Een nieuwe medewerker inwerken op afstand, hoe dan?

In2Talent heeft bewezen dat inwerken op afstand ook zeker mogelijk is. Vele In2Talenters zijn succesvol gestart bij hun nieuwe opdrachtgever ten tijde van Corona. In dit artikel delen we een aantal tips & tricks.

Introductie

Plan een virtueel koffiemoment in met het hele team op de eerste werkdag van de nieuwe medewerker. Op deze manier is het toch mogelijk dat iedereen even kort kennismaakt met elkaar.

Buddysysteem

Koppel een nieuwe medewerker aan een ervaren collega, iemand in een vergelijkbare functie. Dit zorgt voor een persoonlijke manier van wegwijs maken.

Meekijken

Fysiek een nieuwe medewerker laten meekijken is door het thuiswerken niet mogelijk, maar op afstand wel! Maak gebruik van videobellen en deel je scherm. Er zijn genoeg programma’s die dit ondersteunen, zoals Microsoft Teams of Zoom.

De In2Knowledge achterban

Junior In2Talent consultants kunnen voor vragen en begeleiding altijd terecht bij ervaren consultants. De kracht van In2Talent is het kennisdelen met andere inkoopprofessionals uit ons netwerk. Om deze reden is er veel kennis en knowhow over hoe te starten bij een nieuwe werkgever tijdens Corona.

Wilt u meer informatie over het inwerken van een nieuwe medewerker of zelf een In2Talenter inwerken?