Maak kennis met ons inkooptalent: Rianne Swart

Onze inkooptalenten vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Rianne over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die ze uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel werk ik op opdracht bij de Provincie Noord-Holland in Haarlem. Deze organisatie houdt zich bezig met alle aspecten die niet onder de gemeente of het Rijk vallen. Denk aan wegen, bruggen, natuurgebieden en andere projecten die de provincie steunt.

Vanwege de coronacrisis werk ik nu vanuit huis. Thuiswerken was al flexibel bij de Provincie, dus voor mij was het niet helemaal nieuw. Met mijn collega’s van de inkoopafdeling heb ik elke ochtend een koffiemomentje via Microsoft Teams. Zo houden we elkaar op de hoogte van de projecten en kunnen we nog even bijkletsen. Net als op kantoor!

Wat is jouw functie bij het bedrijf? En wat voor werkzaamheden voer je uit?

Ik ben Inkoopadviseur voor enkelvoudige en meervoudige onderhandse aanbestedingen. Daarbij houd ik mij bezig met de externe inhuur van medewerkers, aanbestedingen m.b.t. ingenieursbureaus en ‘Werken’ aanbestedingen, dus bijvoorbeeld fietspaden en renovaties van panden. Momenteel ben ik bezig met een onderzoek naar monumentale bomen. Ik krijg te maken met hele gevarieerde onderwerpen en daarbij dus ook veel verschillende mensen. Dat maakt mijn werk heel afwisselend.

De aanbestedingen voer ik zelfstandig uit en ik begeleid daarbij het gehele traject. Toen ik bij Provincie Noord-Holland aan de slag ging, werd ik meteen heel vrijgelaten. Ik krijg veel vertrouwen van mijn opdrachtgever.

Naast mijn eigen aanbestedingen, loop ik momenteel ook mee met een Europese Aanbesteding van een collega uit mijn inkoopteam.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Net als veel van mijn In2Talent collega’s heb ik Facility Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Ik heb daar de minor inkoop gevolgd en dat beviel mij eigenlijk wel goed. Op school konden wij speeddaten met bedrijven. Ik had toen geen speeddate met In2Talent, maar ben toen wel even langsgelopen voor een praatje. Later ben ik daar toen op sollicitatiegesprek geweest.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

Na mijn studie twijfelde ik of ik door wilde studeren of dat ik wilde gaan werken. Bij In2Talent leer je nog heel veel, terwijl je werkt. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Dat kun je ook weer gebruiken in je privéleven. Het ontwikkeltraject duurt 2 jaar. Daarna krijg je een opleidingsbudget. Je kunt zelf bepalen hoe je dat wilt invullen.

Je gaat aan de slag bij verschillende opdrachtgevers, zowel publiek als privaat. Op die manier kom je er ook achter wat je leuk vindt en wat bij je past.

Nadat ik ook bij andere inkooporganisaties op gesprek ben geweest, heb ik uiteindelijk voor In2Talent gekozen. Ik ben een gevoelsmens en het klikte bij mij het beste met In2Talent.

Wat is jouw ambitie/doel?

Op dit moment wil ik zo veel mogelijk leren en doorgroeien. Ik vind het leuk om overal een kijkje in de keuken te nemen om zo te ontdekken waar mijn passie ligt. Mijn doel is om mezelf de komende jaren te ontwikkelen tot Senior Inkoopadviseur.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Naast dat je veel leert, is het ook heel gezellig bij In2Talent. We doen veel leuke dingen met alle In2Talent collega’s, zoals de In2Fun activiteiten. Ondanks dat je niet direct met elkaar werkt, voelen zij wel echt als collega’s. Met sommigen spreek ik ook buiten werk af!

Rianne Swart

Meer weten over werken bij In2Talent?

Neem contact op met Rianne.