Sharita spreekt het aan dat ze bij verschillende mooie opdrachtgevers mag werken

Onze inkooptalenten vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Sharita over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die ze uitvoert en hoe zij werken bij In2Talent ervaart.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Sinds oktober 2019 werk ik bij Ministerie van Defensie. Mijn kantoor zit op twee verschillende vestigingen in Utrecht en in Huis Ter Heide. Ik werk daar in het team transport samen met een aantal andere inkopers, project inkopers en contractmanagers.

Het Ministerie van Defensie is een hele grote organisatie met veel lijnen. In het begin moest ik daarom wel even wennen aan de cultuur, maar nu bevalt het heel goed.

Mijn opdracht loopt een jaar. Sinds de coronacrisis werk ik vanuit huis. Ik hoop wel dat ik deze zomer weer naar kantoor kan. Via videobellen en chatten houd ik contact met mijn collega’s, maar ik mis het directe contact. Alles gaat dan toch een stukje sneller.

Wat is jouw functie bij het bedrijf? En wat voor werkzaamheden voer je uit?

Ik ben Junior Inkoper in het team transport. Ik houd mij bezig met enkelvoudige en meervoudige aanbestedingen die onder de aanbestedingsgrens vallen. Dat betekent dat ik voertuigen inhuur en alles wat nodig is voor missies en oefeningen qua transport.

Daarnaast help ik ook met verbeterprocessen van het inkooptraject. Ik kijk dan hoe we het traject beter kunnen maken, waardoor het proces sneller gaat. Het zoeken en selecteren van nieuwe leveranciers hoort daar bijvoorbeeld bij.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Vorig jaar werd ik tijdens mijn studie benaderd door Arien, recruiter bij In2Talent. Zij nodigde mij uit voor de inhousedag. Daar werd verteld over wat In2Talent doet en over de verschillende opdrachtgevers waarvoor ze werken. Na mijn bezoek hieraan heb ik gesolliciteerd en zo is het balletje gaan rollen.

Ik heb Facility Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daar heb ik de minor Inkoop en Procurement gevolgd. Ook mijn afstudeerstage heb ik gedaan rondom inkoop. Het aanbod van In2Talent sloot daarom ook goed op mijn wensen aan.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

Het sprak mij erg aan dat je via In2Talent bij verschillende opdrachtgevers kan werken. Op die manier kun je ervaring opdoen in zowel de publieke sector als in de private sector. Ik vind het dan ook heel leuk dat mijn eerste opdracht direct bij een grote naam als het Ministerie van Defensie is. Daarnaast was ik ook geïnteresseerd in het persoonlijke ontwikkeltraject. Je ontwikkelt je niet alleen je vakinhoudelijke kennis, maar ook je softskills.

Wat is jouw ambitie/doel?

Ik wil na deze opdracht graag een opdracht in de private sector doen. Mijn doel is momenteel om zoveel mogelijk ervaring op te doen in diverse sectoren. Mijn ambitie daarbij is om door te groeien naar Senior Inkoper, zodat ik aan Europese aanbestedingen kan werken.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Naast dat je bij In2Talent je kennis opschroeft en je ontwikkelt op persoonlijk vlak, doen we ook veel leuke activiteiten met elkaar. Door de huidige coronacrisis kunnen we niet meer bij elkaar komen, maar spreken we af via Zoom. Zo hebben we o.a. een bingo gedaan en een pubquiz. Leuk om op die manier toch nog een beetje contact te houden met je collega’s.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!