Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Daarom hebben we deze vragen op een rij gezet.

Als je een traineeship volgt ga je aan de slag bij een werkgever en word je opgeleid tot specialist in een bepaald vakgebied (in ons geval: inkoop, contractmanagement en FM). Natuurlijk krijg je wel gewoon betaald, het is absoluut geen stage! Bij een traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Een traineeship kan enkele maanden tot een paar jaar in beslag nemen. Jouw werk bestaat uit een combinatie tussen leren/ontwikkelen en dit direct bij een organisatie toepassen. Zo ontwikkel je je razendsnel tot een professional in het door jou gekozen vakgebied.

De duur van een traineeship verschilt per organisatie. Binnen In2Talent groei je in twee jaar van junior naar medior consultant. Gedurende de eerste twee jaar als In2Talenter volgt iedereen hetzelfde opleidingsprogramma met o.a. de post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat en een uitgebreid persoonlijk ontwikkelprogramma.

Na ongeveer twee jaar word je medior consultant maar hier stopt je ontwikkeling niet. Je krijgt als medior consultant, naast een leuke salarisstap, een persoonlijk opleidingsbudget en kunt dus opleidingen gaan volgen die passen bij jouw specifieke wensen voor de toekomst. Je blijft het persoonlijke ontwikkelprogramma volgen, hoewel dat wel iets minder frequent wordt.

Als je in totaal vijf jaar in dienst bent kun je senior consultant worden. Als senior consultant behoud je je persoonlijk opleidingsbudget en maak je een keuze uit twee richtingen. De ene richting is die van management/leidinggevende, de andere richting is die van inhoudsdeskundige, waarbij je specialist wordt in een bepaald onderdeel van inkoop, contractmanagement of FM.

Wij zijn erg trots op de volgende drie punten:

  • Bij In2Talent ligt de focus echt op je persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden dit erg belangrijk omdat wij echt geloven dat ontwikkeling op persoonlijk gebied je een betere professional maakt. Je gaat hier heel intensief mee aan de slag, wat je op den duur naast groei bijvoorbeeld ook zelfvertrouwen kan geven.
  • Wij zijn een persoonlijke organisatie. Onze collega’s kennen iedereen van naam en gezicht, weten van iedereen waar ze op opdracht zitten, wat ze daar doen en waar ze naar toe willen. Kortom, je bent bij ons geen nummertje!
  • Wij bieden als enige organisatie in Nederland een gecertificeerde post-WO opleiding op het gebied van inkoop in zowel de publieke als private sector. Met dit diploma toon je niet alleen aan dat je een brede kennis hebt van inkoop, maar ook dat je op universitair niveau een opleiding hebt gevolgd.

Het In2Talent traineeship heeft geen vaste startdatum, je kunt dus op elk moment beginnen met het traineeship. Je startdatum is in overleg en wordt tijdens de sollicitatieprocedure besproken.

Nee! Als je tijdens je opleiding niet in aanraking bent geweest met inkoop maar wel denkt dat je qua competenties en interesses bij het vakgebied past kan je bij In2Talent komen werken.

Zeker niet! Ons traineeship is een volwaardige baan, waarbij jij je extra snel ontwikkelt op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied omdat je praktijkervaring op doet en tegelijkertijd opleidingen volgt. Het salaris van het traineeship van In2Talent staat dan ook gelijk aan het salaris van een volwaardige startersfunctie.

Als In2Talenter werk je zelfstandig op een opdracht bij één van onze opdrachtgevers in de private of publieke sector. De opdrachten (en opdrachtgevers) zijn heel uiteenlopend. Zo kan het zijn dat jij bij jouw opdrachtgever een spendanalyse uitvoert, (Europese) aanbestedingen voorbereidt of contractonderhandelingen begeleidt. Terwijl jouw In2Talent collega bij een andere opdrachtgever ondersteuning biedt bij de implementatie van inkoopsystemen, tenders uitzet of Senior Inkoopadviseurs bijstaat. Je draait als In2Talenter in ieder geval mee in een inkoopteam en daar kunnen operationele, tactische en strategische taken voorbij komen.

