Lisa krijgt de ruimte om zowel te leren als te werken

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Lisa over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Vroeger was Lisa vooral gefascineerd door dieren, en was haar ambitie eigenlijk om dierenarts te worden. “De reden dat ik eigenlijk iets met dieren wou doen is omdat ik stiekem een huisdier wou hebben, ik mocht die alleen helaas nooit hebben van mijn ouders. Dat was achteraf gezien ook de reden waarom ik zo graag met dieren wou werken.” Uiteindelijk is ze niet de dierenkant opgegaan, maar de inkoop kant. Zo heeft Lisa recent een In2Talent opdracht uitgevoerd als Buyer Facility Management & Site Maintenance bij Urenco en werkt ze nu bij ISS, heel wat anders dus. Hiernaast is Lisa vaak in de keuken te vinden: “Ik ben een grote fan van koken, om die reden heb ik mijn eigen kookboek geschreven! Mijn kookboek is gebaseerd op gezonde en makkelijk te maken recepten. Op dit moment is mijn boek enkel online te koop.”

De keuze van Lisa om voor In2Talent te gaan werken

Lisa was op zoek naar een traineeship:  “Ik ben toen een beetje gaan rondkijken en zodoende bij In2Talent terecht gekomen. Via de website kreeg ik gelijk het gevoel dat dit aansloot op mijn wensen. Ik heb vervolgens gesolliciteerd, dat is dus goed uitgepakt!” Tijdens haar sollicitatiegesprek kreeg ze al een voorproefje van een coachingsgesprek, wat gelijk naar meer smaakte. “Ik vond het fijn dat ik dit voorproefje al kreeg tijdens mijn sollicitatieprocedure. In het algemeen voelde de sollicitatieprocedure voor mij fijn en warm aan.”
Mede door het warme gevoel tijdens de sollicitatieprocedure, de post-wo en de verschillende organisaties waar je aan de slag kunt wist Lisa het zeker: “Ik ga aan de slag bij In2Talent!”

Lisa startte als contractmanager bij een opdracht voor de Gemeente Amsterdam. “De opdracht hield zich voornamelijk bezig met alle contracten van bouwprojecten. Ik vond dit een leerzame periode waar ik alle facetten van het contractmanagement heb geleerd. Ik heb als meest recentelijke rol een halfjaar bij Urenco gewerkt, ik heb deze rol met veel plezier mogen doen. Er ging iemand met zwangerschapsverlof, hierdoor hadden ze extra ondersteuning nodig op de inkoopafdeling. Dit was voor mij een leerzame periode, ik heb mij daar vooral beziggehouden met contractmanagement en facilitymanagement.”

Starten bij een nieuwe opdracht

Lisa’s tips voor wanneer je start bij een nieuwe opdracht? Alles op je af laten komen in de eerste weken: “Ik adviseer iedereen om in het begin je voornamelijk te richten op het kennismaken met al je collega’s. Wie doet wat binnen het bedrijf en bij wie kun je vragen stellen. Het is heel menselijk dat je gelijk alles onder die knie wilt hebben binnen een korte periode, pas hiermee op, dit kan een valkuil zijn.”

Voorlopig zit Lisa in ieder geval niet stil, zowel bij In2Talent als in haar opdrachten: “Mijn ambitie is om nog veel meer verschillende opdrachten te doen, zowel publiek als privaat. De reden is dat ik dan echt kan onderzoeken wat ik interessant en tof vind. Gelukkig geeft In2Talent mij de ruimte om dit te onderzoeken doordat ik bij verschillende opdrachtgevers aan de slag kan gaan.”

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!