Tim koos voor In2Talent omdat de nadruk op persoonlijke ontwikkeling ligt

Deze week stellen wij graag een van onze inkooptalenten aan je voor! Waar ben je momenteel aan het werk? Waarom heb je gekozen voor In2Talent en wat is jouw ambitie? We vroegen het aan Tim Bothof.

Waar ben je momenteel aan het werk?

Sinds september 2019 werk ik op opdracht bij De Tweede Kamer der Staten-Generaal in Den Haag. Ik werk binnen een klein team op de inkoopafdeling. Hoewel ik in het hart van de politiek werk, loop ik niet dagelijks een kamerlid tegen het lijf. Bij belangrijke debatten merk je buiten en binnen het pand dat er wat speelt. Daarnaast heb ik het geluk gehad dat ik tijdens mijn opdracht Prinsjesdag van dichtbij mee heb kunnen maken.

Wat is jouw functie bij het bedrijf? / Wat voor werkzaamheden voer je uit?

Bij De Tweede Kamer werk ik op de afdeling inkoop als inkoper/inkoopadviseur. Ik houd mij voornamelijk bezig met contractbeheer. Daarnaast ben ik betrokken bij meervoudig onderhandse aanbestedingstrajecten en denk ik mee over contractmanagement en het verbeteren van de inkoopprocessen.  Recente trajecten waar ik bij betrokken ben geweest zijn voornamelijk wetenschappelijke onderzoeken.

Hoe ben je bij In2Talent terechtgekomen?

Voordat ik bij In2Talent kwam werken, heb ik Facility Management gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Daar heb ik een minor gevolgd op het gebied van inkoop. Tijdens ‘de laatste lesdag’ van de opleiding werden er verschillende bedrijven uitgenodigd waarmee je kon speeddaten. Ik heb toen gesproken met twee In2Talenters die heel enthousiast waren over de organisatie. Hun verhalen spraken mij erg aan, dus ben ik vervolgens op gesprek gegaan bij In2Talent.

Waarom heb jij voor In2Talent gekozen?

Het enthousiasme van de andere In2Talenters hebben in eerste instantie mijn interesse gewekt. Daarnaast heb ik voor In2Talent gekozen omdat de nadruk echt ligt op persoonlijke coaching en ontwikkeling. Tijdens de een-op-een coachingsgesprekken bij In2Talent ga je dieper in op je eigen gedrag en dat van een ander. Ik ben mij meer bewust geworden van mijn gedrag. Iedereen loopt tegen uitdagingen aan in zijn werk, ook ik. Deze kan ik bespreken tijdens de opleidingsdagen en coachingsgesprekken. Dat heeft mij zakelijk en privé al erg geholpen.

Wat is jouw ambitie/doel?

Op korte termijn wil ik mijzelf verder ontwikkelen als inkoopprofessional. Daarbij vind ik het belangrijk om dicht bij mezelf te blijven en op die manier mijn eigen kwaliteiten in te zetten. In de toekomst zou ik graag een management functie willen beoefenen met daarbij een coachende rol. Ik merk dat ik daar energie van krijg.

Wil je verder nog iets kwijt over In2Talent?

Je hebt bij In2Talent ook een groep met collega’s die je regelmatig ziet tijdens de opleidingsdagen. Op die manier leer je elkaar goed kennen. Naast werk gerelateerde zaken doen we ook leuke activiteiten samen, onlangs zijn we met het team wezen jeu-de-boulen voor het 5-jarige jubileum van In2Talent en vierden we Sinterklaas. Het kan voorkomen dat je samen met een In2Talent-collega bij een opdracht zit. Dankzij de activiteiten die In2Talent organiseert, heb je dan meteen een klik met elkaar.

Solliciteer direct

Wil je groeien als professional én persoon in een jong, leergierig en enthousiast team? Wil je ontdekken wat het best bij jouw past door verschillende dingen te proberen en ervaren? Solliciteer dan nu bij In2Talent!