Vacature: Inkoop traineeship

Over In2Talent

In2Talent is een dochteronderneming van InQuest, een gespecialiseerd personeelsbemiddelingsbureau binnen het vakgebied Inkoop en Aanbesteden in Nederland en België. In2Talent richt zich op inkooptalenten die aan het begin van hun carrière staan. Als inkoop trainee bij In2Talent, ook wel junior inkoopconsultant genoemd, doe je (inkoop)praktijkervaring op bij aansprekende opdrachtgevers in de private en publieke sector, volg je een vakinhoudelijk opleidingsprogramma en ga je intensief aan de slag met persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een trainer/coach. Dit alles om je razendsnel te ontwikkelen tot onderscheidende inkoper.

Hoe ziet een werkdag van een inkoop trainee er uit?

Als In2Talenter werk je zelfstandig op een opdracht bij één van onze opdrachtgevers in de private of publieke sector. De opdrachten (en opdrachtgevers) zijn heel uiteenlopend. Zo kan het zijn dat jij bij jouw opdrachtgever een spendanalyse uitvoert, (Europese) aanbestedingen voorbereidt of contractonderhandelingen begeleidt. Terwijl jouw In2Talent collega ondersteuning biedt bij de implementatie van inkoopsystemen, tenders uitzet of Senior Inkoopadviseurs bijstaat. En dit is slechts een greep uit de mogelijkheden.

Bij het kiezen van een voor jou passende opdracht houden we rekening met jouw ervaring en praktische zaken als een gunstige reisafstand, maar vooral ook met jouw wensen en eisen voor de toekomst. Jouw ontwikkeling staat centraal. De opdrachten duren gemiddeld 9 maanden, waarna wij op zoek gaan naar een uitdagende aansluitende opdracht. Legaal jobhoppen dus, en dat terwijl je de zekerheid van een vaste baan hebt. Wij geloven dat jij je op deze manier het snelst ontwikkelt tot een inkoopprofessional die aantoonbaar verschil maakt.

Hoe ziet het traineeship er uit?

Natuurlijk ondersteunen wij jou bij de uitdagingen die er als jonge inkoper op jouw pad komen. Dit doen wij door een verfijnd opleidingsprogramma aan te bieden. In de eerste twee jaar als In2Talenter groei jij van junior naar medior inkoopconsultant. Je volgt naast jouw opdrachten een vakinhoudelijk opleidingsprogramma dat zorgvuldig door ons is samengesteld, bestaande uit een speciaal voor ons ontwikkelde, erkende Post-WO opleiding 'Inkopen Publiek en Privaat' van Conducto Opleidingen, een cursus Europees aanbesteden en een training Adviseren met impact.

Om een echt onderscheidende inkoper te worden, geloven wij dat vooral jouw persoonlijke competenties erg belangrijk zijn. Hiermee kun jíj het verschil maken. Onder begeleiding van een trainer en coach ga je intensief aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je zowel tijdens één-op-één coachgesprekken als in groepsverband bij opleidingsochtenden en intervisies.

Als je na ongeveer 2 jaar een medior inkoopconsultant bent geworden dan stopt het groeiprogramma niet maar wordt deze wel iets anders ingericht. De persoonlijke ontwikkeling blijft en vakinhoudelijk krijg je de kans je meer te specialiseren in die richting die het beste bij jou past. Bijvoorbeeld door het doen van een post-hbo bij Conducto opleidingen of het behalen van de Lean Six Sigma Green Belt.

Wat vragen wij van jou?

Je kunt niet wachten om meer te leren over het continu ontwikkelende vakgebied inkoop. Daarnaast voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je bent proactief, positief en leergierig;
  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond;
  • Je hebt maximaal 3 jaar werkervaring, waarbij inkoopervaring uiteraard welkom is.

Wat verdien je met ons inkoop traineeship?

Het salaris van het traineeship van In2Talent staat gelijk aan het salaris van een volwaardige baan. Je krijgt dus marktconform betaald mét aantrekkelijke extra's, zoals een laptop, telefoon, een leaseauto of volledige vergoeding van jouw reiskosten en een aantrekkelijke bonusregeling. Ook weet je van te voren al welke stappen in salaris je op welk moment gaat maken. Daarnaast vergoeden wij jouw volledige ontwikkeling, je persoonlijke coaching, trainingen en post-wo opleiding.

Wat bieden wij nog meer?

In2Talent en InQuest kennen een informele bedrijfscultuur waarin collegialiteit, initiatief, kennis(deling) en een glimlach centraal staan. We zullen er alles aan doen om te zorgen dat jij je snel thuis voelt bij ons! Je voert een project uit bij een aansprekende partij of overheid maar bent als Inkoop Consultant bij In2Talent altijd welkom op ons gezellige en moderne hoofdkantoor in het bruisende Beatrixkwartier in Den Haag. Dit is tevens de go-to locatie voor de meeste opleidingen, cursussen en trainingen.

Solliciteer voor het inkoop traineeship

Laat ons in een korte motivatie samen met je cv weten wat je te bieden hebt en wat je ambities zijn. Neem voor meer informatie contact op met Arien van der Harst via harst@inquest.nl / 0613069234 of stuur direct een Whatsapp bericht.

Heb je vragen?

Neem direct contact met ons op via:

T. +31 (0)70 302 90 40
E. susan@in2talent.nl

Genoeg gelezen en wil je aan de slag?