Wil je meer weten? Je kunt altijd contact opnemen met Arien om je te koppelen aan één van onze In2Talenters 0613069234 / arien@in2talent.nl

In2Talenters omschrijven In2Talent als persoonlijk, betrokken, open en informeel. Daar zijn wij echt trots op! Iedereen bij In2Talent is gelijkwaardig, we vinden het fijn om op die manier met elkaar om te gaan en belangrijk dat iedereen de ruimte en het vertrouwen voelt om zich uit te spreken. Soms dagen we elkaar uit om net die stap te zetten die we anders wellicht niet durven te zetten, want daar leren we van.

Wij doen er alles aan om het werken bij In2Talent voor iedereen zo leuk mogelijk te maken. Wij geloven er in dat als jij doet waar je energie van krijgt, dat dat voelbaar is voor de opdrachtgever, voor ons en het allerbelangrijkst: voor jouzelf.

Het resultaat? Een gezellige, frisse en leergierige groep jonge inkoopprofessionals die doen waar ze goed in zijn of willen worden en die continu ontwikkelen als persoon én professional. 

We hebben enorm veel opdrachtgevers in zowel de publieke als private sector, en dus heel veel verschillende opdrachten voor onze In2Talenters. Je draait in ieder geval mee in een (vaak al bestaand) inkoopteam en daar kunnen operationele, tactische en strategische taken voorbij komen. Het maakt ook uit of je een junior, medior of senior In2Talenter bent. Als nieuwe In2Talenter start je als junior consultant en naarmate je meer ervaring opdoet worden de opdrachten complexer en krijg je meer verantwoordelijkheid.

Als junior inkoper kun je denken aan opdrachten zoals het uitvoeren van een spendanalyse, het begeleiden van een (Europese) aanbesteding of contractonderhandelingen, het bijstaan van senior inkoopadviseurs en het bieden van ondersteuning bij de implementatie van inkoopsystemen.

We hebben enorm veel opdrachtgevers in zowel de publieke als private sector en het is van te voren moeilijk aan te geven waar je precies aan het werk gaat. In de publieke sector kun je denken aan opdrachtgevers zoals gemeenten, ministeries en onderwijsinstellingen. In de private sector werken wij met alle organisaties waar een inkoopafdeling is, van bedrijven in de maakindustrie tot organisaties in de zorg. We gunnen iedereen om zowel een publieke als private opdrachtgever te ervaren, zodat je goed kunt vergelijken wat er beter bij je past.

We hebben enorm veel opdrachtgevers in zowel de publieke als private sector en het is van te voren moeilijk aan te geven waar je precies aan het werk gaat en wat je daar gaat inkopen. Dat is ook zo leuk aan ons traineeship, je ziet verschillende kanten van het vak en koopt verschillende categorieën in. Dit loopt uiteen van het inkopen van personeel voor schoonmaak of materiaal voor een brug, tot het inkopen van verpakkingen voor yoghurt of hout voor het maken van keukenkastjes.

Contractmanagement gaat over het duidelijk en transparant vastleggen, beheren en bewaken van gemaakte afspraken met leveranciers. Denk hierbij aan het actief sturen op naleving van de afspraken en het verwerken van wijzigingen in de getekende contracten. Het doel van contractmanagement is het volledig benutten van contracten. Als contractmanager houd jij je bezig met het opstellen van alle contracten voor een bedrijf. Je bent constant bezig met het optimaliseren van de samenwerking met aannemers en leveranciers om zo bij te dragen aan aspecten zoals de kwaliteit, kosten of levertijd van de te leveren goederen of diensten. Meer weten over contractmanagement?

De contractbeheerder is verantwoordelijk voor het goed opslaan en verwerken van de documenten en gegevens. Dat wordt vaak gedaan in een contractbeheersysteem, een digitaal systeem waarin alle contracten van de organisatie in staan en dus ook alle contractgegevens, zoals de inhoud van het contract, de opzegdatum, de begindatum en einddatum. Meer weten over contractbeheer?  

