Shivani vindt de dynamiek in haar groep ontzettend leuk

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Shivani over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je momenteel aan het werk? Wat doet de organisatie?

Op dit moment zit ik op opdracht bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het Ministerie beschermt Nederland tegen onder andere wateroverlast, bewaakt de kwaliteit van de lucht, water en bodem. Ook zorgt zij voor verbindingen over weg, spoor, water en lucht. IenW is opgedeeld in verschillende dienstonderdelen, met ieder hun eigen expertise en vakgebied. Het KNMI en Rijkswaterstaat zijn daar voorbeelden van.

Vertel over je opdrachtgever? Hoe ziet het team eruit?

De Inkoopafdeling is opgedeeld in verschillende teams. Ik zit in een team van inkopers die opdrachten verstrekt vanaf €33.000 tot aan de aanbestedingsgrens van €139.000. Opdrachten onder €33.000 worden behandeld door mijn collega’s van Operationeel inkoop en tot €15.000 mogen medewerkers zelfstandig inkopen. Er is een apart team die de subsidies behandelt.

Hoe ben je bij deze opdracht terecht gekomen?

Toen ik bij In2Talent in dienst kwam gaven Arien en Susan aan dat zij voor mij een opdracht zouden zoeken. Er kwam een opdracht vrij waarbij een In2Talent’er een andere opdracht zou doen en weg ging bij de organisatie. Deze opdracht heb ik toen overgenomen. De huidige In2Talent’er gaf aan dat het ministerie een goede leerschool was als eerste opdracht. Ik ben toen als het ware opnieuw gaan solliciteren, maar dan voor deze specifieke opdracht, want ik had namelijk mijn sollicitatie rondes bij In2Talent afgerond. Dit vond ik best spannend! Maar toen ik eenmaal in gesprek was, merkte ik dat dit toch heel prettig was.

Wat is je functie? Welke werkzaamheden voer je uit?

Ik zit in het team met inkoopadviseurs die zaken behandelt vanaf €33.000 tot €139.000, waarbij er in de basis medewerkers komen met inkoopvragen. Alle opdrachten worden in een  informatiesysteem verzameld. Er vindt wekelijks een evaluatie plaats op de hieruit voortvloeiende werkvoorraad. Ik voer opdrachten uit voor verschillende dienstonderdelen, waaronder het KNMI. De aard van de opdrachten verschilt vaak. Het wisselt van enkelvoudige en meervoudige procedures. Vaak heb ik te maken met minicompetities binnen raamovereenkomsten.

Ik zou nog graag meervoudige onderhandse opdrachten willen oppakken. Op dit moment valt er nog veel te leren waarbij ik mijn kennis verder wil ontwikkelen. In principe zorg ik ervoor dat ik de klantvraag afstem met de leveranciers.

Wat vind je het leukste aan je huidige functie?

Ik vind het leuk dat mijn functie heel divers is, vooral op de inhoud. Ik werk als een spin in het web, waarbij ik adviserend andere medewerkers help aankopen te plaatsen en vragen te beantwoorden. Het is niet alleen inkoop, maar er zit ook een menselijk aspect aan verbonden wat het zeer interessant maakt. Ik leer hier ook een hoop van op professioneel gebied.

Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Via LinkedIn heb ik best veel berichten gehad toen ik afgestudeerd was. Zo ook van In2Talent. Ik heb uiteindelijk een oud In2Talenter gecontacteerd om te vragen hoe de organisatie precies is. Ik had wel meerdere gesprekken lopen. Wat mij heeft overtuigd, is het gesprek met Roderick, één van de coaches bij In2Talent. Dit was een gesprek over persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft natuurlijk vooral te maken met het Traineeship. Ik heb het idee dat In2Talent hier veel aandacht aan geeft en ook echt vraagt ‘Wat heb jij in jou en hoe kunnen wij jou helpen ontwikkelen’. Dit vind ik zelf ook heel erg belangrijk.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

Dit vind ik oprecht een moeilijke vraag, maar ik ben hier wel mee bezig. Mijn doel is om voor mijzelf te hebben achterhaald wat voor soort organisatie of sector bij mij past. Ik merk dat ik inhoudelijk gezien nog meer wil ontwikkelen. Ik hoop hier dan ook in de toekomst flink wat slagen in te maken. Mijn vakinhoudelijke kennis hoop ik dan ook echt goed opgeschroefd te hebben als medior inkoper.

Wat is jouw ambitie / doel binnen In2Talent?

Ik wil graag een actievere rol kunnen spelen binnen In2Talent. Door naar buiten te communiceren over de organisatie. Dit wil ik graag doen door bijvoorbeeld voor klassen te gaan staan of te netwerken namens In2Talent. Ik neem dit ook mee in mijn eigen persoonlijke doelen. De organisatie vind ik ontzettend leuk en dat wil ik ook duidelijk maken naar buiten.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik vond het opvallend van mijzelf hoe leuk ik het vond om in contact te zijn met mijn collega’s tijdens de half jaarlijkse kennisdag. Het informele doel geeft meer leven aan het werken waar ik veel energie van krijg. De dynamiek in de groep is ook ontzettend leuk en ik hoop dat wij vaker met elkaar kunnen verbinden. Ik vind het dan ook heel prettig dat In2Talent hier de ruimte voor geeft.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!