Frank van Enckevort  – Oud-In2Talenters aan het woord

We houden graag contact met onze oud-In2Talenters. Ze blijven immers een enorme bron van inspiratie en kennis. Zo spraken we met Frank van Enckevort, In2Talenter van 2014 tot 2018. Op dit moment is hij werkzaam als Category Sourcing Director Real Estate bij Philips.

In 2014 maakte Frank kennis met In2Talent en besloot de uitdaging aan te gaan. Als een van de eerste trainees binnen deze nieuwe tak van InQuest, moest Frank zijn weg vinden in een wereld waar zowel InQuest als de trainees nog zoekende waren. “Ook de opleidingsdagen herinner ik me heel kleinschalig omdat we nog met een kleine groep waren. Het was volop in ontwikkeling, maar heel  leuk en leerzaam om als trainee een steentje bij te kunnen dragen.”

Leerzame opdrachten en persoonlijke groei

Gedurende zijn tijd als In2Talenter heeft Frank verschillende opdrachten volbracht, variërend van de Haagse Hogeschool tot Rijkswaterstaat en ING. Bij de Haagse Hogeschool, was hij intensief bezig met het doorspitten van contracten: “Het was niet het allerleukste werk, maar het gaf wel een goed beeld van hoe je omgaat met contracten en waar je op moet letten. Dat heeft mij een goede basis gegeven.”

 Vanuit deze basis ging Frank aan de slag bij ING, waar in het begin met name de focus lag op analyses en ondersteunende werkzaamheden voor de sourcing professionals. Dat was een hele goede manier om de organisatie en ook de verschillende afdelingen te leren kennen. Op een begeven moment kreeg ik meer ambitie en had ik de behoefte om zelfstandig aan de slag te gaan met projecten, door dat bespreekbaar te maken kreeg ik die kans. Dat was wel een hele mooie en leerzame periode.”

Terugblik op de In2Talent tijd

Frank kijkt positief terug op zijn ontwikkeling buiten de opdrachten: “Wat me het meeste is bijgebleven zijn de opleidingsdagen. Die één-op-één coaching is goud waard geweest.“ Ook de intervisie sessies vond Frank erg waardevol: “Dat heeft me echt heel veel gebracht. Die begeleiding op zakelijk vlak én op privé vlak. Ik kwam binnen als iemand die ‘onbewust onbekwaam’ is, een enorm verschil met hoe ik nu werk en denk.”

 Op de vraag of hij In2Talent zou aanraden, antwoordt Frank volmondig ja. “Ga het avontuur aan en sta voor alles wat op je pad komt open, want je krijgt veel kansen aangeboden. Ga er met een open vizier in en ga lekker aan de slag. Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar het is een mooie kickstart van je carrière.” Frank gebruikt in zijn werk nog regelmatig de lessen die hij heeft geleerd bij In2Talent: “Luisteren! Als consultant moet je begrijpen wat een opdrachtgever wil en de ‘vraag achter de vraag’ achterhalen, de echte behoefte. Dat zijn wel vaardigheden die in dit vak heel belangrijk zijn.”

 Levenslange vriendschappen en mooie evenementen

Frank spreekt met veel plezier over alle evenementen waar hij als In2Talenter onderdeel van was, met speciale vermelding van zijn In2Talent buddy Bas. “Er werd een buddyprogramma in het leven geroepen om van elkaar te leren. Ik werd gekoppeld aan Bas en hem spreek ik nog vaak. Bas regelde ook altijd het lekkerste eten als we intervisie of andere bijeenkomsten hadden!” Ook is Frank in zijn tijd bij In2Talent onderdeel geweest van heel wat uitstapjes. “We zijn een keer naar Rotterdam geweest, met de watertaxi, maar ook naar London met de boot om het 15-jarige bestaan van InQuest te vieren.”

 Een blik op de toekomst

Frank zou niet zijn geweest waar hij nu is zonder In2Talent, zegt hij. “Ik vraag me wel eens af waar ik dan zou zijn geweest. Het heeft me heel veel geholpen in waar ik nu ben in mijn ontwikkeling. Ik denk dat het me echt heel erg veel heeft geholpen in de persoon wie ik nu ben en het werk wat ik doe.”

Met meer dan vijf jaar bij Philips ziet Frank nog steeds veel ontwikkelmogelijkheden en doorgroeiperspectieven. Hoewel hij nadenkt over zijn volgende stap, voelt hij zich momenteel goed op zijn plek: “Ik zie mezelf de komende jaren ook nog in de Inkoop. Ik zit hier goed op mijn plek en ik zie nog genoeg ontwikkelmogelijkheden en doorgroeiperspectief. Ik blijf nog wel in het vak tenzij ik nog profwielrenner kan worden.”

 Zelf ervaren wat persoonlijke ontwikkeling voor jou kan betekenen?

Op onze website leer je alles over persoonlijke ontwikkeling. Of lees de In2Talent Guide, deze zit vol met verhalen over persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke groei.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!