Deze drie vragen stelt In2Talent Talentscout Kim jou tijdens het sollicitatiegesprek.

Deze drie vragen stelt In2Talent Talent Scout Kim jou tijdens het sollicitatiegesprek.

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt Kim, Talent Scout bij In2Talent, over haar werkzaamheden, ervaringen en de sollicitatiegesprekken die zij voert.

Kim ontdekte tijdens haar bijbaan in de horeca, naast haar studie Facility Management, hoe leuk ze het vindt om met mensen te werken: “Dat was voor mij ook wel de doorslag dat ik iets met mensen en organiseren wilde gaan doen. Verder wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik zocht in een functie. Totdat ik bij In2Talent terecht kwam en uitsprak wat ik wilde gaan doen dus organiseren, iets met mensen en creativiteit. Zo is eigenlijk mijn functie als Talent Scout ontstaan.”

Haar taken omvatten niet alleen het werven van nieuwe In2Talenters, maar ook het assisteren bij afstudeeronderzoeken, het bedenken van content, het bijwonen van netwerkbijeenkomsten en het beheren van het volledige wervingsproces, van het eerste contactmoment tot de eerste werkdag.

Kim werkt vooral met mensen uit haar eigen doelgroep: “Als ze dus nog een beetje zoekende zijn weet ik precies wat ze voelen en kan ik ze ook helpen, inspireren en de juiste gesprekken met ze voeren. Dat vind ik erg tof om te doen. Ik heb in de afgelopen vijf maanden ook al erg veel sollicitatiegesprekken gevoerd!”

 Aan de andere kant van de tafel

 Het ervaren van sollicitatiegesprekken aan de andere kant van de tafel was voor Kim in het begin spannend. “Langzaamaan ben ik het steeds meer over gaan nemen en inmiddels voer ik die gesprekken zelf. Ik word er erg enthousiast van, lekker met ze kletsen over waar ze naar op zoek zijn, ze hierbij helpen en bepaalde vragen stellen waarvan je ziet dat ze er écht even over na moeten denken. Hun antwoorden zijn dan ook altijd erg creatief en interessant.”

Het sollicitatieproces bij In2Talent bestaat uit drie stappen, beginnend met het eerste contact via LinkedIn, e-mail of telefoon. Vervolgens volgt een kennismakingsgesprek met Kim, gevolgd door een tweede gesprek met een andere collega. Het laatste gesprek is met de coach, waarbij de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling. Als alle stappen zijn doorlopen, wordt het arbeidsvoorstel en contract ondertekend, waarna het avontuur bij In2Talent kan beginnen.

De drie vragen die Kim stelt

Kim deelt alvast drie van de vragen die zij tijdens elk sollicitatiegesprek stelt. Om het haar niet te makkelijk te maken, laten we haar voor de verandering zelf deze vragen beantwoorden.

  1. Stel ik geef je mijn creditcard en je kan overal op de wereld naar toe: Waar zou je dan heen gaan, wie zou je meenemen en wat zou je daar gaan eten?

Kim: “Dat is echt mijn favoriete vraag om te stellen. Als iemand zegt dat ze hun ouders meenemen, dan zegt dat mij al gelijk dat iemand echt een familiemens is. Op basis van het land van bestemming kan ik inschatten of iemand erg reislustig is, of juist niet. En of ze houden van andere culturen. Dat soort dingen, want als consultant ga je natuurlijk bij veel verschillende organisaties binnen kijken, en dus ook bij veel verschillende organisatieculturen. Daarbij is het ook een leuke vraag om een beetje de spanning weg te halen. Iedereen reageert altijd heel enthousiast.

Mijn eigen antwoord zou zijn Curaçao, omdat ik daar 5 maanden heb gewoond. Dat heeft wel een speciaal plekje in mijn hart en zou ik graag naar terug willen. Ik zou gaan eten bij HerenAtSea. Wie Curaçao een beetje kent, kent ook dit restaurant. Met alle vrienden en familie die langs zijn geweest ben ik daar gaan eten. Ik zou dan mijn vriend meenemen, omdat we daar samen gewoond hebben. En wat ik zou gaan eten zijn de gamba’s. Die zijn zo heerlijk!’’

  1. Stel je gaat een Ikea kast in elkaar zetten, hoe pak je dat dan aan?

Een andere interessante vraag die Kim stelt, is hoe iemand een Ikea-kast in elkaar zou zetten.

Kim: “Ik pak dat aan door alles uit te pakken, netjes neer te leggen en dan pak ik de handleiding. Dan ga ik alle schroefjes die bij elkaar horen, bij elkaar leggen en tellen of ik ze allemaal heb en dan ga ik stap voor stap de handleiding door. Ik ben best wel gestructureerd georganiseerd. Ik wil eerst alles op de grond hebben liggen en zeker weten dat ik alles heb voordat ik eraan begin. Sommige sollicitanten zeggen in hun antwoord dat ze gewoon direct beginnen, en wel zien hoe het loopt. Die zijn over het algemeen wat meer ‘go with the flow’, maar daar word ik zelf wat chaotisch van in mijn hoofd. Deze vraag heeft natuurlijk geen ‘goed’ of ‘fout’ antwoord, het is gewoon een leuke vraag om te kijken hoe je in elkaar zit.”

  1. Hoe zouden de mensen van jouw vriendengroep, vereniging of familie jou omschrijven?

 Kim: “Eigenlijk zeg je als antwoord op deze vraag gewoon wat je van jezelf vindt. Wat ze over mij zouden zeggen? Ze zouden zeggen dat ik heel erg georganiseerd ben, behulpzaam, sociaal, enthousiast en soms een tikkeltje perfectionistisch. Ik denk dat mijn ouders hetzelfde zouden zeggen als mijn vrienden. Sommigen vinden deze vraag ook heel lastig hoor. Dan geven ze maar twee voorbeelden als antwoord, maar ze gaan er wel over nadenken. Dat is voor mij belangrijk.”

Kim’s sollicitatie tips

Als iemand die al heel wat sollicitatiegesprekken heeft afgenomen heeft Kim inmiddels een aantal tips voor toekomstige In2Talenters: wees jezelf, wees open: er zijn geen goede of foute antwoorden. “Ik vind het vooral heel leuk om erachter te komen wie jij bent.”

Zelf ook met Kim in gesprek?

Op onze website leer je alles In2Talent en ons traineeship. Of lees de In2Talent Traineeship Guide, deze zit vol met verhalen over persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei. Enthousiast geworden? Neem dan gerust contact met ons op en wie weet zit jij binnenkort ook met Kim aan tafel over jouw IKEA-kast vaardigheden te kletsen.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!