Rudie krijgt veel verantwoordelijkheid en ruimte om initiatieven op te pakken

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw doel? We vroegen het Rudie van der Beek.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Momenteel zit ik op opdracht bij ProRail in Utrecht. Dit is nu mijn tweede opdracht via In2Talent. Mijn eerste opdracht heb ik uitgevoerd bij Danone, een commercieel bedrijf. De opdracht bij Danone was een operationele inkoopfunctie in een super dynamische omgeving, terwijl ik bij ProRail diverse inkooptrajecten begeleid met een doorlooptijd van meerdere maanden tot een jaar. Dat maakt het werken bij In2Talent voor mij zo interessant. In korte tijd krijg ik de mogelijkheid om afwisselende opdrachten uit te voeren bij boeiende organisaties.

Wat is jouw functie bij het bedrijf?

Bij ProRail werk ik als Tendermanager op de inkoopafdeling. Als Tendermanager adviseer ik collega’s hoe zij een dienst of product het beste kunnen inkopen, en vertel ik hen welke kansen de (leveranciers)markt biedt. Ik begeleid voornamelijk tenders (inkooptrajecten) voor de afdeling HRM. Denk hierbij aan het inkopen van diensten voor teamontwikkelingstrajecten of het afsluiten van een raamovereenkomst voor selectie- en ontwikkelassessments. Wat ik gaaf vind aan mijn opdracht bij ProRail is de diversiteit aan inkooptrajecten. ’s Ochtends komen leveranciers op bezoek om ons te consulteren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van selectieassessments, en ’s middags bedenk ik met het projectteam een inkoopstrategie om de beste leverancier te contracteren. Die afwisseling in mijn werk vind ik echt te gek!

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Ik ken In2Talent door mijn collega Jochem. Wij hebben elkaar leren kennen tijdens de minor Inkoopmanagement, en na afronding van de minor ging Jochem afstuderen bij In2Talent. Hij vertelde mij toen over het ontwikkelprogramma van In2Talent. Dat leek mij een ideaal vervolg op mijn studie. Ik merkte namelijk dat ik tijdens mijn opleiding Logistiek en Economie veel theoretische kennis had opgedaan, en om een kickstart te geven aan mijn carrière zocht ik naar professionele begeleiding waardoor ik in de praktijk snel kan doorgroeien. In2Talent biedt een heel compleet ontwikkelingsprogramma aan en dat sloot uitstekend aan op  mijn wensen.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd bij verschillende organisaties, trok In2Talent mij over de streep. Vooral de 1-op-1 begeleiding met een coach sprak mij erg aan, omdat ik er van overtuigd ben dat dagelijks reflecteren zo belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen.   Ik leer hoe ik elke dag een stukje professioneler en daadkrachtiger word. Daarnaast spraken de enthousiaste verhalen van Jochem mij erg aan. Nu ben ik zelf ook super enthousiast over het ontwikkelprogramma van In2Talent. De consultancy opdrachten zijn uitdagend, de sfeer binnen het team is goed, we gunnen elkaar heel veel en we hebben een hele prettige samenwerking. Je merkt aan alles dat In2Talent jonge inkooptalenten koestert. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om initiatieven op te pakken en uit te voeren. Een mooi voorbeeld daarvan is, dat ik sinds dit jaar initiatieven bedenk om als In2Talent nog dichterbij de student te staan, zodat zij wij hen weten te vinden en zij ons weten te vinden, en ontdekken wat het ontwikkelingsprogramma hen kan bieden.

Wat is jouw doel?

Toen ik begon bij In2Talent wist ik niet of het werken op een inkoopafdeling wel iets voor mij was. Ik wilde ontdekken welke vorm van inkoop bij mij past en welke organisatie daar het beste op aansluit. Nu merk ik bijvoorbeeld dat een commerciële opdracht beter bij mij past; ik krijg veel energie van een dynamische omgeving en ik vind het fantastisch om actief bij te dragen aan een onderscheidende dienst of product

Daarnaast wil ik graag nog meer mensen enthousiast maken voor het ontwikkelprogramma van In2Talent. Ik zie namelijk dat het ontwikkelingsprogramma echt een verschil maakt. Niet alleen op mijn werk, maar ook privé. Daar word ik zelf erg gelukkig van. Door de ontwikkeling die ik mee maak, krijg ik ook meer vertrouwen van mijn collega’s en mag ik bijvoorbeeld complexere aanbestedingen doen.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Bij In2Talent is de balans tussen coaching, opleidingsdagen en ontspannende activiteiten heel prettig.  Je werkt samen met jonge consultants die veel activiteiten met elkaar ondernemen. We vinden het belangrijk om naast werk ook lol met elkaar te trappen.

Daarnaast word ik erg blij van  het buddy systeem. Je krijgt een ervaren collega toegewezen, die jouw buddy is. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen, maar je doet ook leuke dingen samen. Je helpt elkaar om beter te worden. En dat maakt werken bij In2Talent voor mij zo interessant!

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!