Missie; werk vinden waar ik van hou

Ik houd wel van werken, maar dan wel werk waar ik van houd. -Johan Cruijff

Ook ik houd wel van werken, maar hoe ziet ‘het werk waar ik van houd’ er dan uit? Om die vraag te beantwoorden, ben ik met mijn persoonlijke missie begonnen: mijn missie om op zoek te gaan naar werk waar ik van houd.

Op 1 december 2017 is mijn missie van start gegaan bij In2Talent en het Ministerie van Defensie. Het Ministerie van Defensie is een unieke organisatie, waarbij het leven van een militair om zijn of haar missie draait. Ik krijg hier een kijkje in de (inkoop)keuken en leer hier meer over de publieke (inkoop)wereld. Tegelijkertijd speelt mijn missie zich ook af bij In2Talent, in de vorm van persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Nadat ik vorig jaar ben afgestudeerd op de Haagse Hogeschool werd ik uitgezonden: de wijde wereld in met een diploma op zak, op zoek naar een fulltimebaan. De inkoopwereld is voor studenten erg aantrekkelijk. Er wordt veel werk aangeboden en daardoor is de keuze ruim. Dit maakte mijn missie er niet makkelijker op. En wellicht herkennen de ‘millennials’ dat van deze tijd: keuzestress. Om ervoor te zorgen dat ik geen keuze maakte op basis van stress, ben ik bij meerdere bedrijven op gesprek geweest. Dit raad ik iedereen aan, want hierdoor heb ik leuke mensen ontmoet en goede gesprekken gehad. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de organisatie die vanaf het eerste moment in mijn hoofd is blijven hangen door middel van een interessante Inhousedag en waarbij ik direct een goed gevoel had.

Naarmate mijn missie vorderde, kwam ik er met name middels mijn coachingsgesprekken achter dat ik persoonlijke ontwikkeling een belangrijk onderdeel vind van mijn werk. Persoonlijke ontwikkeling draagt bij aan mijn bewustwording van (onbewust) gedrag, waardoor ik mijzelf, maar ook anderen beter leer kennen. Dit vertaalt zich vervolgens ook door in mijn werk. Een belangrijk onderdeel van mijn missie heb ik hiermee voldaan: persoonlijke ontwikkeling maakt deel uit van het werk waar ik van houd.

Al snel heb ik ondervonden dat mijn missie veel tijd kost. Daar waar ik tijdens mijn studentenleven nog elke week naar een feestje ging en tijd geen probleem was, maak ik nu bewuste keuzes om mijn werkweek van 40 uur fris door te komen. Ik maak keuzes die invloed hebben op mijn privéleven: thuiskomen om 05.45 uur ’s ochtends wordt ingeruild door de wekker om 05.45 uur, binge-watching maakt plaats voor het maken van voorbereidingsopdrachten, en mijn sociale media open ik niet voordat ik thuis ben van werk. Het echte werkende leven is begonnen en dat is maar goed ook. Het levert mij namelijk veel leuke nieuwe dingen op, zoals: nieuwe vrienden, mogelijkheden en inzichten.

Inmiddels ben ik nu bijna een jaar op missie en heb ik al veel geleerd over de inkoopwereld en mijzelf. Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik energie krijg van het werken aan een aanbesteding. Ik heb een balans gevonden tussen mijn werk en privéleven om zo het beste uit beide te halen. Daarnaast weet ik dat ik door intensieve persoonlijke ontwikkeling het beste uit mijzelf kan halen. Dit betekent echter niet dat mijn missie, op zoek gaan naar werk waar ik van houd, hiermee is geëindigd. Ik denk zelfs dat deze missie nooit zal eindigen. De private inkoopwereld wil ik nog graag ontdekken en ik blijf nieuwsgierig naar alle mogelijkheden binnen de publieke inkoopwereld. Tevens ben ik ervan overtuigd dat talloze andere werkzaamheden onderdeel zullen zijn van het werk waar ik van houd. Des te gelukkiger ben ik dat de kans om dit te ontdekken, mij wordt geboden.

Door: Lois Veldheer

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!