Hoe Marit erachter kwam dat je met inkoop alle kanten op kan

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Marit over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waarom heb je gekozen voor inkoop?

Ik wist eerst nog niet zo goed wat ik na mijn studie wilde gaan doen. Gedurende mijn studie heb ik de minor inkoop gevolgd en toen kwam ik erachter dat ik met inkoop wel echt alle kanten op kan. Ook houd ik van geld uitgeven, hoe leuk is het om geld van een ander uit te geven ;). Daarnaast vind ik het ook wel echt bijzonder om een steentje bij te dragen aan de behoefte van een bedrijf, door in te kopen.

Waar ben je momenteel aan het werk? Wat doet de organisatie?

Ik zit op dit moment in mijn laatste week bij Dienst Testen. Dienst Testen is opgezet als crisis organisatie en verzorgt alle faciliteiten om te testen op Covid in Nederland. Zij zorgen voor zelftesten, GGD testen en testen voor toegang. Maar zij faciliteren ook benodigdheden voor de testen, zoals buisjes en kweekplaten.

Hoe ziet het team eruit?

Ik werk in het Operationeel inkoopteam met een team van vijf. En dan heb je nog inkoop en contractmanagement in het algemeen, dus we zijn met ongeveer 18 werknemers.

Hoe ben je bij deze opdracht terechtgekomen?

Het ging heel snel! Ik werd aangenomen bij In2Talent. En ik kreeg eigenlijk de volgende dag al een belletje van Susan dat er een opdracht was bij Dienst Testen. Ik ben toen op gesprek gegaan en kreeg bijna direct te horen dat ik werd aangenomen.

Wat is je functie?

Ik ben onderdeel van het operationele inkoopteam. Ik ben voornamelijk bezig met de logistiek van antigeen sneltesten en labplastics. Dus alles wat in ziekenhuizen en in het lab nodig is om te kunnen testen op Covid. Ook heb ik veel contact met leveranciers en klanten.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Ik vind het heel leuk dat ik veel contact heb met de leverancier, de klant en ook collega’s. Daarnaast vind ik het leuk dat het divers is, want geen dag is hetzelfde. Omdat Dienst Testen een crisis organisatie is gaat het natuurlijk echt mee met de persconferenties, dus je moet daarop echt inspelen omdat het zo actueel is. Het is grappig om te zien dat je dan tv kijkt en een buisje ziet wat jij dan hebt ingekocht of bij Dienst Testen vandaan komt.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Via Arien en In2Talenter Jaylon. Jaylon is een kennis van mij die me al vaker had benaderd. Arien had mij benaderd voor de Inhousedag, daar ben ik toen naartoe geweest en eigenlijk vond ik het meteen al interessant.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Het is een leuke en jonge organisatie waar je centraal staat. Je kan met iedereen praten over jouw wensen en In2Talent kijkt daar echt naar. Daarnaast heb je natuurlijk het persoonlijke ontwikkelprogramma en dat zie ik wel echt als een voordeel.

Wat is je doel voor de komende jaren? Wat is je ambitie binnen In2Talent?

Het programma helemaal volgen is al een doel op zich, omdat je er zoveel uit kan halen. Ook wil ik mij bijvoorbeeld nog meer ontwikkelen op het persoonlijke gebied en meer gaan kijken bij andere organisaties, om te leren wat ik wil en waar mijn ambities liggen. Ik begin binnenkort bij Eurocol, een leverancier in vloerproducten. Hier ga ik mij richten op de inkoop en contractmanagement van voornamelijk grondstoffen. Eigenlijk heel iets anders dan wat ik nu doe. Dat maakt het leuk.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik vind dat In2Talent een goede organisatie is waar je je echt kan ontwikkelen. Ze bieden je veel kansen om te kijken bij verschillende organisaties. De opleidingen, intervisies en de coaching gesprekken zorgen ervoor dat je kan ontwikkelen als persoon. Ik merk dat ik daar echt wat aan heb binnen het werkveld. Je leert niet alleen kijken naar het gedrag van jezelf maar ook naar dat van andere en dat vind ik wel echt mooi.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!