Leveranciersmanagement is kort gezegd het managen van de leveranciers. Het omvat alle activiteiten gericht op het verkennen, starten, onderhouden en verder ontwikkelen van de samenwerking met leveranciers. Het doel van leveranciersmanagement is het bepalen welke leveranciers het meest geschikt zijn voor een bepaalde inkoopvraag, en het bepalen van de rol en verantwoordelijkheid van die leveranciers. Op de pagina ‘Wat is contractmanagement?’ gaan we ook in op het verschil tussen leveranciers- en contractmanagement. Meer weten over leveranciersmanagement?

Een goede inkoper bij In2Talent heeft niet een bepaald palet aan competenties. Wel zijn er een aantal aspecten aan het vakgebied waar je sowieso mee te maken krijgt. Een inkoper van In2Talent bezit daarom in zekere mate de volgende competenties:

  • Flexibiliteit
  • Samenwerken
  • Cijfermatig inzicht
  • Scherp onderhandelen
  • Snel schakelen
  • Commercieel inzicht
  • Zelfontwikkeling

Als inkoper heb je de kans toegevoegde waarde te creëren. Zo kun je voor het bedrijf of de organisatie waar jij werkzaam bent een bijdrage leveren aan het innoveren van producten, de mate van duurzaamheid vergroten, toeleveringsrisico’s verkleinen of het bedrijfsresultaat verbeteren. Het inkoopvak is constant in ontwikkeling en gaat mee met de trends en ontwikkelingen van dat moment. Digitalisering staat momenteel bijvoorbeeld hoog op de inkoopagenda, maar ook het inspelen op de schaarste van bepaalde grondstoffen of het op de markt komen van nieuwe, duurzamere producten.

Een goede contractmanager bezit niet een bepaald palet aan skills. Wel zijn er een aantal aspecten in het vakgebied waar je in ieder geval mee te maken krijgt. Als contractmanager ben jij natuurlijk diegene die alle activiteiten die voortkomen uit het contractmanagement uitvoert in opdracht van de contracteigenaar. Zo manage je proactief en operationeel alle gemaakte afspraken, verplichtingen, verwachtingen en doelstellingen met betrekking tot het contract. Je bent betrokken vanaf het moment dat de handtekening is gezet, tot het moment dat het contract afloopt. Je werkt hiervoor veel samen, bijvoorbeeld met de contracteigenaar, maar je overlegt ook met de contractmanager van de leverancier en andere betrokkenen bij het proces. Het is dan ook belangrijk dat je als een soort kameleon met verschillende soorten mensen kan omgaan.

Wij hebben een enorm netwerk in de publieke en private sector en een groot aantal raamovereenkomsten met opdrachtgevers waar wij ‘preferred supplier’ zijn. Als een organisatie tijdelijke versterking nodig heeft op het gebied van inkoop, contractmanagement of FM dan bellen ze ons en kijken we samen met de opdrachtgever naar het niveau en de inhoud van de opdracht. Vervolgens gaan wij binnen het team In2Talenters op zoek naar wie wij denken dat de juiste kandidaat is. Hierbij kijken we naar wensen van de In2Talenter, ervaring, competenties, beschikbaarheid etc. Denken we een goede fit te hebben gevonden? Dan ontvang je als In2Talenter een telefoontje en spreken we de opdracht door. Als jij ook enthousiast bent stellen we je voor aan de opdrachtgever met jouw cv, beschikbaarheid en tarief. Wil de opdrachtgever je graag ontmoeten? Dan plannen we een kennismakingsgesprek in, soms fysiek en soms digitaal. Na de kennismaking neem je contact op met je leidinggevende van In2Talent. Wat vond je van het gesprek? Waar werd je enthousiast van en/of waar heb je je twijfels over? De opdrachtgever belt ook met je leidinggevende. Vaak is één gesprek voldoende om te bepalen of je aan de bak mag (en wilt natuurlijk) bij de opdrachtgever. Is het antwoord van beide kanten ja? Gefeliciteerd! Is het toch geen juiste fit? Dan was het gesprek in ieder geval een goede les en gaan we op zoek naar een andere toffe opdracht!

