Hoe het opleidingstraject voor Nick meer zelfvertrouwen opleverde.

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Nick over zijn ontwikkeling, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

‘’Elke organisatie zegt iets te beloven, In2Talent heeft deze belofte ook waargemaakt’’

Nick werkt sinds september 2022 bij In2Talent als inkoopadviseur. Als In2Talenter heeft hij op het moment van schrijventwee verschillende opdrachten gehad, eerst bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst, nu is hij werkzaam bij Welzorg Nederland.  Welzorg is onderdeel van de Louwman groep en gespecialiseerd in scootmobielen en rolstoelen. In zijn functie als operationeel inkoper heeft Nick een ondersteunende rol voor de gehele inkoopafdeling. “Een voorbeeld van mijn taak als operationeel inkoper is het managen van de orders. Dit doe ik door levertijden in de gaten te houden, artikelbeheer, factuurbetaling en voorraadbeheer. Een andere taak is in contact staan met de leveranciers over prestaties, problemen of uitdagingen.”

 

Kennismaking met In2Talent

Voordat Nick in september 2022 startte bij In2Talent was hij al bekend met de organisatie. “Ik had In2Talent meerdere malen zien promoten op de Haagse Hogeschool. Er waren daarnaast meerdere docenten die ik over In2Talent had gehoord, hierdoor was mijn interesse gewekt.”
De inhousedag heeft Nick vanaf Bonaire gevolgd, waar hij aan het afstuderen was. Hij kon er dus niet fysiek bij zijn in Den Haag. Toch was het een goede eerste indruk: “Na het bijwonen van de inhousedag had ik een erg goed gevoel over de organisatie. De reden dat ik uiteindelijk heb gekozen voor In2Talent is omdat de organisatie persoonlijk is en niet te groot. Ik had ook gesolliciteerd bij soortgelijke organisaties, ik kreeg het gevoel dat ik daar een nummertje zou zijn. De organisatie is daarnaast redelijk informeel ingericht, dat vind ik voor mijzelf erg belangrijk. De bovengenoemde factoren vind ik belangrijke waarden en daarom heb ik  gekozen voor In2Talent. Vanaf mijn 1ste dag tot vandaag heb ik geen enkele seconde spijt gehad van mijn keuze!”

 

De start als In2Talenter

“Ik ben begonnen op 1 september, dat viel midden in de week. Ik heb de eerste twee dagen gebruikt om kennis te maken met al mijn collega’s en verschillende In2Talenters te spreken. Na het weekend startte ik gelijk bij mijn allereerste opdracht! Op het moment dat ik op opdracht zat merkte ik dat de collega’s super toegankelijk waren, iedereen stond open voor een gesprek en of kon mijn vragen beantwoorden. Ik kan wel concluderen dat ik mijn eerste weken als In2Talenter goed heb ervaren. Dit komt mede door de ondersteuning vanuit de organisatie en de laagdrempeligheid om een collega te benaderen.”

Het opleidingstraject is voor Nick erg waardevol, omdat alles wat hij leert aansluit op zowel de theorie als op de praktijk. “Ik ben natuurlijk een startende inkoper, doordat ik veel leer op het gebied van vak inhoudelijkheid geeft mij dit extra kennis en zelfvertrouwen over het inkoop vak.”

Op het gebied van persoonlijkheid leert Nick veel waardevolle aspecten over zichzelf, en over bepaalde patronen waar hij zich eerder niet van bewust was.
“Ik vind het erg fijn dat ik mij daar nu wel bewust van ben en ook kan toevoegen in de praktijk. Door het opleidingstraject heb ik veel meer zelfvertrouwen gecreëerd waardoor ik ook veel sterker in mijn schoenen sta, ik vind dat het echt waarde creëert en iets toevoegt. Door het opleidingstraject van In2Talent leer ik veel over mijzelf zowel vakinhoudelijke als persoonlijk, ik kan hierdoor mijn eigen visie vormen over het inkoop vak en dit eventueel ook toepassen.”

