Ruben ziet de focus op EQ terug in het leertraject van In2Talent

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Ruben over zijn opdrachtgever, over de werkzaamheden die hij uitvoert en waarom hij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je aan het werk?

Momenteel zit ik op opdracht bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De RVO is een uitvoerend orgaan van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De inkoop is verdeeld over 2 afdelingen: het inkoopplein en het Inkoop Uitvoeringscentrum EZK. Zelf werk ik op de afdeling het Inkoopplein met zo’n 20 andere collega’s. Wij zijn verantwoordelijk voor de operationele uitvoering van inkoopopdrachten.

Ik houd mij bezig met internationale inkoop aanvragen. Zo ondersteunt de Nederlandse staat import uit ontwikkelingslanden. Daarnaast houden we ons ook bezig met patent aanvragen. Hierdoor kom ik in aanmerking met bijzondere inkooptrajecten, die bijvoorbeeld sterk samenhangen met het overbruggen van cultuurverschillen of de nieuwste technologieën omvatten.

In december 2019 ben ik begonnen op deze opdracht en hij loopt tot en met juli 2020. Het is mijn eerste opdracht bij In2Talent, en ik kijk uit naar alle opdrachten die nog komen gaan. In eerste instantie ging mijn voorkeur meer uit naar een opdracht in de private sector, maar de publieke sector is mij goed bevallen! Bij RVO werd ik goed ontvangen door mijn collega’s en ik merk dat ik de ruimte krijg om door te groeien in mijn functie.

Wat is jouw functie bij RVO? En wat voor werkzaamheden voer je uit?

Mijn functie is Adviseur Bedrijfsvoering Inkoop. De eerste 3 maanden heb ik vooral veel operationeel meegedraaid om het proces te leren kennen. Momenteel houd ik mij meer bezig met het tactische aspect. Het doel van de huidige manager is om het inkoopplein meer naar de voorgrond te trekken. Inkoop wordt bij RVO in het proces regelmatig achteraf pas meegenomen. Als oplossing hiervoor heb ik cross-functionele inkoopteams gecreëerd. Zo kunnen we aan het begin van het traject al adviseren en zorgen dat er rechtmatig wordt ingekocht. Daarnaast houd ik mij nu bezig met het opzetten van een leveranciersmanagementsysteem.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Ik heb afgelopen jaar een master in Purchasing en Supply Management behaald aan de Universiteit van Twente. Na mijn studie merkte ik dat ik het leren nog erg interessant vond, maar dat ik ook praktijkervaring op wilde doen. Ik ben vervolgens op zoek gegaan naar een traineeship gericht op Inkoop. Na verschillende gesprekken bij diverse bedrijven heb ik uiteindelijk gekozen voor In2Talent.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

De organisatie en de mensen spreken mij erg aan. Daarnaast vond ik het sollicitatietraject interessant. Bij In2Talent werk je een casus uit. Op die manier krijgen ze een indruk over hoe je het doet in de praktijk. Bij andere organisaties ging het vaak om kennis- en intelligentietesten. De manier van In2Talent focust daarmee meer op je emotional quotiënt (EQ), in plaats van je intelligence quotiënt (IQ). Dit is naar mijn idee erg belangrijk voor het ontwikkelen van consultancy vaardigheden.

Deze focus zie je ook terug in het leertraject van In2Talent. Dat richt zich op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je ontwikkelt bijvoorbeeld adviserende kwaliteiten. Hiervoor heb je o.a. gesprekken met een coach. Je draagt daarbij zelf onderwerpen aan waarover jij meer wilt leren. De coach begeleidt jou hier dan in. Zo word je gestimuleerd om te leren wat jij wilt. De verantwoordelijkheid wordt bij jezelf gelegd, dat vind ik erg prettig.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

Mijn doel op korte termijn is om door te groeien naar een functie als strategische inkoper. Daarnaast is mijn doel voor de komende 20 jaar om Executive functie te vervullen op het gebied van inkoop of strategie.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Bij In2Talent hangt een hele informele sfeer op het kantoor. Er worden veel activiteiten georganiseerd. Niet alle gesprekken zijn werk gerelateerd, het is ook gewoon heel gezellig.

Daarnaast is er heel veel kennis, die gedeeld wordt met elkaar binnen zowel In2Talent als InQuest (de moederorganisatie van In2Talent). Je werkt als junior veel samen met mensen die enorm veel ervaring hebben en kennis van inkoop. Daar kun je dan ook erg veel van leren.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!