Het kan voorkomen dat je nadat je bent gestart bij In2Talent niet gelijk op opdracht zit. Ook kan het gebeuren dat je opdrachten niet direct op elkaar aansluiten. Je zit in deze periode ‘op de bank’, je hebt even geen opdracht. Dat is helemaal niet erg! Je hoeft niet stil te zitten want er zijn genoeg acties te ondernemen totdat je volgende opdracht start. Zo kan je bijvoorbeeld bij collega In2Talenters op bezoek om een kijkje te nemen, je kunt je Excel skills verbeteren of input leveren voor de Social Media van In2Talent. Hoe je je periode op de bank precies invult overleg je met je leidinggevende van In2Talent, want het is voor ons vooral ook belangrijk dat jij bezig bent met iets waar je energie van krijgt en waar je je verder in wilt ontwikkelen.

Jazeker! Ook als je geen opdracht hebt, en dus op de bank zit, krijg je gewoon hetzelfde salaris.

 

Als junior In2Talenter word je, indien je dit wilt, gekoppeld aan een buddy. Jouw buddy is een collega In2Talenter waarmee jij je ervaringen kunt delen, bijvoorbeeld m.b.t. zaken waar je tijdens je opdracht tegenaan loopt. Ook kun je praktische en inhoudelijke vragen over werkzaamheden stellen, je In2Talent buddy heeft waarschijnlijk dezelfde vragen gehad of kan op vakinhoudelijk gebied met je meedenken. Hoe vaak je afspreekt met je buddy en in wat voor vorm is naar eigen invulling. Zo zijn er buddy’s die wekelijks telefonisch contact met elkaar hebben, maar ook buddy’s die eens in de maand bij elkaar gaan eten.

Jazeker, bij In2Talent kan je zelfstandig een afstudeeronderzoek doen naar een onderwerp in inkoop wat je leuk vindt. Meer weten over afstuderen bij In2Talent?

Zoals de naam het al zegt zijn dit 1 op 1 gesprekken tussen jou en je coach. Deze gesprekken duren ongeveer 1,5 uur en vinden in de eerste twee jaar 9 keer (en de daaropvolgende jaren 6 keer) per jaar plaats. Tijdens deze gesprekken ga je onder andere aan de slag met bewustwording van je gedrag. Zo kan je samen met je coach leerdoelen opstellen, ondervinden waar bepaald gedrag vandaan komt of gewoon even lekker kletsen over je dag of week. Je kunt je op deze gesprekken voorbereiden door te reflecteren op je gedrag van afgelopen periode, of met een specifiek vraagstuk komen. De invulling is aan jou: waar wil jij mee aan de slag?

 

De opleidingsdagen vinden eens in de 4 weken plaats en duren een halve werkdag (ochtend of middag). Tijdens deze dagdelen ga je met jouw opleidingsgroep aan de slag met onderwerpen zoals:

  • Bewust worden van je onbewuste systemen;
  • Normen, waarden en overtuigingen
  • Modellen en vaardigheden gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Tijdens de opleidingsdagen ga je zowel met de trainer als met je opleidingsgroep in gesprek, waardoor je van meerdere kanten input geeft én ontvangt.

Bij de intervisies zit je in dezelfde groep collega’s als tijdens de opleidingsdag. Voorafgaand aan de intervisie bereid je een casus uit de praktijk voor, iets waar je op jouw werk of in jouw privé leven tegenaan bent gelopen en waar je mee aan de slag wilt gaan. Tijdens de intervisie legt iedereen zijn of haar casus voor en ga je als groep bepalen met welke casus jullie aan de slag willen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij een bepaalde casus prioriteit voelt, of dat jij jezelf hierin herkent. Nadat er een casus is gekozen ga je deze casus gezamenlijk uitwerken door bijvoorbeeld het stellen van vragen en het voeren van gesprekken. De intervisies vinden iedere 6 weken plaats onder begeleiding van een trainer of coach.

