Siomara neemt graag een kijkje in de keuken bij verschillende organisaties

Onze collega’s vertellen je graag hoe het is om bij In2Talent te werken. Deze week vertelt Siomara over haar opdrachtgever, over de werkzaamheden die zij uitvoert en waarom zij gekozen heeft voor In2Talent.

Waar ben je aan het werk? Wat is jouw functie?

Momenteel voer ik een opdracht uit bij het ministerie van Defensie, op de afdeling inkoop- en contractmanagement van het Defensie Ondersteuningscommando. De Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee ondersteunen is hun missie. Dat doen zij door te zorgen voor personele diensten, opleidingen, gezondheidszorg, facilitaire zaken en beveiliging. Mijn functie is inkoopmanager en ik begeleid Europese aanbestedingen. Tot nu toe heb ik veel aanbestedingen gedaan voor facilitaire zaken, maar inmiddels doe ik ook aanbestedingen voor vervoer of de militaire gezondheidszorg.

Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk is dat ik ‘een kijkje in de keuken’ mag nemen bij verschillende organisaties, zo ook bij het ministerie van Defensie. Doordat je ziet wat er wordt ingekocht zie je ook hoe uniek en divers de organisatie is. Zo heb ik een Europese aanbesteding begeleid voor het kopen van hondenvoeding voor de bewakings- en beveiligingsorganisatie. Natuurlijk hebben de honden ook voeding nodig, maar dat dat ook aanbesteed moest worden daar had ik tot dat moment nog niet eerder bij stilgestaan. Zo zijn er vele producten en diensten die bijzonder zijn om in te kopen, zeker hier. Het is leuk om daar onderdeel van uit te maken en de ruimte te krijgen om daarover mee te denken.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen? Wat is de reden dat je voor In2Talent hebt gekozen?

Tijdens mijn inkoopminor aan de Hanzehogeschool Groningen is mijn interesse voor het vakgebied inkoop gewekt. Door mijn stage bij PIANOo en afstudeeronderzoek bij de provincie Groningen, beiden gericht op inkoop, wist ik zeker dat ik dit wilde. Bijna 6 jaar geleden was ik op zoek naar een bedrijf die in mij wilde investering, ook al had ik nog niet die jaren werkervaring opgebouwd. Dat is voor mij In2Talent geworden, een traineeship dat zich richt op het krijgen van die werkervaring én mijn persoonlijke ontwikkeling.

Wat is jouw doel voor de komende jaren?

Ik heb verschillende doelen voor de komende jaren. Voor mij is het allerbelangrijkste om mij te blijven ontwikkelen, te blijven leren van verschillende organisaties en andere inkopers. Er zijn vele manieren hoe je het vak uit kan oefenen en het is voor mij altijd interessant om te zien hoe aanbestedingen aangevlogen worden. Ten aanzien van het doorlopen van een Europese aanbesteding is er vanuit wet- en regelgeving veel voorgeschreven, maar er is ook nog veel wel mogelijk. Mijn doel is om die ruimte te blijven zoeken en te zien wat wel kan.

En dan bij voorkeur ook samen met de markt. Binnen een organisatie is veel kennis en ervaring met een contract, maar het is ook goed om af te tasten welke mogelijkheden de markt ziet en welk potentieel de (veranderende) markt(spelers) kunnen bieden.

Een ander doel van mij is om meer kennis te vergaren over het aanbesteden van ‘Werken’. Ik heb de opleiding Aanbesteden van Werken bij Conducto gedaan en in het verleden ook opdrachten gehad die gericht waren op het aanbesteden van werken. Hierbij moet je denken aan het begeleiden van een aanbesteding voor het aanleggen van een weg of het bouwen van een brug. Ik merk dat dit werkveld mij toch blijft trekken.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Ik ervaar In2Talent als een organisatie waarbij er ruimte is om jezelf en je kracht te ontdekken. Ik word gestimuleerd om in beweging te blijven en krijg daar ook de juiste professionele ondersteuning bij (individuele coaching sessies, opleidingsdagen, intervisies, kennisdagen et cetera). Dat is de kracht van In2Talent en dat werkt voor mij heel goed, zowel privé als zakelijk.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!