Maak kennis met ons inkooptalent: Nanieck Pickert

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw ambitie? We vroegen het aan Nanieck Pickert.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Sinds oktober 2018 ben ik aan het werk bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam.
Via een mede-In2Talenter ben ik bij dit bedrijf terecht gekomen. 

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Ik werk bij De Nederlandsche Bank als tactisch inkoper (inkoopadviseur) op de afdelingen ICT en software. Dit is mijn eerste opdracht vanuit In2Talent. Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit functionele uitvragen, meervoudig onderhandse aanbestedingen, minicompetities en het leiden van ICT overleg. Ik werk met 22 collega’s op de afdeling, welke is opgedeeld uit kleinere deelteams. Ondanks dat ik zelf alleen op de afdelingen ICT en software zit, heb ik ook veel contact met andere collega’s van aanbesteding en inkoop. Zo zijn er regelmatig meetings met collega’s van andere afdelingen en wordt er eens in het kwartaal een borrel georganiseerd voor alle collega’s.

Software was iets waar ik, voordat ik bij De Nederlandsche Bank begon, weinig vanaf wist. De afgelopen maanden heb ik hier echter in korte tijd veel over geleerd. Onder andere omdat ik goed begeleid ben in mij werkzaamheden door collega’s bij De Nederlandsche Bank.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Toen ik in de laatste periode van mijn studie Rechten aan de Universiteit Leiden zat, begon ik met solliciteren voor een leuke baan. Ik wist op dat moment nog niet goed wat ik precies wilde. Tijdens mijn studie had ik twee stages gelopen binnen de advocatuur, maar hieruit kon ik concluderen dat dit niet een branche was die bij mij paste. Omdat ik aan het solliciteren was, besloot ik om mijn LinkedIn profiel bij te werken. Mijn LinkedInprofiel viel op bij een recruiter van In2Talent, omdat ik op mij LinkedInprofiel genoteerd had dat ik aanbestedingsrecht gevolgd heb. Ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en hier merkte ik gelijk de fijne sfeer bij in2Talent. Voor ik het wist kon ik aan de slag.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? 

Ik heb voor In2Talent gekozen, omdat ik het leuk vind om bij verschillende bedrijven een kijkje te nemen. Daarnaast sprak het persoonlijke ontwikkelingstraject mij aan.
Het persoonlijke ontwikkelingstraject bestaat uit opleidingsdagen (1 keer per maand) en coachingsdagen (9 per jaar). Hier heb ik zowel in werk- als privésituaties profijt van. Wanneer je klaar ben met studeren weet je niet of nauwelijks hoe het is om voor een (groot) bedrijf te werken. Het is daarom erg fijn om hierin, door het persoonlijke ontwikkelingstraject, begeleid te worden.

Wat is jouw ambitie/doel? 

Mijn ambitie is om binnen In2Talent door te groeien als senior. Ik wil graag zo veel mogelijk ervaring opdoen bij grote bedrijven. Daarom zit ik momenteel erg op mijn plek bij in2Talent. 

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent? 

In2Talent doet het heel goed. Het is een betrokken organisatie waar leuke en behulpzame mensen werken. Zo word je bijvoorbeeld, wanneer je bij In2Talent komt werken, gekoppeld aan een buddy. Aan deze buddy kan je vragen stellen als je tegen dingen aanloopt. Daarnaast worden er elke maand leuke activiteiten georganiseerd.
Denk bijvoorbeeld aan een escaperoom, een tennistoernooi of een BBQ. Dit wordt ook wel In2Fun genoemd.  Leuk om op deze manier fun te hebben met andere In2Talenters.

Wat mij ook aanspreekt bij In2Talent, is dat je altijd naast je baan creatieve ideeën op mag gooien. Zo ben ik momenteel bezig met het opzetten van In2Solutions. Bij In2Solutions gaan In2Talenters samen een inkoopvraagstuk bij een bedrijf oplossen. In juli starten we met de eerste editie. 


Nanieck

Meer weten over de traineeship?

Neem contact op met Nanieck