geworden. Ik heb bij super interessante opdrachtgevers gewerkt in zowel de publieke als private sector. Ik denk dat ik zelf bij deze organisaties niet zomaar binnen was gekomen.

Persoonlijke ontwikkeling is ook een belangrijk aspect van het In2Talent programma. Het sprak mij aan om mijzelf op meer punten te ontwikkeling dan ‘alleen’ op werkgebied. Van tevoren wist ik niet heel goed wat ik van het ontwikkelprogramma moest verwachten, maar ik merk dat het mij heel erg heeft geholpen. Ik zie dat ik mijzelf ontwikkel en anders op situaties reageer dan ik 3 jaar geleden deed, dit vind ik een grote meerwaarde!

Hoe zien je werkzaamheden eruit?

In de afgelopen drie jaar heb ik niet veel werkdagen gehad die hetzelfde waren. Ik heb mijzelf bezig gehouden met heel veel verschillende dingen, van het ad hoc oplossen van problemen tot het meewerken aan langdurige productpromoties, het opstellen van bestelorders en het voeren van gesprekken over de Service Level Agreements met leveranciers. Ik heb veel contact met verschillende partijen/belanghebbenden. Zowel intern met collega’s van verschillende afdelingen als aan de leverancierskant. Dit vind ik een heel leuk aspect van het inkoopvak.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik vind dat we een hele leuke groep collega’s hebben. Ondanks dat we elkaar niet heel vaak zien doordat we allemaal op opdracht werken hebben we wel een vertrouwde band. Dit is vind ik ook belangrijk, omdat we tijdens de opleidingsdagen en intervisiesessies veel persoonlijke dingen met elkaar delen.

Lara

Wil je meer weten over de traineeship bij In2Talent? 

Vraag het aan Lara