Reflectie: mijn eerste opleidingsdag

Het persoonlijk ontwikkelprogramma van In2Talent bestaat uit 1-op-1 coaching, intervisies en opleidingsdagen. Na afloop van de opleidingsdagen wordt er door alle In2Talenters een reflectieverslag geschreven. We delen graag hoe een startende In2Talenter haar eerste opleidingsdag heeft beleefd.

De ervaring van deze In2Talenter is erg persoonlijk. Ze wilde daarom liever niet met haar naam genoemd worden in dit artikel.

Toepasbaar op werk en privésituaties

“Vrijdag 29 oktober had ik mijn eerste opleidingsdag. Samen met mijn collega’s ben ik het traject begonnen. Van de andere In2Talenters had ik natuurlijk al wat ervaringen gehoord over de opleidingsdagen. Deze waren allemaal positief. Positief in de zin dat wat ze leren bij de opleiding, ze bij op zowel werk als privé kunnen toepassen. Door de verhalen ben ik heel benieuwd geworden wat mij dit kan opleveren. En daar was de eerste opleidingsdag.”

Sta stil bij wat je doet

“Voorafgaand zat ik nog vol met vragen: hoe vaak gaan we dit doen, wat is het verschil met de intervisies, hoe lang duurt dit en wat gaan we de komende tijd allemaal doen? Roderick heeft het ons allemaal stapsgewijs uitgelegd, wat ik heel fijn vond. Ik vind het prettig dat er tussendoor vragen worden gesteld hoe wij ergens naar kijken of hoe wij ergens over denken. Dat we het vervolgens met de groep bespreken geeft mij nieuwe inzichten. Ik heb regelmatig dat ik bijvoorbeeld alleen denk aan hoe ik het zou doen, maar de inbreng van een ander laat mij nu inzien dat ik soms verder moet kijken. De dag kan ik vergelijken met het moment dat je bijna in slaap valt en dan opeens wakker schrikt. Ik leef mijn leven, maar verder sta ik niet regelmatig stil bij wat er daadwerkelijk gebeurt. De manier waarop Roderick vertelt, schudt mij wakker. Opeens sta ik stil staan bij wat ik doe, maar wordt mij hier ook heel bewust van.”

Denkstof voor de komende tijd

“Wat ik opvallend vond is dat mijn hoofd na de opleidingsdag vol zat. Het hele weekend heb ik er regelmatig over nagedacht en heb ik veel naar mezelf en mijn gedrag gekeken. Eerder had ik niet het idee dat ik vaak in de weerstand schoot, maar na een opmerking van Roderick ben ik hierop teruggekomen. Er werd namelijk een voorbeeld genoemd over professioneel kleden, wat sloeg op ‘neem klakkeloos mee, neem niet klakkeloos aan’. Direct gaf ik aan dat ik het er helemaal niet mee eens was, terwijl het niet persoonlijk tegen mij was. Het was bijna niet bij te houden dat weekend hoe vaak ik tegen iemand in ga, terwijl het helemaal niet op mij slaat. Dit is zeker iets waar ik mee aan de slag wil gaan de komende tijd.”

Meer weten over het ontwikkelprogramma?

Heb je vragen over het persoonlijk ontwikkelprogramma van In2Talent? We beantwoorden ze graag! Stuur een mailtje naar arien@in2talent.nl of neem telefonisch contact op via 06-13069234.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!