Als nieuwe collega van In2Talent word je onderdeel van een opleidingsgroep met andere In2Talenters die ongeveer dezelfde startdatum hebben. Op deze manier zit je dus altijd in een opleidingsgroep met In2Talenters die rond dezelfde periode zijn ingestroomd en heb je een fijn klankbord om je verhaal aan kwijt te kunnen. Bijvoorbeeld als je tijdens de opleidingsdagen of op opdracht ergens tegenaan loopt. 

Binnen het In2Talent inkoop traineeship dagen wij je uit je kennis te vergroten en op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op het gebied van inkoop, contractmanagement en FM. De eerste twee jaar van het traineeship voltooien alle In2Talenters hetzelfde vakinhoudelijke opleidingsprogramma. Zo volg je in het eerste jaar de post-wo opleiding Inkopen in Publiek en Privaat van Conducto Inkoopopleidingen. Daarnaast doe je een Excel cursus doen en ga je aan de slag met je onderhandel skills. In het tweede jaar voeg je trainingen m.b.t. effectief beïnvloeden, innovatiegericht- en duurzaam inkopen en aanbesteden van ICT toe aan je cv.

Na deze eerste twee jaar stopt je vakinhoudelijke opleiding niet maar krijgt het een andere insteek. Je hebt inmiddels wat ervaring opgedaan en weet wat beter wat je wilt, dus krijg je naast een Lean Six Sigma projectmanagement cursus, een persoonlijk opleidingsbudget. Dit budget kan je gebruiken om je meer te specialiseren in die richting die het beste bij jou past en waar jouw voorkeur ligt. Als je in totaal vijf jaar in dienst bent kun je senior consultant worden. Als senior consultant behoudt je je persoonlijk opleidingsbudget en maak je een keuze om je te gaan focussen op het ontwikkelen van je management en leidinggevende kwaliteiten of om specialist te worden in een bepaald onderdeel van inkoop of contractmanagement.

 

Staat je vraag er niet tussen?

Vul het contactformulier op de contactpagina in of neem direct contact op met onze collega Arien via 0613069234 / arien@in2talent.nl

Je kunt je inschrijven door te solliciteren via de ‘solliciteer direct’ knop in het menu. Voeg jouw cv of een linkje naar je LinkedIn toe en we nemen zo snel mogelijk contact op!

Wil je meer weten voor je solliciteert? Dan kan je altijd contact zoeken met onze collega Arien via 0613069234 / arien@in2talent.nl

Jazeker! Je krijgt als starter bij In2Talent €2.500,-* per maand en daarnaast nog aantrekkelijke extra’s, zoals o.a. 1-op-1 coachingsgesprekken, een leuke bonusregeling en een leaseauto. Ook vakinhoudelijke opleidingen zoals de post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat horen bij het programma en krijg je van ons!

*Als je een wo-opleiding hebt afgerond krijg je een startsalaris van €2.600,- per maand.

Bij In2Talent staan jouw ontwikkeling, ambitie en werkgeluk centraal. Je bent altijd welkom om op kantoor te komen werken, te borrelen of een potje pool te spelen. Daarnaast krijg je vanaf dag één:

  • Een mooi salaris van €2.500,- per maand*
  • Een vast contract
  • Een leaseauto of NS Businesscard
  • Een laptop en telefoon
  • Een persoonlijke coach die je ondersteunt bij je persoonlijke ontwikkeling
  • Een buddy die vakinhoudelijk kan bijspringen wanneer nodig
  • Een leidinggevende waarmee je samen op zoek gaat naar wat het beste bij jou past
  • Een duidelijk en aantrekkelijk groeipad qua opleidingen, salaris en extra’s
  • De mogelijkheid om hybride te werken
  • Een uitnodiging voor de leukste uitjes, zoals een boottocht, een pooltoernooi en elke vrijdag een vrijmibo.