 

Kennismaking met de In2Talent collega’s

In Nick’s eigen woorden is hij ‘met open armen ontvangen’, wat een welkom gevoel gaf. “Ik vind het erg fijn dat je met veel leeftijdsgenoten te maken hebt. Ik merk toch wel dat ik daar wat meer binding mee heb, dat komt doordat de meeste In2Talenters in dezelfde levensfase zitten en je veel van elkaar kunt leren. De ene In2Talenter heeft natuurlijk net wat meer ervaring als de ander, het is fijn dat je met elkaar kunt sparren en van elkaar kunt leren. Nadat ik was gestart bij In2Talent was er al vrij snel een kennis dag, dit is een opleidingsdag waar alle In2Talenters samen komen. Ik vond het erg fijn dat deze dag al vrij snel na mijn start gepland stond. Op deze manier had ik binnen een maand kennis gemaakt met alle In2Talenters, dat helpt enorm wanneer je een keer een andere In2Talenter moet benaderen.”

De sfeer bij In2talent is volgens Nick gemoedelijk, behulpzaam, vriendelijk en gezellig. “Een paar maanden geleden zijn we nog op wintersport geweest, dit is natuurlijk een informeel uitje. Aan de andere kant zijn er ook formele activiteiten zoals de opleidingsdagen of het Actos Connect event. Het is fijn dat het niet altijd even serieus hoeft en dat je ook lol kunt maken met je collega’s. Mede hierdoor is de sfeer binnen In2Talent erg gezellig en open, dat geeft mij als persoon veel energie en motivatie.”

 

Contact met In2Talent

De sfeer binnen In2Talent en Actos Groep beviel Nick gelijk goed: formeel in combinatie met informeel, zowel op als buiten de werkvloer. “Er zijn heel veel organisaties die zeggen dat ze ergens voor staan, echter blijkt het in de praktijk dan toch anders te zijn. Bij In2Talent was dit niet het geval, wat ze beloven maken ze ook waar. Ik ben positief verrast dat In2Talent de beloftes echt heeft waargemaakt.”

Het contact met In2Talent terwijl Nick op opdracht zit is regelmatig. Om de 4 weken heeft hij een 1 op 1 gesprek met zijn leidinggevende, hierin is alles bespreekbaar en wordt ook de stand van zaken besproken. “Ik heb eens in de 6 weken coaching sessies. Daarnaast heb ik maandelijks de opleidingsdagen voor mijn post-wo, met in totaal 7 lesdagen. Tot slot zit ik nog in een projectgroep die zich bezighoudt met de partnerships van In2Talent. Kortom, tijdens een opdracht zijn er voldoende contactmomenten vanuit In2Talent.”

Nick’s volgende stap

Nick zou graag bij verschillende organisaties alles willen leren en ervaren, gelukkig geeft In2Talent hem die ruimte. “Ik zou graag bij een volgende opdracht een functie richting contractmanagement willen doen. Ik vind dat een hele interessante richting, dat komt mede door mijn opleidingsdagen. Mijn interesses in contractmanagement is gewekt en het lijkt mij gaaf om daar nu meer verdieping in te gaan zoeken. Daar zal mijn vervolgstap liggen. Mijn opdracht loopt nu nog drie maanden dus ik ben benieuwd wat ik hierna mag gaan doen.”

De ambitie van Nick voor de aankomende twee jaar is vooral veel leren en ervaren. “Ik kan hierdoor echt onderzoeken wat ik leuk vind en wat mij aanspreekt. Dit doe ik door ervaring op te doen bij zowel een publieke als private organisaties, kleine en grote organisaties tel ik hier ook bij mee.
Ik kan hierdoor echt een keuze maken in wat ik wil, dat is een van de redenen waarvoor ik detachering ben gaan doen en niet in vast dienstverband ben gegaan bij één opdrachtgever
Ik ga de aankomende periode gewoon lekker experimenteren en ervaren. Via In2Talent krijg ik daar gelukkig alle ruimte en tijd voor!”

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!