Maak kennis met ons inkooptalent: Naomi Klomp

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw ambitie? We vroegen het aan Naomi Klomp.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Sinds begin 2019 ben ik 32 uur in de week werkzaam bij het Ministerie van Defensie. De overige 8 uur ben ik bij In2Talent, waar ik opgeleid word. Ik heb het erg naar mijn zin hier en zit op de juiste plek om de competenties die gebonden zijn aan het inkoopvak verder te ontwikkelen. 

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Ik werk vanuit het hoofdkantoor van het Ministerie van Defensie in Utrecht als operationeel inkoper. Binnen deze functie focus ik mij op de laatste drie stappen van het inkoopproces: inkopen, bestellingen bewaken en nazorgen. Samen met 30 inkopers van het Ministerie van Defensie verzorg ik de materiaalinkoop. Denk hierbij aan geweren, touwen, tenten, etc. Kortom, alle producten die de marinier in het veld nodig heeft. Wanneer wij de producten hebben besteld, dan bewaken wij de bestellingen. Dit houdt in dat wij ervoor zorgen dat deze producten op de juiste locatie worden bezorgd. Ook zorgen wij dat het contact met de leverancier goed blijft; de nazorg. Tot slot krijg ik te maken met enkelvoudige en meervoudige onderhandse trajecten, die volgens de overheid werkwijze zijn gehanteerd.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Na middelbare school heb ik mbo Marketing en Communicatie gestudeerd aan het Johan Cruyff College. Na het behalen van mijn mbo-diploma ben ik hbo Facility Management gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Omdat mijn studie erg breed was, wist ik, toen ik mijn hbo-studie had afgerond, niet precies welke kant ik op wilde. Toen ik via LinkedIn werd benaderd door een recruiter van In2Talent, ben ik mij gaan verdiepen in Inkoop. 

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen? 

Een traineeship bij In2Talent sprak mij allereerst aan, omdat je een kijkje kan nemen in verschillende keukens en aan het begin van je carrière al bij grote bedrijven aan de slag kan. Daarnaast vond ik het traineeship van In2Talent interessant, omdat er veel geïnvesteerd wordt in persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het persoonlijke ontwikkelingstraject, welke bestaat uit 1 op 1 coaching, intervisies en opleidingsdagen, leer je jezelf nog beter kennen. Zo leer je tijdens de 1 op 1 coaching bijvoorbeeld wat je positieve en negatieve eigenschappen zijn en hoe je het beste hier mee om kan gaan. Tijdens de intervisies deel je je ondervindingen met mede In2Talenters. Tot slot leer je tijdens de opleidingsdagen meer over het inkoopvak. Zo krijg je bijvoorbeeld een cursus van Fred Wittmaekers, waar je vernieuwend leert kijken naar het inkoopvak en mooie inzichten opdoet.

Wat is jouw ambitie/doel? 

Ik wil mij graag verder ontwikkelen in de inkoopbranche. Zo zou ik in de toekomst graag processen willen ontwikkelen in de inkoopbranche, op tactisch en strategisch niveau. Daarnaast lijkt het mij tof om later bij een sport gerelateerd bedrijf te werken. Denk bijvoorbeeld aan Nike. Ik heb zelf in het verleden atletiek op topportniveau beoefend. Helaas kon ik mijn topsport carrière door een blessure in mijn knie niet voortzetten. Het lijkt mij leuk om mijn passie voor sport en inkoop uiteindelijk te kunnen combineren.

Of ik mijn topsport mentaliteit toe kan passen in mijn werk? Zeker! Ik heb zowel tijdens als na mijn topsport carrière geleerd om met teleurstellingen en overwinningen om te gaan. Hier krijg je tijdens de carrière in je werk ook mee te maken. Daarnaast ben ik een doorzetter en wil ik dingen graag perfect doen. Dit heb ik denk ik ook te danken aan de topsport mentaliteit.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent? 

Ik heb geen enkel moment spijt gehad dat ik voor In2Talent heb gekozen. Naast het feit dat ik het erg naar mijn zin heb bij het Ministerie van Defensie, vind ik het goed dat er bij In2Talent geïnvesteerd wordt in persoonlijke ontwikkeling. Dit helpt je ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Je hebt er wat aan voor de rest van je leven. 

Naomiklomp

Meer weten over de traineeship?

Neem contact op met Naomi