*Als je een wo-opleiding hebt afgerond krijg je een startsalaris van €2.600,- per maand.

Om te kunnen beginnen bij In2Talent moet je een hbo of wo opleiding hebben afgerond, het maakt niet uit in welke richting dit is!

De werktijden tijdens een opdracht verschillen per opdrachtgever, gemiddeld werken In2Talenters zo’n 36 uur op opdracht. Je krijgt overigens wel voor 40 uur betaald! In de publieke sector is het over het algemeen gebruikelijk dat er maximaal 36 uur per week wordt gewerkt. Hoe je hier invulling aan geeft gaat in overleg met de opdrachtgever. Sommige collega’s werken bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur per dag, en hebben een dagje vrij voor In2Talent werkzaamheden. Andere collega’s werken deze 36 uur verdeeld over de volledige werkweek van 5 dagen. In de private sector is het over het algemeen gebruikelijk dat er tussen de 36 en 40 uur wordt gewerkt. Ook hier geef je daar in overleg met de opdrachtgever invulling aan.

De publieke sector omvat alle (semi)overheidsorganisaties. Je kunt hierbij denken aan ministeries, gemeenten en onderwijsinstellingen. De private sector bestaat uit commerciële bedrijven, zij die een winstoogmerk hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan retail, financiële, productie- en mkb-bedrijven.

Een inkoper in het bedrijfsleven heeft een commerciële focus (bijvoorbeeld kostenreductie), waar de publieke inkoper meer bewust moet zijn van de politiek en bestuurlijke besluitvorming in die sector (bijvoorbeeld duurzaamheid en social return). Daarnaast moet jij je als inkoper in de publieke sector houden aan de Europese aanbestedingswet.

Inkoop gaat over het inkopen van goederen, diensten of producten tegen de juiste voorwaarden en prijs, om zo bij te dragen aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie. Contract- en leveranciersmanagement maken ook deel uit van het inkoopproces. Meer weten over inkoop?

Aanbesteden is een afgewogen en georganiseerde manier van inkopen. Een aanbesteding is de procedure waarbij een opdrachtgever openbaar bekendmaakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen. In die offertes staat onder andere welke prijs het bedrijf voor de uitvoering van de opdracht vraagt. Meer weten over aanbesteden?

In2Talent BV is een dochteronderneming van InQuest BV. InQuest is een personeelsbemiddelingsbureau gespecialiseerd in inkoop, aanbesteden en contractmanagement. De collega’s van InQuest zijn voor private en publieke organisaties op zoek naar inkooppersoneel. Hierbij maken we onderscheidt tussen Werving & Selectie (vast) en interim (tijdelijk) posities. Als In2Talenter kun je op de interim posities die bij InQuest binnen komen, worden geplaatst.

Jazeker! De post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat duurt 7 maanden en kan je ook na het behalen van je hbo-diploma volgen. Je hoeft hiervoor dus geen universiteit te hebben gedaan! Leuke extra: je toont met het behalen van je diploma voor deze opleiding aan dat je kennis hebt op wo-niveau, wat voor sommige functies een must is.

Of je thuis of op kantoor werkt tijdens een opdracht verschilt per opdrachtgever. Dit is dus afhankelijk van de opdracht die je gaat uitvoeren en dit wordt in overleg afgestemd. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je twee dagen naar kantoor gaat en drie dagen thuis aan de bak bent voor je opdrachtgever. 

Gemiddeld duurt een opdracht 9 maanden. Dit is overigens compleet afhankelijk van de opdracht en opdrachtgever, dus het kan ook 3 maanden of 1,5 jaar zijn. Voor ons is het vooral belangrijk dat de In2Talenter zich bij een opdrachtgever kan blijven ontwikkelen.

