Het traineeship is volgens Cars een kickstart voor zijn carrière

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Cars over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk? Wat doet de organisatie?

Op dit moment ben ik aan het werk bij Engie, een grote energieleverancier. Het is een grote organisatie met veel verschillende takken. Ik ben werkzaam binnen de business unit Thermal. Er wordt gezorgd voor de energieopwekking in Nederland door middel van gasturbines. Engie heeft verschillende locaties. Ik werk in de Eemshaven, het noordelijkste puntje van Groningen. Hier zit ik dan op het dagelijks onderhoud. Wanneer iets kapotgaat, moet ik het weer inkopen. Het is dan van belang dat er op tijd wordt geleverd, omdat een eenheid zo min mogelijk stil mag staan. Meestal moet ik ook hele technische dingen inkopen. Ondanks dat ik zelf geen technische achtergrond heb gaat dit prima en is het vooral super interessant en leerzaam.

Hoe ziet het team eruit?

Vanuit de business unit waar ik werk zit ik bij de Head of Purchasing van Nederland. Die ondersteun ik dan ook in de werkzaamheden. Daarnaast zit ik in een team met twee contractmanagers en drie andere inkopers. We werken verspreid over meerdere vestigingen in Nederland.

Hoe ben je bij deze opdracht terechtgekomen?

Vanuit In2Talent kreeg ik te horen dat deze opdracht er was. Na een tijdje ben in gesprek gegaan en Engie was gelijk enthousiast. Ik kon toen vrij snel beginnen. Hiervoor had ik een opdracht bij het Radboudumc en hierna ga ik bij de Belastingdienst werken. Het zijn hele verschillende organisaties en opdrachten in zowel de publieke als de private sector. Ik heb geen voorkeur voor een bepaalde sector, maar ik zou graag wat meer willen leren op het gebied van contractmanagement. Daarbij heb ik een master circulaire economie gedaan en ik denk dat ik uiteindelijk wel meer met het onderwerp kan in de publieke sector.

Wat is je functie en welke werkzaamheden voer je uit?

Wanneer er iets nodig is, komt er een interne klant naar mij toe. Deze interne klant doet de aanvraag, want zij hebben de vraag en de kennis. Ik neem het dan over en begeleid het gehele inkoopproces van de aanvraag tot de levering. Als ik duidelijk weet wat een interne klant nodig heeft, dan zorg ik ervoor dat die order bij de juiste leverancier terechtkomt. Maar ook zorg ik dat het op tijd komt, het juiste product is geleverd en dit onder de juiste voorwaarden.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Het is leuk om het technische deel mee te krijgen. Soms moeten dingen ad hoc geregeld worden en moet ik dingen doen die ik nooit eerder heb gedaan. Soms heb je bijvoorbeeld een onderdeel nodig, maar heb je geen idee bij welke leverancier je moet zijn. Zo zocht ik ooit een onderdeel van een machine dat uit 1984 bleek te komen. Het kan dan een hele zoektocht zijn om de juiste leverancier en het juiste onderdeel te vinden. Dit maakt het werk zeker uitdagend.

Hoe is de begeleiding bij een opdrachtgever?

Ik ben altijd vanaf het begin goed begeleid. Ik merk bij elke opdracht dat iedereen de tijd neemt om dingen uit te leggen. Soms voel je je bezwaart om hulp te vragen, maar iedereen vindt het juist leuk om te helpen.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Na mijn opleiding facility management ben ik benaderd door In2Talent, maar op dat moment was ik van plan om een master circulaire economie te gaan volgen. Toen ik deze een jaar later had afgerond ben ik weer gaan kijken wat ik wilde gaan doen. Ik dacht dat mijn opleidingen goed gecombineerd konden worden binnen inkoop. Daarbij wilde ik ook nog graag verder leren, waardoor ik aan een traineeship dacht. Toen heb ik In2Talent zelf weer benaderd met de vraag of ze nog mensen zochten.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Ik koos voor In2Talent omdat er vakinhoudelijke opleidingen worden aangeboden. Een eerste baan is vaak heel bepalend voor wat je later gaat doen. Je krijgt bij In2Talent de kans om bij verschillende opdrachtgevers mee te kijken, waardoor je veel verschillende dingen kan leren. Ook kom je erachter wat je wel en niet leuk vindt waardoor ik uiteindelijk denk dat zo’n traineeship een goede kickstart is voor je carrière

Wat is je doel voor de komende jaren?

Ik wil meer over contractmanagement te weten komen. Ook hoop ik in de toekomst nog wat met duurzaamheid te gaan doen.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Tot nu toe vind ik In2Talent een super leuke werkgever. Medewerkers staan dicht bij de organisatie en je kent je collega’s best wel goed. Daarmee ben ik eigenlijk heel positief verrast.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!