Vakinhoudelijke ontwikkeling

Lees hieronder meer over de opleidingen, waar dit programma uit bestaat, hoe je deze kunt combineren met je opdracht en wat er gebeurt als je een medior inkoopconsultant wordt.

Waarom vakinhoudelijke ontwikkeling?

Als je bij In2Talent begint, start je als junior inkoopconsultant. Je hebt net een hbo- of wo-opleiding afgerond en hier mogelijk wel een en ander meegekregen over inkoop (of misschien zelfs een inkoopminor gevolgd). Natuurlijk wil jij je kennis over het constant ontwikkelende inkoopvak graag verbreden en verdiepen.

Daarom hebben wij een vakinhoudelijk opleidingsprogramma samengesteld, bestaande uit verschillende opleidingen, cursussen en trainingen. Hierin dagen wij je uit je kennis te vergroten en op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op het gebied van inkoop en contractmanagement. De eerste twee jaar, als junior inkoopconsultant, volgt iedereen hetzelfde vakinhoudelijke opleidingsprogramma.

Siomara
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
In2Talenters werken veelal in verschillende organisaties, gericht op vele verschillende onderwerpen. Die diversiteit zorgt er voor dat ik altijd kan leren van anderen en het is fijn dat daar tijd voor wordt gemaakt.
Siomara Scheer

​Opleidingen, trainingen en cursussen

Als je een junior consultant bent bij In2Talent volg je jaarlijks verschillende inkoopopleidingen en aanvullende trainingen en cursussen. Hieronder een overzicht van de opleidingsinstituten waarmee wij samenwerken en de trainingen en cursussen die je kunt verwachten:

Conducto

Conducto is een opleider voor inkoop en aanbesteden. Als In2Talenter volg je bij Conducto de erkende post-hbo registeropleiding ‘Praktisch Contractmanagement’. Daarnaast ontwikkel je je kennis over Europees Aanbesteden door een e-learning te volgen.

InkoopAcademie

InkoopAcademie biedt verschillende leergangen, trainingen en workshops aan, gericht op inkoop en de interne klant. In de leergangen ‘Inkooppraktijk B’ en ‘Contractmanagement’, die door In2Talenters worden gevolgd, staat het strategische aspect van inkoop centraal.

 Aanvullende trainingen en cursussen:

  • Training ‘Excel voor gevorderden’
  • Cursus ‘Adviseren met Impact’
  • Training voor inkoop specifieke softwareprogramma’s zoals ERP-systemen en aanbestedingsplatformen
  • Cursus ‘Lean Six Sigma: Orange Belt’ (voor medior inkoopconsultants)

Frequentie

De opleidingen worden in overleg ingepland en wij geven jou ruim van tevoren aan welke data je in je agenda mag blokken. We proberen de opleidingen, trainingen en cursussen zoveel mogelijk over het jaar te verspreiden. Je kunt er rekening mee houden dat je als junior consultant per jaar gemiddeld één inkoopopleiding volgt en twee aanvullende cursussen en trainingen. 

Opleidingen tijdens opdracht

Natuurlijk is de opdrachtgever voorafgaand aan de start van jouw opdracht op de hoogte gebracht van het feit dat jij een opleidingsprogramma volgt. Als de data voor een opleiding, training of cursus bekend zijn ben jij er zelf verantwoordelijk voor om de opleidingsdata met jouw opdrachtgever te communiceren. 

Medior en senior inkoopconsultants

De eerste twee jaar, als junior inkoopconsultant, volgt iedereen hetzelfde vakinhoudelijke programma. Na ongeveer twee jaar word je een medior consultant. Het vakinhoudelijke opleidingsprogramma stopt dan niet, maar je krijgt de kans om je meer te specialiseren in die richting die het beste bij jou past en waar jouw voorkeur ligt. Vanaf het moment dat je medior inkoopconsultant wordt, krijg je namelijk een persoonlijk opleidingsbudget. Je gaat in overleg met ons op zoek naar een opleiding die past bij jouw toekomst, bijvoorbeeld de post-hbo ‘Aanbesteden voor Gevorderden’ bij Conducto. Ook wanneer je senior inkoopconsultant wordt blijft jouw persoonlijk opleidingsbudget van toepassing en blijven wij jou uitdagen om jezelf vakinhoudelijk te ontwikkelen. 

Conducto vertelt...

Niels Schaeffer - Directeur opleidingen

Door onze gekozen aanpak en makkelijk toepasbare modellen verzorgen wij leerzame opleidingen waarbij deelnemers na een lesdag direct het geleerde kunnen gebruiken in de dagelijkse (inkoop) praktijk.

Niels SchaefferConducto vertelt...

Manon ter Weyden - Coördinator opleidingen

Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht voor onze deelnemers en werken met deskundige en benaderbare docenten die beschikken over de juiste vaardigheden. Daarnaast laten wij externe partijen onafhankelijke kwaliteitsaudits uitvoeren om zo de kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen.

Manon Ter Weyde