Het is altijd vooraf bekend hoelang een opdrachtgever in eerste instantie op zoek is naar een nieuwe collega, en of ze dat na afloop van het eerste termijn eventueel zouden willen verlengen. Als beide partijen een verlenging willen en er is nog ruimte voor ontwikkeling, dan maken we daar na afloop van de eerste inhuurperiode nieuwe afspraken over. Dit gaat natuurlijk in overleg met de In2Talenter.

Ja! Bij het kiezen van een nieuwe opdracht houden we rekening met jouw ervaring, praktische zaken als een gunstige reisafstand en vooral ook jouw wensen voor de toekomst.

Om van te voren aan te geven welke wensen je hebt voor een volgende opdracht plannen wij regelmatig speeddate sessies in met de accountmanagers van InQuest. Ook hebben wij wensenlijstjes, waarin je aangeeft of je bijvoorbeeld voor je volgende opdracht een publieke of private opdrachtgever ambieert, en bij welke organisaties je graag zou werken.

Nee! De opdrachten komen bij InQuest of In2Talent binnen en worden van daaruit aan je voorgelegd. Wanneer jij ook vindt dat de opdracht een mooie volgende stap voor jou is, word je voorgesteld aan de opdrachtgever. Dit gebeurt aan de hand van jouw In2Talent cv, wat eigenlijk gewoon een persoonlijk cv is in een In2Talent jasje. Soms moet je ook een korte motivatie schrijven.

Afstuderen bij In2Talent heeft geen vaste startdatum. Je startdatum is in overleg en afhankelijk van de startmomenten die jouw hogeschool of universiteit aanbiedt.

 

Ja, als je afstudeert bij In2Talent krijg je een stagevergoeding van € 550,- per maand.

Onze sollicitatieprocedure bestaat altijd uit twee rondes, een kennismaking en een gesprek met de coach. Mocht je er daarnaast behoefte aan hebben om toch nog een keer op gesprek te komen of af te spreken met een In2Talenter dan kan dat natuurlijk altijd. Na de rondes evalueren we kort met elkaar om te kijken of de neuzen nog dezelfde kant op staan.

De eerste ronde van de sollicitatieprocedure is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jou graag alles over In2Talent, willen wij jou graag leren kennen en kun je uiteraard al je vragen stellen. Aan het eind van dit gesprek nemen we je ook mee in de arbeidsvoorwaarden van In2Talent en kun je als je dat wilt een pro forma In2Talent contract inzien, zodat je weet waar je aan toe bent als je verder gaat met de procedure. De tweede ronde is een gesprek met de coach, zodat je ook een goed beeld krijgt van ons persoonlijk ontwikkelprogramma en kunt nagaan of jij op die manier aan jezelf wilt werken.

Je start als junior consultant en groeit in twee jaar van junior naar medior. Gedurende de eerste twee jaar als In2Talenter volgt iedereen hetzelfde opleidingsprogramma met o.a. de post-wo opleiding Inkopen Publiek en Privaat en een uitgebreid persoonlijk ontwikkelprogramma.

Na ongeveer twee jaar word je medior consultant maar hier stopt je ontwikkeling niet. Je krijgt als medior consultant, naast een leuke salarisstap, een persoonlijk opleidingsbudget en kunt dus opleidingen gaan volgen die passen bij jouw specifieke wensen voor de toekomst. Je blijft het persoonlijke ontwikkelprogramma volgen, hoewel dat wel iets minder frequent wordt.

Als je in totaal vijf jaar in dienst bent kun je senior consultant worden. Als senior consultant behoud je je persoonlijk opleidingsbudget en maak je een keuze uit twee richtingen. De ene richting is die van management/leidinggevende, de andere richting is die van inhoudsdeskundige, waarbij je specialist wordt in een bepaald onderdeel van inkoop, contractmanagement of FM.

