Jarno’s innovatieve tien-stappenplan voor een innovatiegericht inkoopproces!

Hi In2Talenter!

Heb je je ooit afgevraagd hoe je traditionele inkoopprocessen kunt vernieuwen met een dosis innovatie? Nou, hier is het antwoord! Jarno heeft tijdens zijn afstudeerstage bij In2Talent onderzoek gedaan naar innovatiegerichte inkoopprocessen in de private sector. En wat blijkt? Hij heeft een tien-stappenplan ontwikkeld dat interessant kan zijn voor jouw werk!

Geen verwarring!

Innovatiegericht inkopen houdt in dat het resultaat vooropstaat, in plaats van het proces. Het betreft daarom vaak het inkopen van een innovatief product of dienst. Verwar het dus niet met innovatief inkopen, want dit gaat over een innovatief proces en niet over een innovatieve oplossing. Wel kan innovatiegericht inkopen worden bereikt door een innovatief proces te volgen, waarbij het eindresultaat altijd voorop staat.

In een notendop het onderzoek, de resultaten en conclusie

Dus, waar ging dit allemaal over? Jarno begon met de vraag: werkt het standaard inkoopproces van Van Weele eigenlijk wel als je echt iets nieuws en spannends wilt inkopen? Na een flinke duik in de literatuur en kwalitatief onderzoek die hij onder jullie heeft uitgevoerd, kwam hij tot een verbluffende conclusie: nee, dat werkt dus niet. Traditionele methoden zijn gewoon te star als je echt iets vernieuwends wilt binnenhalen.

Het stappenplan

En nu het resultaat waar jullie natuurlijk echt benieuwd naar zijn: het nieuwe tienstappenplan voor innovatief inkopen, ontwikkeld door Jarno:

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je echt alles weten over Jarno’s onderzoek? Aarzel dan niet en stuur meteen een berichtje naar Kim Herbrink! Zij staat klaar om je alle details toe te sturen!

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!