Post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat

Twijfel je nog tussen doorstuderen voor een master of werken? Bij In2Talent kan het allebei. Tijdens het traineeship volg je bij Conducto de speciaal voor ons ontwikkelde erkende post-wo opleiding 'Inkopen Publiek en Privaat'.

Doorstuderen na het hbo of werken?

Gefeliciteerd, je hebt je hbo- of wo-diploma behaald! Na je studie zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je gaan werken, of je kunt blijven doorstuderen. Wellicht ben je je wel aan het oriënteren om een master te doen, bijvoorbeeld op het gebied van supply chain management of inkoop / procurement.

In2Talent biedt jou de kans om het beide tegelijk te doen: werken en doorstuderen. Ons complete inkoop traineeship is gericht op ontwikkeling. Binnen het vakinhoudelijke programma volg je verschillende opleidingen en cursussen en krijg je de mogelijkheid je cv te verrijken met de post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat.

We zijn hier super trots op, want In2Talent is het enige bureau in Nederland dat een post-wo opleiding voor inkopers en contractmanagers heeft. Het programma is speciaal voor ons ontwikkeld door inkoopopleider Conducto en de diploma bewijst dat je op inkoop én universitair niveau mee kan komen. Hoe tof staat dat op je cv?!

Hoe combineer ik werken met de opleiding?

De post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat duurt 7 maanden. Je gaat één keer per maand tijdens kantooruren naar 'school'. Je krijgt hiervoor In2Talent uren, die je ook kunt inzetten voor andere activiteiten en voor het doen van bijvoorbeeld je huiswerk.

Jouw opdrachtgever is voorafgaand aan de start van jouw opdracht op de hoogte van het opleidingsprogramma. Zodra de opleidingsdagen bekend zijn, communiceer je dit met jouw opdrachtgever. Op die manier kunnen jouw werkzaamheden om de opleiding heen gepland worden.

Tibeau Kramer
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
De post-wo opleiding geeft mij handvatten van ervaren inkopers, gekoppeld aan de theorie. Hierdoor is alles beter in de praktijk te brengen.
Tibeau Kramer

Wat leer ik tijdens deze wo-inkoopopleiding?

Inkoop is een relatief jong vakgebied dat volop in ontwikkeling is. De post-wo opleiding sluit aan bij de dagelijkse praktijk van jou als startende inkoopprofessional. Onderwerpen zoals het belang van inkoop, het bepalen van een inkoopstrategie, de ins en outs van procurement- en contractmanagement maar ook de juridische kant van zowel privaat als publiek (Aanbestedingswet) komen aan bod. Kortom, tijdens de post-wo Inkopen Publiek en Privaat wordt je in 7 lesdagen meegenomen langs alle belangrijke velden van inkoop, contractmanagement en aanbestedingsrecht.

Lesdagen

Dag 1 Procurement - docent: Katja van Wieren

De eerste lesdag van deze leergang staat in het teken van procurement management. Je krijgt antwoord op vragen als wat is procurement, wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen, wat maakt een inkoper succesvol, wat is de toegevoegde waarde van inkoop en wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Publiek en Privaat?

Dag 2 De belangrijkste stappen van inkoopproces - docent: Pascal Evers

Deze lesdag worden de verschillende stappen in het inkoopproces in detail behandeld. Aan bod komen o.a. sourcing, ethiek, longlist suppliers, onderhandelen en contracteren.

Dag 3 Opstellen van een overeenkomst - docent: Stefan Tatan

Tijdens de derde lesdag wordt gekeken hoe invulling kan worden gegeven aan een inkoopcontract vanuit de (business)doelstellingen. Hoe stel je als inkoper een overeenkomst op? Welke clausules zijn er en wanneer en waarom gebruik je? Onderwerpen als (inkoop)voorwaarden, garanties en boeteclausules komen voorbij.

Dag 4 Inkoopstrategie deel I - docent: Thea Smid-Verheul

Deze lesdag wordt de basis van het inkoopplan, de strategie, het maken van een spendanalyse en Category Management behandeld.

Dag 5 Inkoopstrategie deel II - docent: Annelies Kranendonk-van den Bosch

De tweede lesdag over inkoopstrategie wordt aandacht besteedt aan leveranciersmanagement, contractmanagement en supplier relation management.

Dag 6: Contractmanagement - docent: Bert Zwiep

Tijdens deze lesdag wordt verder ingezoomd op het onderwerp contractmanagement. Aan bod komen o.a. verschillende definities, cm-rollen, het cm-proces en de methoden en modellen voor het meten van cm-volwassenheid. Ook wordt er gekeken naar het aantonen van de meerwaarde van contractmanagement en de taken en bevoegdheden van een contractmanagement op verschillende aandachtsgebieden.

Dag 7: De invloed van Aanbestedingsrecht op Contractenrecht - docent: Gijs Verberne

Tijdens de zevende en laatste lesdag wordt ingegaan op de invloed van aanbestedingsrecht op contractenrecht. Deze juridische lesdag spitst zich toe op het publieke deel van inkoop.

Docenten uit het vakgebied

De docenten zijn speciaal geselecteerd aan de hand van de stof die per lesdag behandeld wordt. Zo staat er iedere lesdag een andere docent voor de klas, heeft iedere docent zijn of haar eigen specialisme en wordt altijd de koppeling met de praktijk gemaakt. De docenten zijn namelijk zelf werkzaam in het te behandelen vakgebied en delen hun ervaringen en best practices graag met jou. Natuurlijk mag je ze ook op de proef stellen door eigen vraagstukken vanuit bijvoorbeeld jouw opdracht voor te leggen.

E-learning Europees Aanbesteden

Binnen de post-wo opleiding ga je ook aan de slag met onze e-learning Europees Aanbesteden. Deze e-learning bestaat uit 7 modules. Je doorloopt hierbij de verschillende fasen van een Aanbesteding. Zo start je bijvoorbeeld met een introductie in de vorm van een minicollege van een senior inkoopcollega van InQuest. Ook ga je aan de slag met het maken van opdrachten en wordt iedere module afgerond met een kennistoets.

Erkende PWO Registeropleiding

De post-wo opleiding 'Inkopen in Publiek en Privaat' is ontwikkeld door inkoopopleider Conducto. Zij zijn expert in het verzorgen van praktijkgerichte opleidingen en trainingen. De post-wo opleiding is officieel erkend als PWO Registeropleiding en wordt jaarlijks ge-audit en beoordeeld op inhoud, kwaliteit en praktijkrelevantie. Dit valt onder de verantwoordelijkheid van het Centrum voor Post-Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Deelnemers die met goed gevolg hebben deelgenomen aan deze post-wo opleiding ontvangen het officieel erkende PHWO-diploma van Stichting Post Wetenschappelijk Onderwijs Nederland en worden opgenomen in haar Abituriëntenregister.

Conducto vertelt...

Niels Schaeffer - Directeur opleidingen

"Door onze gekozen aanpak en makkelijk toepasbare modellen verzorgen wij leerzame opleidingen waarbij deelnemers na een lesdag direct het geleerde kunnen gebruiken in de dagelijkse (inkoop) praktijk."

Niels Schaeffer

Conducto vertelt...

Manon ter Weyden - Coördinator opleidingen

"Wij hechten veel waarde aan persoonlijke aandacht voor onze deelnemers en werken met deskundige en benaderbare docenten die beschikken over de juiste vaardigheden. Daarnaast laten wij externe partijen onafhankelijke kwaliteitsaudits uitvoeren om zo de kwaliteit van onze opleidingen te waarborgen."

Manon Ter Weyde

Meer weten over het traineeship?