La casa de papel en mijn opdrachten bij In2Talent

La Casa de Papel is een Spaanse hitserie die de harten van vele Nederlanders heeft veroverd, zo ook de mijne. Al sinds 2017 zijn de fans in de ban van El Profesor; het meesterbrein van de hitserie. Samen met een team van ‘specialisten’ organiseert hij de grootste overval van de Spaanse geschiedenis: de overval op de Koninklijke Munt van Spanje. Vervolgens doen zij er nog een schepje bovenop en wordt de Spaanse Bank overvallen. Nu zul je misschien denken: wat heeft dit met In2Talent en mijn opdrachten te maken? Lees snel verder om daar achter te komen!

Mijn missie

In 2017 is ook mijn missie van start gegaan. Mijn missie om op zoek te gaan naar het werk waar ik van houd. Door voor verschillende opdrachtgevers te werken wil ik erachter komen hoe ik van mijn werk mijn passie kan maken en waar mijn kwaliteiten liggen. Ik verwacht niet dat het beroven van een bank mijn passie zal zijn, maar wat mij inspireert is de passie en toewijding waarmee het team van La Casa de Papel aan het werk gaat. Zij geven hier letterlijk en figuurlijk hun leven voor.

Europese Aanbesteding

Mijn eerste missie ging van start bij het Ministerie van Defensie. Hier heb ik een eerste kennismaking gehad met de inkoopwereld. Ik werkte hier in een divers team en heb mij hier vanaf het begin af aan welkom gevoeld. Samen met een aanbestedingsteam heb ik hier meegewerkt aan mijn eerste Europese Aanbesteding. Tegenslagen werden overwonnen en samen hebben wij een mooi resultaat behaald. Helaas heb ik niet zoveel geld verdiend als bij het plegen van een overval op de Koninklijke Munt, maar ik herken mij wel in het sterke teamgevoel. Het teamgevoel dat in La Casa de Papel als een huis staat. Elk teamlid heeft een aandeel in het geheel en doet wat nodig is om de overval succesvol af te ronden. En is zelfs bereid zijn leven voor een teamgenoot te geven… Een herkenbare situatie in de militaire wereld.

Internationale werkzaamheden

Momenteel vindt mijn opdracht plaats bij Flint Group: één van de grootste leveranciers in de print- en verpakkingsindustrie. Hier maak ik deel uit van een team dat zich over de hele wereld begeeft: van Nederland tot Amerika en van Duitsland tot Spanje. Samen werken wij aan de implementatie van de nieuwe reisagent. Ik kom in aanraking met vele culturen en gedragingen. Enerzijds vind ik dit interessant en uitdagend, anderzijds ervaar ik ook afstand. Het team van La Casa de Papel mag geen persoonlijke informatie delen en gebruikt stadsnamen om elkaar aan te spreken. Geen van mijn collega’s heet Moskou of Tokyo, maar de relatie die ik met hen heb, voelt soms onpersoonlijk. Om dit gevoel te doorbreken heb ik een aantal collega’s mogen opzoeken in Engeland, België, en zelfs Spanje.

Een hecht team

Na de overval op de Koninklijke Munt van Spanje hielden El Profesor en zijn team het niet voor gezien en ging hun missie verder. Ook mijn missie om op zoek te gaan naar het werk waar ik van houd gaat door. Inmiddels heb ik ervaring op kunnen doen bij twee grote opdrachtgevers en kom ik er langzaamaan achter wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. Een overval plegen op een bank hoort daar uiteraard niet bij, maar het werken in een hecht team in een dynamische wereld met eigen verantwoordelijkheden wel.

Enthousiast geworden? Neem dan snel contact op en ik praat je bij over de mogelijkheden.

Door Lois Veldheer

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!