Persoonlijke Ontwikkeling als Kern: Een Interview met Christel Jongen, Coach bij In2Talent

Persoonlijke Ontwikkeling als Kern: Een Interview met Christel Jongen, Coach bij In2Talent

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag is In2Talent coach Christel aan de beurt. We spreken haar over haar werk, persoonlijke ontwikkeling en het belang van coachen bij In2Talent.

Christels reis begon bijna tien jaar geleden toen ze zelf als één van de eerste drie In2Talenters deelnam. “Gaandeweg ben ik erachter gekomen dat ik mensen eigenlijk interessanter vond dan de inkoopregels. Toen ben ik in overleg met mijn toenmalige leidinggevende Susan de coaching opleiding gaan doen en zodoende ben ik nu bezig om het In2Talent programma te geven.” Nu, anderhalf jaar fulltime als coach, benadrukt Christel dat haar werk draait om het in gesprek gaan met mensen, nog belangrijker, het luisteren naar wat iemand zegt, of niet zegt.

Het belang van coaching

Bijzonder aan de aanpak van In2Talent is dat coaching en persoonlijke ontwikkeling niet beperkt blijven tot ervaren werknemers op senior niveau. “Bij heel veel organisaties zie je dat deze diensten wel worden aangeboden voor mensen die al veel langer in dienst zijn, op senior niveau. Maar bij In2Talent begint deze coaching en persoonlijke ontwikkeling zodra je start met werken en leer je dus dingen waar je echt heel je carrière profijt van hebt.” Wat In2Talent uniek maakt, volgens Christel, is dat ze onafhankelijke coaches zoals zijzelf in dienst hebben, waardoor diepgang en objectiviteit op één blijven staan.

“In heel veel organisaties zie je daarnaast ook dat je alleen naar een coach wordt gestuurd als iets niet goed gaat. Maar coaching is juist niet iets wat je moet doen omdat het slecht gaat, het is juist goed om jezelf in goede tijden te blijven ontwikkelen.“ Ze vergelijkt het met de relatie tussen sporters en hun coaches, waar coaching niet beperkt is tot de momenten van nederlaag, maar juist gericht is op het maximaliseren van talenten.

Van de schoolbanken naar de professionele werkvloer

De impact van Christels werk wordt zichtbaar in de groei en professionaliteit van de In2Talenters die ze coacht. “Veel van onze In2Talenters komen echt vers uit de schoolbanken en voor sommigen is het vrij vragen voor vakanties al spannend. Bij de mensen die ik al langer coach zie je duidelijk terug dat ze meer professionaliteit zijn gaan uitstralen.“ Dit heeft niet alleen invloed op hun persoonlijke ontwikkeling, maar draagt ook bij aan een snellere professionele groei en het verkrijgen van interessante opdrachten. “Ik denk dat dat er ook voor zorgt dat In2Talenters sneller groeien en sneller leuke opdrachten kunnen krijgen, want als iemand bewust is en verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar gedrag  dan is het ook makkelijker om met zo’n persoon te werken.”

Voor startende In2Talenters heeft Christel een waardevolle tip: sta open voor persoonlijke ontwikkeling, zelfs als het soms confronterend kan zijn. “Dat wil zeggen, op een gegeven moment ga je wel kritisch kijken naar jezelf en gedragspatronen herkennen die je echt al jaren met je meedraagt. Maar alle In2Talenters die ik spreek zouden zeggen dat ze er wel echt gelukkiger van zijn geworden.“

Ondanks haar toewijding aan de ontwikkeling van anderen, blijft Christel zelf ook in ontwikkeling. Ze volgt regelmatig opleidingen, heeft haar eigen coach en bespreekt zaken waar ze zelf tegenaan loopt in coaching sessies. Recentelijk is ze moeder geworden, wat haar persoonlijke ontwikkeling nog meer in perspectief heeft geplaatst.

En wat is voor Christel zelf de volgende stap? In de toekomst wil ze zich verder ontwikkelen in systemisch werken en het leren van Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP). Met een nieuwe groep In2Talenters in aantocht, kijkt ze uit naar de uitdagingen en leermogelijkheden die deze inwerkperiode met zich mee zal brengen.

Zelf ervaren wat persoonlijke ontwikkeling voor jou kan betekenen?

Op onze website leer je alles over persoonlijke ontwikkeling. Of lees de In2Talent Guide, deze zit vol met verhalen over persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei.

 

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!