Bas Willems – Oud-In2Talenters aan het woord

We houden graag contact met onze oud-In2Talenters. Ze blijven immers een enorme bron van inspiratie en kennis. Zo spraken we laatst Bas Willems, wie tot een jaar geleden werkzaam was bij In2Talent. Op dit moment is hij werkzaam als senior inkoopadviseur bij een organisatie in de publieke sector. Ook daarnaast zit hij niet stil en is hij trainee bij Inzicht, een opleider, trainer en coach voor persoonlijke en professionele groei.

De kennismaking met In2Talent

Zijn kennismaking met In2Talent is alweer een aantal jaar geleden, 9 om precies te zijn. “Ik liep stage bij Servicepunt 71 in Leiden en ik had daar goed contact met een collega die bij Servicepunt71 werkzaam was via InQuest. Die collega vertelde mij over het traineeship volgde bij In2Talent, en gaf aan dat het traineeship ook wel iets voor mij zou zijn. Ik ben vervolgens langsgegaan voor een gesprek en ik was gelijk positief.” Toen is het balletje gaan rollen en is Bas bij ons gestart.

Start als In2Talenter

Bas’ start bij In2Talent verliep in een hoog tempo. “Dat was eigenlijk van het begin uitdagend, ik had vanaf mijn 1ste dag al een opdracht en ging gelijk aan de slag met de persoonlijke ontwikkeling.” In de praktijk werd duidelijk dat zijn opleiding hem niet op álles had voorbereid. “Mede door het persoonlijk ontwikkelingsplan en de opleiding vanuit In2Talent heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een ware inkoopprofessional. Ik vond de eerste maanden wel een hele uitdagende periode, dat komt mede doordat er veel nieuwe indrukken op mij afkwamen en dat je jezelf echt tegenkomt. Op die manier leer je wel heel veel’’
Tijdens zijn loopbaan bij In2Talent kwamen er veel verschillende opdrachtgevers in de publieke sector voorbij waarbij Bas ervaring opdeed, zoals de Raad voor de Kinderbescherming, de NPO, de Nederlandse Bank en de TU Delft. Ook sinds zijn vertrek heeft hij niet stilgezeten. “Op dit moment doe ik bijna een jaar iets anders, en werk ik nu bijna een jaar voor mijzelf als senior inkoopadviseur. Ik kan wel zeggen dat In2Talent mij echt heeft geholpen voor waar ik de dag van vandaag sta.

Indrukken uit de In2Talent tijd

Bas kijkt terug op een inspirerende en leerzame tijd als In2Talenter. “Ik denk toch wel het feit om altijd uitgedaagd te worden om mijzelf te blijven ontwikkelen. De constante uitdaging zat hem toch wel in de combinatie tussen de persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik kan wel zeggen dat mijn periode bij In2Talent mij op persoonlijk vlak echt heeft geholpen.

Ook met zijn mede-In2Talenters uit die periode heeft hij nog contact. “Ik spreek nog wel een paar oud collega’s. Door de jaren heen is er best wel een hechte groep gecreëerd. De oud collega’s uit mijn opleidingsgroep spreek ik het meest. Dat kom toch wel doordat we veel met elkaar hebben gedeeld en veel met elkaar hebben samengewerkt., Ik ben ze meer als vrienden gaan zien, dan als collega’s.

“Alle input die je in In2Talent stopt krijg je er dubbel en dwars ook weer uit.”

Bas zou zeker In2Talent bij een ander aanraden, mits diegene ook bereid is om in hunzelf te investeren. “Ik heb In2Talent ervaren als een organisatie waarbij alles kan, als je zelf laat zien dat je wilt. Wat je erin stopt, haal je er ook dubbel en dwars ook weer uit. Het is echter wel belangrijk dat je met feedback kunt omgaan. Vanuit de opleidingsdagen word jou regelmatig eens een spiegel voorgehouden, hier moet je mee om kunnen gaan.

Zijn tips voor de beginnende In2Talenter? Stel je open op, en wees nieuwsgierig. “Mijn mening is dat In2Talent een mooie start is voor je carrière, stel je open op bij de verschillende opdrachten en de opleidingsdagen vanuit In2Talent en wees daar flexibel in. Hoe meer je je openstelt en nieuwsgierig bent, hoe meer je kunt leren en zult groeien als inkoopprofessional.

In zijn dagelijkse werk heeft Bas nog steeds profijt van de persoonlijke ontwikkeling tijdens zijn In2Talent traject en netwerk. “Er zijn situaties waar ik nu anders op reageer dan aan het begin van mijn tijd bij In2Talent. Dat komt doordat ik mij bewust ben van mijn eigen gedrag en mijn triggers, daardoor bespreekbaar kan maken waar ik tegenaanloop en ook om feedback kan vragen.”

De uitjes en de borrels

In zijn tijd bij In2Talent heeft Bas natuurlijk heel wat evenementen en uitjes bijgewoond. “Ik heb in het verleden zelf ook weleens een uitje georganiseerd. Ik zat samen met een collega op opdracht bij de Nederlandsche Bank, wij hebben toen aangegeven om een uitje te organiseren. Ik heb toen samen met die collega een speurtocht georganiseerd, waarbij het einde van de speurtocht uitkwam bij de bierfabriek.” Het was een erg gezellige dag en iedereen had het naar zijn zin.

Als Bas terugkijkt op alle uitjes, vond hij het altijd fijn om alle collega’s te zien. “Er heerste een sterke In2Talent mindset, waardoor iedereen op hetzelfde level zat.
Of Bas zou zijn waar hij nu is zonder In2Talent? “Ik denk persoonlijk dat een pad loopt zoals die moet lopen. Alle stappen die ik heb gezet binnen In2talent hebben er wel voor gezorgd waar ik nu sta. Door mijn ontwikkeling en tijd bij In2Talent heb ik kunnen vaststellen wat ik graag wilde binnen het inkoop vak. Ik heb er bewust voor gekozen om zowel met inkoop als persoonlijke ontwikkeling verder aan de slag te gaan. De eerste bewegingsreden reden is dat ik het inkoop vak hartstikke leuk en interessant vindt.”

“Mijn tweede bewegingsreden is dat ik vanuit In2Talent heel veel coaching heb gehad, dit vond ik altijd erg interessant. Ik heb er vervolgens voor gekozen om zelf ook een opleiding te volgen tot professioneel coach en verder aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling. Al met al kan ik wel concluderen dat ik zonder In2Talent niet helemaal had gestaan waar ik vandaag de dag sta.

De volgende grote stap

Op dit moment is Bas aan het werk zowel als inkoopadviseur als trainer. “Die balans voelt nog steeds heel prettig en ik wil me op beide vlakken nog verder ontwikkelen.’”

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!