Geen dag is hetzelfde voor Ruben

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt Ruben over zijn ontwikkeling, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Alhoewel Ruben vroeger eigenlijk politieagent of militair wilde worden, koos hij er toch voor om te gaan studeren. Na zijn studie wilde hij nog verdergaan met studeren, zijn handen jeukten en hiernaast wilde hij ook in de praktijk aan de slag. “Met die gedachtegang ben ik op het idee gekomen om een traineeship te gaan doen. De reden dat ik graag een traineeship wilde gaan doen is het stukje werken en leren. Bij In2Talent kwamen al deze facetten bij elkaar. De doorslaggevende factor was voor mij toch de persoonlijke ontwikkeling in combinatie met het behalen van een gecertificeerd diploma. Er was voor mij een tweejarig plan opgesteld qua ontwikkeling, dat vond ik erg fijn.

In de praktijk aan de slag

En inmiddels is er al heel wat werkervaring opgedaan tijdens de verschillende opdrachten. “Sinds een paar weken heb ik een nieuwe opdracht, namelijk bij Solarclarity. Solarclarity is de online zonne-energie distributeur van Europa. Ze behoren tot de top 250 snelgroeiende bedrijven van Nederland.” Het is niet Ruben’s eerste opdracht. “Voordat ik daar begon heb ik een langere tijd bij Deli Home op opdracht gezeten, dit bedrijf verkoopt  hout gerelateerde producten aan alle doe-het-zelf zaken in Nederland en België en veel andere doe-het-zelf zaken in Europa. Alles wat met hout te maken heeft kan worden ingekocht bij Deli Home. Het zijn over het algemeen hele specifieke producten, denk bijvoorbeeld aan tafelpoten, vensterbanken en of tafelbladen.. Ik was verantwoordelijk voor het inkopen van een breed scala aan houtsoorten met hun origine vanuit verschillende landen. In deze rol had ik veel contact met internationale leveranciers over de optimalisatie en afstemming van contracten en leveringen.

Ruben heeft bijzonder uiteenlopende situaties meegemaakt tijdens zijn werkzaamheden bij Deli Home. Vooral door de coronapandemie veranderde er in een korte tijd veel op het gebied van prijzen: “Door de pandemie ging ineens iedereen zijn huis verbouwen, hierdoor nam de vraag naar hout toe. Het gevolg hiervan was dat de inkoopprijzen exponentieel stegen, de stijgingen gingen wel door tot 150%! De prijsfluctuaties in de markt zorgden er regelmatig voor dat beide partijen in een samenwerking tot het uiterste werden gedreven. Op dat moment komen de soft skills van een inkoper goed aan bod. Aan het einde van de dag moet je ervoor zorgen dat je producten beschikbaar hebt met de juiste kwaliteit, prijs en leveringsvoorwaarden, dat  maakt het werk zo interessant en dynamisch.

Tips voor startende In2talenters

Ruben’s tip voor nieuwe In2Talenters? “Ik kan uit ervaring spreken dat als je begint bij een opdracht niet altijd alles geregeld is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er vanuit de opdracht niet is nagedacht over een passend inwerktraject. Mocht een soortgelijke situatie zich voordoen heeft het mij altijd geholpen om vooral te investeren in de relatie met collega’s, probeer zo snel mogelijk te begrijpen hoe de spreekwoordelijke hazen lopen binnen een organisatie. Mocht je later in het traject vragen hebben kun je deze gericht stellen aan de juiste personen.
Ik ben van mening dat als je tijd investeert in het leren kennen van je collega’s dit op langere termijn altijd zijn vruchten zal afwerpen.

Voorlopig zit Ruben nog vol met plannen en ambities: “Ik wil graag nog meer ervaring opdoen binnen verschillende organisaties en snel doorgroeien tot senior inkoper, gelukkig kan In2Talent mij hier enorm bij helpen! Mijn doel voor de aankomende periode is om mijn inkoop skills verder te ontwikkelen, daarnaast wil ik ook mijn soft skills actief blijven ontwikkelen met behulp van de trainingen van In2Talent. Ik ben van mening dat als je een doorslaggevende factor binnen een organisatie wil zijn, dat je je soft skills goed moet kunnen benutten.
Kortom mijn doel voor de aankomende tijd is om nog meer kennis op te doen, dan kan ik met al mijn kennis en ervaring misschien ooit aan de slag als zzp’er.

Ter afsluiting wil Ruben nog wat kwijt over In2Talent, en gelukkig is dat iets waar wij het helemaal mee eens zijn: “Ik vind het heel fijn dat In2Talent een open organisatiecultuur heeft, alles kan bespreekbaar gemaakt worden en niks is te gek. Er wordt bij In2Talent echt naar je geluisterd en er wordt altijd naar een oplossing gekeken, dat vind ik heel fijn.
 
Ik ben ervan overtuigd dat In2Talent altijd het volgende motto wil uiten: ‘’Samen komen we er wel uit!

 

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!