Mike ziet de impact van zijn werk overal terug

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Vandaag vertelt Mike over zijn werkzaamheden, ervaringen en de manieren waarop hij dagelijks de impact van zijn werk ziet terugkomen.

Mike startte in mei 2023 als In2Talenter, nadat hij zijn studie HBO businessmanagement afrondde. Als eerste opdracht ging hij aan de slag bij TK Elevator, een bedrijf in Capelle aan den IJssel dat gespecialiseerd is in roltrappen, trapliften en alles wat daarbij komt kijken. “Mijn voornaamste rol is operationele inkoop, en daarbij ondersteunen waar dat nodig is. Vaak zijn het monteursaanvragen die binnenkomen vanuit het werkveld, met vragen die ze zelf niet kunnen oplossen.” De monteurs bestellen vaak onderdelen via de webshop van TK Elevator, maar voor speciale vragen nemen ze contact op met de inkoopafdeling: Het kan weleens voorkomen dat ze echt iets specifieks nodig hebben wat ze zelf niet kunnen vinden, en dan word je ingeschakeld als inkoper.”

 Hiernaast houdt Mike zich bezig met inhuur van het personeel: “We werken veel samen met subcontractors en onderaannemers die op locatie roltrappen of liften onderhouden en repareren, en daar komen facturen uitgerold, ik check dan of de prijs klopt, en of de contracten en afspraken die we hebben gemaakt met aannemers ook kloppen.” Als interim inkoper pakt hij veel projecten op die voorheen zijn blijven liggen, zoals bijvoorbeeld voorraadbeheer of contractbeheer. “Alle extra taken”, aldus Mike.

Doorlopend blijven leren

 Wat Mike het meest is opgevallen in zijn werk als inkoper tot nu toe? “Ik zit hier natuurlijk pas een paar maanden, en ik leer elke dag wel heel veel.” Wat daarbij helpt is dat er een hele prettige werksfeer heerst. In deze omgeving leer je snel veel over hoe inkoop werkt, hoe je omgaat met bepaalde projecten en leer je de ‘taal’ die er op zo’n inkoopafdeling wordt gesproken. Bijvoorbeeld tijdens onverwachte situaties die snel en precies afgehandeld moeten worden: “Dan sta ik echt wel te kijken van wat er gebeurt, hoe we dat efficiënt en snel oplossen.”

 Ook merkt Mike dat de werkervaring die hij heeft opgedaan voordat hij inkoper werd vaak van pas komt bij zijn nieuwe werkzaamheden: “Ik werk al sinds m’n 19e in de retail. Ik heb daar heel veel ervaring opgedaan op het gebied van voorraden beheren, hoe je een contract leest, hoe ga je om met een leverancier waar je niet tevreden over bent.” Deze manier van commercieel nadenken komt nu dagelijks terug bij zijn werkzaamheden als inkoper.

De dagelijkse impact van de inkoop

Mitch Hedberg zei ooit: “Een roltrap kan niet kapot gaan, het wordt slechts tijdelijk een trap.” Maar in de praktijk wordt er wel degelijk werk van gemaakt om de roltrappen en trapliften van TK Elevators zo snel mogelijk weer werkend te krijgen. Want een enorm aantal van de roltrappen en trapliften die je dagelijks tegen kan komen, komen bij TKE vandaan: “Eigenlijk alle roltrappen en rolliften in alle NS stations in Nederland zijn ook in onderhoud van TKE. Wij als inkopers staan onder andere in gesprek met de monteurs wanneer zij iets nodig hebben voor reparaties op deze locaties.”

 Dit betekent ook dat Mike regelmatig zijn eigen werk tegenkomt in zijn dagelijkse leven. “Ik reis elke dag via Utrecht Centraal, en daar staat al een week een roltrap stil. Ik ging toch even op zoek in ons systeem, en zag dat al onderdelen hebben besteld voor de reparatie.” Dit maakt Mike’s werk heel concreet, en tastbaar. “Je ziet heel veel projecten voorbijkomen waarvan je dus niet het resultaat ‘ziet’, daarom is zo’n voorbeeld zoals bij Utrecht Centraal zo gaaf. Dat geeft nog meer ‘feeling’.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!