In2Talent gaf Rianne gelijk een warm gevoel.

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt Rianne over haar ontwikkeling, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Rianne rondde in juni 2022 bij In2Talent haar afstudeerstage af. “Een docent van mijn minor inkoop vertelde me over In2Talent, en na het volgen van die minor besloot ik om af te studeren binnen de inkoop. Ik zag op LinkedIn veel over In2Talent voorbijkomen en besloot om mijn afstudeerstage hier te doen.” Het smaakte naar meer: de informele en gezellige sfeer bij In2Talent gaven de doorslag om als consultant hier aan de slag te gaan. Ik heb voor In2Talent gekozen vanwege de persoonlijke benadering en omdat ik zag dat ze heel vaak leuke dingen organiseren. En ik merkte dat In2Talent heel erg betrokken is bij alle consultants.”

Haar start als In2Talenter beviel goed. Rianne ging gelijk aan de slag als Inkoopadviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en inmiddels is ze werkzaam als Inkoopadviseur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling

Op dit moment is Rianne vanuit In2Talent bezig met een Post WO opleiding van Conducto Opleidingen, waar ze meer leert over publiek en privaat inkopen. “Het is vooral interessant dat je de ervaring die je tijdens je opdracht opdoet mee kan nemen naar deze lesdagen.” Hiernaast maakt Rianne elke maand gebruik van coaching, waarbij ze alles kan delen waar ze tegenaan loopt: “In het begin vond ik het idee van een persoonlijk ontwikkelprogramma een beetje ‘zweverig’, maar ik merk nu je er wel heel erg veel leert over jezelf.”

Rianne is blij dat ze is gestart aan het In2Talent traineeship. “Ik ben minder bezig met dingen waar ik me vóór het traineeship druk om maakte. Ik zie nu hoe belangrijk die persoonlijke ontwikkeling is. Dat brengt je een stuk verder en je leert hoe je met situaties moet omgaan.”

 Ook de sfeer bij In2Talent bevalt Rianne goed. Als ze een vraag heeft over haar opdracht stelt ze deze aan een andere In2Talenter: “Mensen zijn informeel, gezellig, en heel erg betrokken naar elkaar. Eigenlijk wil iedereen elkaar helpen.” Deze gezelligheid gaat ook ná de werkuren door: “De vrijdagmiddagborrels zijn altijd erg leuk, zeker als je daarna nog met z’n allen de stad ingaat.”

Rianne had niet verwacht dat er zoveel georganiseerd zou worden, door zowel In2Talent als Actos Groep, waar In2Talent onderdeel van is. “Daardoor leer je heel veel mensen kennen. Laatst organiseerde Actos Groep voor alle collega’s een footgolftoernooi.”

 Nog niet klaar met leren

 Er is binnen het traineeship veel ruimte om mee te denken over de werkzaamheden: “Je kunt zelf kiezen aan wat voor project je werkt om je persoonlijke leerdoel te bereiken, en je mag ook zelf invulling geven aan dat project. Je mag met opdrachten ook aangeven wat je wil, bijvoorbeeld publiek of privaat. Eigenlijk ben je heel erg vrij in het kiezen van een opdracht.”

Ze is dan ook nog niet klaar met haar ontwikkeling: “Ik denk dat er nog wel heel veel te leren valt binnen inkoop, tijdens dit traineeship wil ik me nog wel veel meer gaan richten op contractmanagement en leveranciersmanagement, en ik zou nog wel heel graag een keer meehelpen aan een Europese aanbesteding.” Rianne is van plan om vanuit In2Talent nog veel ervaring op te doen bij verschillende organisaties en veel nieuwe inkoopkennis te krijgen via Conducto Opleidingen.

Ze is nu nog een halfjaar verlengd bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en wil daarna graag de private kant op gaan. “Ik kan dan zelf kijken hoe het er daar aan toegaat, wat de verschillen zijn en dan uiteindelijk m’n richting bepalen. Dan kom ik erachter wat ik nou écht leuk vind.”

 

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!