Optimaliseren van Internationale Leveranciersrelaties: Strategische SRM-Adviezen voor jou als inkoopconsultant!

Foto van Angel Smithuis in het bos

Ben jij al bekend met strategisch leveranciersrelatiebeheer? Het onderzoek dat Angel tijdens haar afstudeerstage bij ons heeft uitgevoerd, biedt waardevolle inzichten die kunnen bijdragen aan onze consultancypraktijken. Angel heeft zich gericht op de cruciale vraag hoe jij als In2Talenter kunt bijdragen aan de verbetering van internationale samenwerkingen tussen fabrikanten en hun leveranciers door effectief en efficiënt leveranciersrelatiemanagement.

Kort even de conclusie, en dan snel over naar de aanbevelingen voor jou en In2Talent!

Het onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat, hoewel wij goed worden opgeleid, er ruimte is voor verbetering, vooral op het gebied van strategisch leveranciersrelatiebeheer (SRM) en het begrijpen van culturele verschillen. Daarnaast hebben jullie destijds aan Angel aangegeven het liefst te leren door workshops en trainingen op locatie. Deze inzichten hebben geleid tot concrete aanbevelingen die jou als inkoopconsultant kunnen helpen nog beter te worden in jouw vak:

  1. Workshops over SRM bij internationale samenwerkingen: Angel beveelt aan dat wij workshops gaan bijwonen die specifiek gericht zijn op SRM binnen verschillende industrieën en hoe het waarde kan creëren voor internationale samenwerkingen. Dit zou jou helpen om diepere inzichten te krijgen in diverse SRM-processen en om effectiever advies te kunnen geven aan onze opdrachtgevers in de maakindustrie over het verbeteren van internationale samenwerkingen.
  1. Ontwikkeling van nieuwe leerinhoud met praktijkcases: Om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen, suggereert Angel de ontwikkeling van nieuwe leerinhoud met echte casestudies. Door SRM in de praktijk uit te voeren en te bespreken met productieorganisaties, krijg jij beter inzicht in de materie en kun je internationale leverancierssamenwerkingen verbeteren, je inkoopnetwerk uitbreiden en bruikbare adviezen aan besluitvormers geven.
  2. Training via live webinars over innovatief SRM: Innovatie staat centraal in ons vakgebied, en Angel beveelt aan om ons te trainen via live webinars over innovatieve SRM-praktijken. Dit zou jou helpen om je kennis te vergroten en je vaardigheden aan te scherpen in het toepassen van SRM tijdens jouw opdracht!

Het implementeren van deze adviezen zou niet alleen onze huidige praktijken verbeteren, maar zou jou als inkoopconsultant ook beter voorbereiden op strategische rollen binnen productieorganisaties. Door Angel’s bevindingen om te zetten in concrete acties, kunnen we onze positie in de inkoopadviessector versterken en onze impact op internationale leveranciersrelaties maximaliseren. Binnen In2Talent willen wij ons natuurlijk altijd blijven ontwikkelen, toch?

Ben jij nou helemaal enthousiast geworden en ben je benieuwd naar alle resultaten en het volledige advies? Stuur Kim Herbrink dan even een berichtje, of wellicht wil jij Angel zelf nog wel wat vragen!

 

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!