In2Talenter Tim werkt graag aan niet-alledaagse projecten

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt In2Talenter Tim over zijn werkzaamheden, ervaringen en de bijzondere projecten waar hij aan heeft gewerkt.

Tim startte 4 jaar geleden bij In2Talent en werkt momenteel bij de Rijksinkoopsamenwerking (RIS), waar hij verantwoordelijk is voor verschillende inkoopprojecten. “Ik doe daar alles onder de Europese aanbestedingsgrens, alle meervoudige en enkelvoudige trajecten, alles onder raamovereenkomsten zoals minicompetities.” Tim waardeert met name het samenwerkingsaspect van zijn huidige functie, waarin hij niet alleen inkoopt, maar ook opdrachten uitvoert in samenwerking met verschillende ministeries.

Tim heeft in de loop der jaren gewerkt voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de provincie Noord-Holland, de Tweede Kamer en de Gemeente Breda. Zijn werk varieerde van aanbestedingsprocedures tot het opzetten en verbeteren van P2P-processen. Zijn interesse in inkoop ontstond tijdens zijn opleiding Facility Management, waar hij een minor in inkoop volgde. Na zijn opleiding startte hij bij In2talent, waar hij ervaring op kon doen in diverse sectoren en met verschillende opdrachtgevers. Vooral het persoonlijke ontwikkeltraject in combinatie met het werken in verschillende omgevingen kan Tim sterk aanraden!

Aan de slag met de handelingenkamer

Een van de meest memorabele projecten die Tim heeft geleid, was een traject voor de bibliotheek van de Tweede Kamer. Dit project onderscheidde zich door de unieke aard van de benodigde expertise. “Dat is sowieso al een unieke locatie, er stonden enorm veel boeken die eeuwen terug gingen en gerestaureerd moesten worden. Bij andere ministeries kom je dat toch niet zo snel tegen.” Dit was een uitdaging, want de boeken waren niet alleen historisch waardevol, maar de benodigde expertise om ze te herstellen was beperkt beschikbaar.

Er werd een markconsultatie uitgevoerd en tijdens het inkooptraject werd een Schouw uitgevoerd. Hierin hebben de experts de boeken in de handen gehad en nodigden enkele gespecialiseerde partijen uit om de boeken te beoordelen. “Dit was ook zo’n kleine markt dat we ook een marktconsultatie hebben gedaan en vervolgens een paar kleine partijen hebben uitgenodigd. Die hebben de boeken ook in hun handen gehad en die wisten meteen wat voor soort papier het was. Ik had nog nooit aan papiersoorten gedacht, maar die experts wisten er alles over. Zij vonden het ook supertof om dat überhaupt voor de Tweede Kamer te mogen doen. Dat was wel een interessant traject.”

Bijzondere expertises

Tim benadrukt het belang van een grondige marktconsultatie, waarbij de beschikbare markt en mogelijke uitdagingen grondig werden geanalyseerd. Het proces omvatte ook zorgvuldige begeleiding van de geselecteerde partijen en een grondige beoordeling van hun aanbiedingen. “Je kan het ook niet bij heel veel partijen uitzetten. Dus je hebt maar beperkte markt en in die markt zitten kleine partijen. Je moet daar dan dus ook bij denken of ze dat wel alleen kunnen uitvoeren qua tijd.”

Tim blijft enthousiast over opdrachten waarin expertise en fysieke resultaten samenkomen. “Ik draag graag bij aan projecten die niet alledaags zijn en waarbij zijn inkoopvaardigheden een tastbare impact hebben.”

De toekomstplannen van Tim

Als het gaat om zijn toekomst in de inkoop, blijft Tim openstaan voor vergelijkbare uitdagingen waarbij zijn inkoopvaardigheden op een unieke manier kunnen worden ingezet. Hij geniet van de variatie en de mogelijkheid om bij te dragen aan interessante projecten, en zijn ervaring bij de RIS belooft een spannende toekomst in de inkoopwereld.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!