Om een onderscheidende consultant te worden zijn jouw soft skills erg belangrijk. Hiermee kun jíj het verschil maken in gesprek met je opdrachtgever, leverancier of interne klant. Als jij weet wie je bent, waar je voor staat en waar je naartoe wilt dan draagt dat bij aan jou als persoon en als professional. Dit persoonlijke leiderschap, eigenlijk het feit dat je het stuur in eigen hand neemt, maakt je namelijk niet alleen effectiever en efficiënter maar ook gelukkiger in je werk en je privéleven. Zo zul je bijvoorbeeld leren je minder snel druk te maken over dingen waar jij geen invloed op hebt, luister je meer naar je gevoel en groeit je zelfvertrouwen. 

 

Het persoonlijke ontwikkelprogramma van In2Talent bestaat uit coaching, intervisie en opleidingsdagen. Bij de coaching ga je 1-op-1 in gesprek met jouw coach. Tijdens de opleidingsdagen en intervisies ga je in groepsverband aan de slag. Je vormt een vaste opleidingsgroep met maximaal 8 In2Talenters die ongeveer tegelijk met jou met het traineeship zijn begonnen. Ze zitten dus qua ervaring en ontwikkeling op ongeveer hetzelfde niveau, en de kans is groot dat je tegen dezelfde vragen aanloopt. Meer informatie over het persoonlijke ontwikkelprogramma, en wat je tijdens de coaching, opleidingsdagen en intervisies precies gaat doen:

Inkoop is een vakgebied dat volop in ontwikkeling is. Onderwerpen zoals het belang van inkoop, het bepalen van een inkoopstrategie, de ins en outs van procurement- en contractmanagement, trends & ontwikkelingen op het gebied van inkoop, maar ook de juridische kant van zowel privaat als publiek (Aanbestedingswet) komen aan bod tijdens onze erkende post-wo opleiding Inkopen in Publiek en Privaat.

Kijk hier voor meer informatie over de post-wo opleiding

De opleidingen worden in overleg ingepland en wij geven jou ruim van tevoren aan welke data je in je agenda mag blokken. We proberen de opleidingen, trainingen en cursussen zoveel mogelijk over het jaar te verspreiden. Je kunt er rekening mee houden dat je jaarlijks gemiddeld één inkoopopleiding volgt (+/- 7 lesdagen) en twee aanvullende cursussen en trainingen (+/- 3 lesdagen totaal).

Natuurlijk is de opdrachtgever voorafgaand aan de start van jouw opdracht op de hoogte gebracht van het feit dat jij een opleidingsprogramma volgt. Als de data voor een opleiding, training of cursus bekend zijn ben jij er zelf verantwoordelijk voor om de opleidingsdata met jouw opdrachtgever te communiceren. Je gaat tijdens kantooruren naar ‘school’ en krijgt hiervoor In2Talent uren, die je ook kunt inzetten voor andere activiteiten en voor het doen van evt. huiswerk.

Je mag altijd contact zoeken met onze collega Arien van der Harst via arien@in2talent.nl / 0613069234 of volg ons op sociale media:

Instagram: @in2talent_nederland

LinkedIn: www.linkedin.com/company/in2talent

Als inkooptrainee van In2Talent zal je eerste werkdag bij een nieuwe opdrachtgever beginnen met een kennismaking met jouw leidinggevende en collega’s. Je krijgt een introductie over de opdrachtgever, het inkoopproces en de producten en diensten van de organisatie. Daarnaast leer je de (inkoop) collega’s kennen waarmee je daar samenwerkt en ontvang je inlogcodes om toegang te krijgen tot de systemen die gebruikt worden voor de inkoopprocessen. Je zal taken en opdrachten gaan uitvoeren om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor jouw functie. Je hoeft echt nog niet alles te weten op de eerste dag, dit wordt jou gedurende de tijd daar vanzelf aangeleerd. De eerste werkdag is vooral gericht op kennismaking met de organisatie, de inkoopprocessen en de taken en verantwoordelijkheden van de functie. Het is een geweldige kans om jezelf te laten zien als waardevolle toevoeging voor het bedrijf.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!