Ilse ziet niet alleen haar eigen groei maar ook die van collega’s

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Ilse over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waarom heb je gekozen voor inkoop?

Tijdens de opleiding Facility Management bij mij werd de minor Inkoop & Aanbesteden aangeboden. Dit sprak mij eigenlijk gelijk aan, omdat inkoop heel breed is. Het is een beetje juridisch en financieel, maar je moet ook samenwerken en goed communiceren met klanten. Daarnaast is inkoop bij ieder bedrijf een belangrijk onderdeel en ik vind het heel gaaf om daar deel van uit te maken.

Waar ben je momenteel aan het werk? Wat doet de organisatie?

Ik zit momenteel op opdracht bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Hier werk ik bij het inkoopuitvoeringscentrum, de inkoopafdeling van het ministerie. Ik koop in voor de bestuurskern van het ministerie maar ook voor de agentschappen zoals het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het IenW zet zich in voor een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland en ik vind het mooi om hier een bijdrage aan te leveren.

Hoe ziet het team eruit?

Binnen de inkoopafdeling zijn er verschillende teams die inkopen voor de verschillende afdelingen van het ministerie. Mijn team bestaat uit vijf teamleden en een accounthouder.

Hoe ben je bij deze opdracht terechtgekomen?

Dit is mijn eerste opdracht, dus ik startte vanaf de bank. Ik had van één van de InQuest-consultants een opdrachtomschrijving gekregen met de vraag of dit mij leuk leek. De opdracht sprak mij direct aan en de consultant heeft mij aangeboden bij de opdrachtgever. Na een leuk gesprek ben ik uitgekozen om de opdracht te gaan doen. De opdrachtgever zocht eigenlijk iemand voor twee maanden, maar omdat het van beide kanten goed beviel is mijn opdracht al twee keer verlengd!

Wat is je functie?

Ik ben samen met mijn team vooral werkzaam voor de inspectie leefomgeving en transport (ILT). Ik koop voor deze afdeling allerlei verschillende dingen in zoals ICT, onderzoeken, maar ook een sportdag die georganiseerd moet worden voor het ministerie.

Mijn functie houdt bijvoorbeeld in dat ik enkelvoudig en meervoudig offertes moet opvragen, deze beoordelen en -samen met de interne klant- bekijken welke het beste bij de behoefte past. Zelf beoordeel ik de offertes niet, maar ik bekijk of deze aan alle inkoopspelregels voldoet. Aan de hand van een aantal criteria wordt de offerte met de beste prijs en kwaliteit gekozen en uiteindelijk stel ik een contract op. Ik doe op dit moment nog kleinere aanvragen en ik denk dat dit echt een perfecte manier is om je inkoop carrière te starten, omdat je dan perfect kan zien hoe het hele proces verloopt. Klein beginnen en daarin te groeien.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Het leukste vind ik dat ik veel verschillende dingen mag doen en heel veel leer in een korte tijd. Ik ben gegroeid van hele kleine enkelvoudige opdrachten naar de grotere meervoudige opdrachten. Ik merk ook wel dat als je goed je best doet, je er veel voor terugkrijgt, zoals uitdagendere opdrachten. Je wordt eigenlijk gelijk in het diepe gegooid en dat vind ik wel heel leuk en uitdagend. Ik mag veel zelf doen en wordt veel losgelaten. Dat zorgt wel voor veel verantwoordelijkheid, maar leert ook om bepaalde manier te handelen in situaties.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Via Arien en In2Talenter Jaylon. Jaylon is een kennis van mij die me al vaker had benaderd. Arien had mij benaderd voor de Inhousedag, daar ben ik toen naartoe geweest en eigenlijk vond ik het meteen al interessant.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Tijdens mijn gesprek met Arien voelde het eigenlijk direct al heel fijn, ik voelde gelijk een klik met de organisatie en dat vond ik belangrijk bij mijn eerste baan. Ook was ik heel benieuwd naar het persoonlijke ontwikkelingsprogramma. De combinatie van ervaring op doen in de praktijk en doorleren, en daarnaast ook nog werken aan persoonlijke ontwikkeling vond ik interessant.

Wat is je doel voor de komende jaren? Wat is je ambitie binnen In2Talent?

Mijn doel is wel echt om bij verschillende organisatie te werken en daar weer verschillende opdrachten uitvoeren, in inkoop en contractmanagement. Ook zou ik grotere trajecten willen doen, zoals Europees aanbesteden.

Ik begeleid nu binnen In2Talent een afstudeerder en ik zou het ook leuk vinden om nieuw talent te begeleiden en hun helpen met het ontdekken van de inkoopwereld.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Bij In2Talent kan je altijd in gesprek gaan en niks is te gek. Ze kijken echt naar wat jij leuk vindt en hoe zij daarbij kunnen helpen. In2Talent staat echt voor gezelligheid en persoonlijkheid. Je werkt met mensen van je eigen niveau en dat is ook heel fijn, omdat je altijd met elkaar kan praten doordat je hetzelfde proces meemaakt. En je ziet niet alleen je eigen groei, maar ook die van je collega’s.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!