Persoonlijke ontwikkeling

Als je bij In2Talent aan de slag gaat volg je, naast de werkervaring die je opdoet en de vakinhoudelijke opleidingen en trainingen, een persoonlijk ontwikkelprogramma. Doel van dit programma is bewustwording van jouw drijfveren en gedragspatronen.

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

Om een echt onderscheidende inkoper te worden, geloven wij dat vooral jouw soft skills erg belangrijk zijn. Hiermee kun jíj het verschil maken. Bij In2Talent zetten we jou als persoon centraal. Persoonlijk leiderschap, het stuur in eigen hand nemen, maakt je effectiever en efficiënter in je werk én in je privéleven. Je zult bijvoorbeeld leren je minder snel druk te maken over dingen waar jij je voorheen wel druk over maakte.

Hester Bruijn (coach): ‘Persoonlijke ontwikkeling is onlosmakelijk verbonden met jouw persoonlijke verhaal. Hier zul je gedurende het ontwikkelprogramma dan ook dieper op ingaan door vragen te stellen als ‘Wat heeft jou gevormd tot de mens en professional die je vandaag de dag bent?’ en ‘Welke gedragspatronen laat jij jouw dagelijks handelen bepalen, en ben je daarmee nog effectief?’. Bewustwording hiervan maakt ruimte voor duurzame groei en verandering.’

Justin Loomans Vierkant
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
Sinds dat ik bij In2Talent werkzaam ben, is mijn persoonlijke ontwikkeling erg gegroeid. Wat ik zo bijzonder vind aan In2Talent is dat we met alle collega's hetzelfde ontwikkelingstraject doorlopen. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn en ondersteunen elkaar het beste uit onszelf te halen. Ik heb bij In2Talent geleerd dat naast meer inhoudelijk kennis opdoen het ook belangrijk is om aan jezelf te werken.
Justin Loomans

Jouw persoonlijke ontwikkelprogramma

Onder begeleiding van een trainer en coach ga je intensief aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Dit doe je zowel tijdens 1 op 1 coachgesprekken als in groepsverband bij opleidingsdagen en intervisiebijeenkomsten. Het persoonlijk ontwikkelprogramma bestaat uit drie onderdelen die worden verzorgd door Hester Bruijn en Roderick Timmermans.

1 op 1 coaching

Zoals de naam het al zegt zijn dit 1 op 1 gesprekken tussen jou en je coach. Deze gesprekken duren ongeveer 1,5 uur en vinden in de eerste twee jaar 9 keer (en de daaropvolgende jaren 6 keer) per jaar plaats. Tijdens deze gesprekken ga je onder andere aan de slag met bewustwording van je gedrag. Zo kan je samen met je coach leerdoelen opstellen, ondervinden waar bepaald gedrag vandaan komt of gewoon even lekker kletsen over je dag of week. Je kunt je op deze gesprekken voorbereiden door te reflecteren op je gedrag van afgelopen periode, of met een specifiek vraagstuk komen. De invulling is aan jou: waar wil jij mee aan de slag?

Opleidingsdagen

Als nieuwe collega van In2Talent word je onderdeel van een opleidingsgroep met andere In2Talenters die ongeveer dezelfde startdatum hebben. Op deze manier zit je dus altijd in een opleidingsgroep met In2Talenters die rond dezelfde periode zijn ingestroomd en heb je een fijn klankbord om je verhaal aan kwijt te kunnen. De opleidingsdagen vinden eens in de 4 weken plaats en duren een halve werkdag (ochtend of middag). Tijdens deze dagdelen ga je aan de slag met onderwerpen zoals:

  • Bewust worden van je onbewuste systemen;
  • Normen, waarden en overtuigingen
  • Modellen en vaardigheden gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling.

Tijdens de opleidingsdagen ga je dus zowel met de trainer als met je opleidingsgroep in gesprek, waardoor je van meerdere kanten input geeft én ontvangt.

Intervisies

Bij de intervisies zit je in dezelfde groep collega’s als tijdens de opleidingsdag. Voorafgaand aan de intervisie bereid je een casus uit de praktijk voor, iets waar je op jouw werk of in jou privé leven tegenaan bent gelopen en waar je mee aan de slag wilt gaan.

Tijdens de intervisie legt iedereen zijn of haar casus voor en ga je als groep bepalen met welke casus jullie aan de slag willen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je bij een bepaalde casus prioriteit voelt, of dat jij jezelf hierin herkent. Nadat er een casus is gekozen ga je deze casus gezamenlijk uitwerken door bijvoorbeeld het stellen van vragen en het voeren van gesprekken. De intervisies vinden iedere 6 weken plaats onder begeleiding van een trainer of coach.

Tim
Een In2Talenter vertelt...
Een In2Talenter vertelt...
Het werken met een groep waarbij iedereen hetzelfde doel heeft, namelijk zichzelf op persoonlijk vlak ontwikkelen, zorgt ervoor dat ik mij ook kwetsbaar durf op te stellen. Dat heeft voor mij in korte tijd een sterke band met mijn mede In2Talenters gebracht en nieuwe inzichten gegeven over mijzelf. Met vragen als ‘waar loop ik tegenaan en hoe ga ik daar standaard mee om?’ brengt 1 op 1 coaching verdieping in het functioneren van mijn eigen systeem en zorgt ervoor dat ik stap voor stap bewuster wordt van mijn gedrag.
Tim Bothof
WEBTRADERS portretfotos 20190906 017 WEB

Even voorstellen...

Roderick Timmermans

Als coach en opleider begeleid ik In2Talenters bij hun ontwikkeling. Positief en precies in de gewenste richting. Door het creëren van bewustwording en persoonlijk leiderschap help ik mensen op weg naar persoonlijke en professionele groei. Dankzij mijn mensgerichte focus kom ik snel tot de kern. Ik geef inzicht in wat nodig is om In2Talenters bij te laten dragen aan organisatiedoelen. Vanuit hun eigen kracht en motivatie.

roderick@in2talent.nl / 06-26328991