Maak kennis met ons inkooptalent: Roy Vermolen

Onze collega's vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Roy over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar zit je momenteel op opdracht?

Op dit moment zit ik op opdracht bij Servicepunt71. Servicepunt71 is een shared service organisatie voor gemeenten en overheidsorganisaties in de Leidse regio, zoals gemeente Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Zoeterwoude en Holland Rijnland. De afdeling bestaat uit inkoop en contractmanagement. Zelf ben ik, samen met drie collega’s, verantwoordelijk voor de meervoudig onderhandse aanbestedingen van externe inhuur. De enkelvoudige onderhandse aanbestedingen worden vooral door de gemeenten zelf gedaan.

Toen ik bij In2Talent kwam werken kon ik gelijk aan de slag bij Servicepunt71. Deze maand heb ik te horen gekregen dat mijn opdracht tot en met oktober wordt verlengd.

Wat is jouw functie bij Servicepunt71? En wat voor werkzaamheden voer je uit?

Mijn functie is de servicedesk van inhuur. Dit betekent dat ik meervoudig onderhandse aanbesteding met betrekking tot het inhuren van extern personeel op mij neem. Ik realiseer de contractregistraties en het opstellen van overeenkomsten. Verder geef ik veel advies aan de gemeenten over procedures. Adviezen geven en de specialist zijn voor de gemeenten en overheidsinstanties waardeer ik aan mijn functie. Wanneer zij naar mij toe komen kan ik aan het begin van het traject al adviseren en zorgen dat er rechtmatig wordt ingekocht.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

In 2019 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. In jaar 2 en 3 van de opleiding ben ik al eens in contact gekomen met Susan. Tijdens de opleiding heb ik de minor Inkoop & aanbesteden gevolgd. Hiernaast heb ik afgestudeerd in het inkoopvakgebied. Na de speeddatesessies op de Haagse Hogeschool ben ik in contact gekomen met Arien en zij heeft mij enthousiast gemaakt voor In2Talent. Tijdens het sollicitatieproces werd ik enthousiaster en ik kan concluderen dat ik bij In2Talent op mijn plek ben.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Tijdens het sollicitatieproces werd ik erg gemotiveerd over de manier waarop gecommuniceerd werd. Het was duidelijk wat In2Talent mij kon bieden. Het persoonlijk ontwikkeltraject heeft mede gezorgd voor de doorslag. Bij dit traject werk je onder andere met een coach en een groep met opleidingsdagen. Dit zorgt ervoor dat je als persoon groeit en van elkaar kan leren. Bij In2Talent krijg ik de kans om zowel bij publieke als private organisaties opdrachten uit te voeren. Hierdoor kan ik mijn kennis verbreden.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

Momenteel ben ik junior inkoper bij In2Talent. Graag wil ik in de komende jaren doorgroeien naar een senior inkoopconsultant. Ik wil mij verder ontwikkelen in het inkoopvakgebied en heb interesse voor het Europees aanbesteden. Graag wil ik de kans krijgen om een Europese aanbesteding te draaien. Omdat ik mij nu bezig houd met inkoopprocessen in de publieke markt wil ik ook de kans krijgen in de private markt.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Persoonlijk vind ik het leuk om met een coach te werken. Op deze manier ben ik veel bewuster van mijn eigen gedrag, zowel in mijn privéleven als werk. Doordat ik eens in de maand met iemand praat over mijn persoonlijke ontwikkeling merk ik dat ik hierin stappen maak. Opleidingsdagen zorgen ervoor dat ik van mijn groepsleden kan leren en vice versa. 

Roy Vemolen 2

Meer weten over werken bij In2Talent?

Neem contact op met Roy.