Iets met inkoop doen, leuk! Maar wat?

Stel je bent net afgestudeerd en je wilt wat met inkoop doen. Dat klinkt heel leuk, maar hoe pak je dat in hemelsnaam aan? In dit stuk ga ik jou uitleggen waarom je dan het beste bij In2Talent kan gaan komen werken. Inmiddels ben ik drie jaar geleden afgestudeerd. Na mijn master Supply Chain Management had ik het in mijn hoofd gehaald dat ik iets met inkoop wilde doen. Tijdens mijn studie was ik er al achter gekomen dat inkoop heel erg breed is. Van aanbestedingen van IT-systemen bij een ministerie tot grondstoffen contracteren voor een bedrijf in de voedselindustrie en van best value procurement tot aan moeilijke onderhandelingen met leveranciers. Tegelijkertijd had ik ook allerlei theorieën omtrent inkoop geleerd; Kraljic matrices, total cost of ownership en RFQ processen, maar hoe ik ze precies in de praktijk zou moeten gebruiken, zag ik nog niet helemaal voor me. Kortom, ik wist van alles, maar tegelijkertijd nog helemaal niets.

Met mijn diploma in de hand ging ik op jacht naar een leuke baan en kwam In2Talent (toevallig) op mijn pad en het concept greep mij meteen aan. In2Talent is een traineeship waar je in twee jaar tijd bij verschillende organisaties op de inkoopafdeling aan de slag gaat en tegelijkertijd kunt werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Een kijkje in verschillende inkoopkeukens, dat leek mij perfect. Sindsdien heb ik verschillende opdrachten gedaan bij drie organisaties; een bank, een bedrijf wat medische voeding maakt en nu bij een groot bedrijf in de voedingsindustrie. Bij elke klant was mijn opdracht weer compleet anders en heb ik enorm veel geleerd. Als ik kijk naar de organisaties waar mijn collega’s opdrachten doen, is het zelfs nog breder dan dat. Er zitten In2Talenters bij bierbrouwers, ministeries, banken en gemeentes. En het mooie is dat je zelf aan kan geven bij wat voor soort organisatie je graag een opdracht zou willen, want het netwerk van In2Talent is gigantisch groot.

Daarnaast heeft In2Talent nog een andere grote toegevoegde waarde voor startende inkopers en dat is op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Door middel van opleidingsdagen, intervisies en coaching ging ik op zoek naar hoe ik persoonlijk in elkaar zit en hoe ik reageer in verschillende situaties. Dat is soms intensief, maar ook ontzettend leuk. Door dat helder te hebben begrijp ik mijzelf veel beter en kan daardoor mijn werk ook veel beter en efficiënter doen. Een mooie bijkomstigheid is dat dit je ook helpt in je privéleven. Het leuke aan In2Talent is dat je deze persoonlijke ontwikkeling niet alleen doet. Je hebt je vaste groep waar je elke maand de opleidingsdag mee hebt. Dus dit voelt meteen als thuiskomen en het is erg fijn dat je deze persoonlijke groei samen kunt doen.

Afsluitend zou ik willen zeggen dat het niet erg is om niet precies te weten wat je na je studie wilt doen, maar als je inkoop leuk vindt en hierin verder wilt, écht jezelf verder wilt ontwikkelen en ook nog een enthousiaste groep mensen wilt leren kennen, In2Talent perfect voor jou is.

Door: Daan de Vries

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!